Póker Fórum Archívum > Media > A póker ugyanolyan munka, mint bármi más

titcar
Válasz Lev729 kommentjére
2008. nov. 28. 23:11

egy kicsit elmentünk abba az irányba, hogy aki pénzügyi analfabéta (már bocsánat a kifejezésért) az dögöljön-e meg vagy sem, de azért ez nem ilyen egyszerű. valóban a nagytöbbség itthon egyáltalán nem "ért" ezekhez a dolgokhoz, de olyan szinten sem, hogy mondjuk mennyi 100K ft 3havi kamata 10% éves kamat mellett. ezek után mit várunk? az hogy öngondoskodás meg saját nyugdíj alap, az meg főleg nem szokás errefelé, de ez már végképp nem ide tartozik.

a lényeg, hogy tanulással, türelemmel, kitartással meg lehet élni a pókerből, és ennek jelentősen több előnye van mint hátránya.

rogan99
Válasz titcar kommentjére
2008. nov. 29. 1:28

Azért az hogy ugyanolyan munka az kicsit túlzás. Már alacsonyabb téten is fele annyi időráfordítással 2x annyit lehet keresni mint a munkák nagy részével Magyarországon. Benne van az ingadozás, a stressz, de azon stresszelni h ebben a hónapban csak 100 000-t nyertél a szokásos 3-400 000 helyett nem ugyanaz az mint azon h a 80 000 ft-os bér csak 3 hétig elég, és utána mi lesz. (nyilván ez nem nl10-re vonatkozik)
Ráadásul e mellé jön a csomó kényelmi + amit már sokan felsoroltak előttem.

Saját példa:
Részmunkaidőben dolgozom hébe-hóba(kivéve amikor 10 órát szopok), szerencsém van mert a főnökömtől kezdve az összes munkatársam kifejezetten intelligens jószándékú ember, a pénz sem rossz, mégis gondolkozom azon h felmondjak.
Havi 40-60 óra pókerrel összehasonlíthatatlanul többet keresek. Sressz az van, most is 2 hete nem tudok nyerni, de még így is többet kerestem mint az átlag emberek nagy része. Azért ez nem ugyanaz mint bármi más.

Ujvy
Válasz ThxLittleFish kommentjére
2008. nov. 29. 2:44

jó tegyük fel 90ezret kap valaki és az pont elég hogy napról napra éljen de ha 85-öt kapna akkor pont az volna elég ha 95-őt akkor meg pont az...

ne mond nekem hogy soha nem volt lehetősége hogy félretegyen egy kis pénzt, valóvilágban élek pont ezért vagyok előrelátó hogyha bekövetkezik valami nem várt esemény akkor ne érjen annyira kellemetlenül mint másokat...

Nagyon el vagy Te tévedve a való élettől. Nyilván szüleid 18 éves korodban kiraktak otthonról, és a semmiből lett lakásod/házad, munkád, és éled napjaid, attól lettél ilyen bölcs.

Chryss85
Válasz Ujvy kommentjére
2008. nov. 29. 2:50

Szomorú ilyeneket olvasni itt...

mrj
Válasz Ujvy kommentjére
2008. nov. 29. 3:06

seknit nem akarok megbántani, de szerintem ez egyszerű.

szabad országban élünk, ergo aki tanár akar lenni az legyen tanár (én voltam), de akkor ne sírjon hogy kevés a pénz, mert akkor el lehet menni a versenyszférába dolgozni és ott dőlhet a lé ha van eszed és hozzájárulsz hogy kihajtsák a szíved.
1 példa. A volt csajom 5 évvel ezelőtt egy noname diplomával átlagfizetésért kezdett dolgozni. Ma 7 számjegyű a fizetése + kocsi, meg az apró és 100+ ember van a beosztása alatt. Ja hogy ehhez kell két diploma és 2-3 nyelvet folyékonyan kell beszélni arról senki nem beszél. Meg arról sem hogy szombat este felhív az idióta francia ügyfél és fél óráig anyázik a telefonba. Mindent el lehet érni ha az ember szeretné és odateszi magát és sok mindent elvisel.

A pókert is lehet választani. Kell 0,5-2 év mire az ember eljut oda hogy komolyabb fogalma legyen a játékról, tanul, képzi magát, tilt controll stb. Aztán csinálja amit megtanult napi X órában. Nem látom hogy ez miben más mint bármi más munka. Ebbe is be kell fektetni és még az sem biztos hogy hosszú távon képesek vagyunk elviselni a megpróbáltatásokat.

Aki azt mondja hogy ez nem munka annak javaslok egy 4-5 hónapos napi 4-6 órás 10 asztalon grindelést nl50-en 10-20ks downswingekkel fűszerezve. Ha jól játszik akkor messze többet fog keresni mint a magyar átlag. De kíváncsi leszek hogy a fél év végén is azt fogja mondani hogy ez mennyire szórakoztató.

A póker is választható ha el tudja viselni az ember a vele járó nehézségeket. A tanári állás is választható ha el tudja viselni az ember a vele járó nehézségeket. Sztem egyik sem sajnálhatja/irigyelheti a másikat. Bárki bármikor váltat ha akar.

Aki meg lottót vesz az meg is érdemli:)

pilotkex
Válasz mrj kommentjére
2008. nov. 29. 6:01

Nagyon jó kis topik!!
Sokmindenkivel egyetértek.
De a cikk egyes részei egyértelmű túlzások. Napi 8-10 óra??? lol, akkor vmit nagyon rosszul csinál.
Meg mennyire megerőltető szellemileg?? Átlagembernek lehet, én viszont halálra unnám magam, ha nem forogna eleget az agyam! Szóval muszáj 'dolgoztatni'!
(igaz, azért kell hozzá 1 bizonyos agyszerkezet, hajlam, stb)
1 éve kb kezdtem rendszeres online CGt, 10 dolláros asztalokon. Ma a 100 a szokásos, és már be-beülök 200ra is (nem minuszos).
De, még mindig jóval kevesebb a stressz, mint a korábbi munkámban!
Illetve, havi mindössze 10K CGhandből + 1-2 versenyből is könnyedén lehet 'fizetés fölött' keresni.
Szóval elég jó dolgunk van összességében!
17-23 éves koromig azért 'megszenvedtem', és nem úgy akarom folytatni, ha már itt ez a lehetőség.

Gordon
Válasz mrj kommentjére
2008. nov. 29. 6:10

Nem igazán akartam hozzászólni ehhez de mostmár megteszem, mert Littlefish bejegyzései mosolyt csaltak az arcomra:)

Bejegyzéseidből jól látszik, h nem az anyagi gondokkal küszködő sanyarú gyermekkorból merítettél ihletet:) Lehet osztani az észt, de szülessél egy 30 fős faluba, ahol egy tv van az is a művházban, apu anyu a kocsmában szocializálódva egyengeti amúgy is végletekig 1xü életed és akkor mindennek tetejébe jön majd egy magadfajta srác, aki a mai világ lehetőségeiről mesél, meg online pókerről, az öngondoskodásról és majd rájössz, h sokszor nem az ember alakítja a lehetőségeit, hanem sajnos a lehetőségeid alakítanak téged...;)
Ha vki nem ügyeskedik meg áfát igényel, hanem sima tanár, vagy bolti eladó, az bizony ugyanúgy becsülendő munka kell, h legyen, mivel ha ő nincs hiába a tetemes cash out, nincs aki kiszolgáljon, vagy létrehozza azokat a termékeket amiket megvásárolsz, lehet úgy gondolkodni mint te, de ha mindenki így tenne, akkor mindenki vagy pókerjátékos lenne vagy manager, vagy vmi ilyesmi produktum nélküli munkás, aztán ha eldugul a mosogató, akkor max vége a világnak:)

Igenis munka a póker, méghozzá nem csak hatalmas profit lehetőséggel de sok buktatóval is, és ezt ahogy Tibibá mondta nem is olyan rég, alázattal kell kezelni, nempedig pökhendi módon az 1xü embereket lenézve...

ThxLittleFish
Válasz Gordon kommentjére
2008. nov. 29. 6:33

Nem igazán akartam hozzászólni ehhez de mostmár megteszem, mert Littlefish bejegyzései mosolyt csaltak az arcomra:)

Bejegyzéseidből jól látszik, h nem az anyagi gondokkal küszködő sanyarú gyermekkorból merítettél ihletet:) Lehet osztani az észt, de szülessél egy 30 fős faluba, ahol egy tv van az is a művházban, apu anyu a kocsmában szocializálódva egyengeti amúgy is végletekig 1xü életed és akkor mindennek tetejébe jön majd egy magadfajta srác, aki a mai világ lehetőségeiről mesél, meg online pókerről, az öngondoskodásról és majd rájössz, h sokszor nem az ember alakítja a lehetőségeit, hanem sajnos a lehetőségeid alakítanak téged...;)
Ha vki nem ügyeskedik meg áfát igényel, hanem sima tanár, vagy bolti eladó, az bizony ugyanúgy becsülendő munka kell, h legyen, mivel ha ő nincs hiába a tetemes cash out, nincs aki kiszolgáljon, vagy létrehozza azokat a termékeket amiket megvásárolsz, lehet úgy gondolkodni mint te, de ha mindenki így tenne, akkor mindenki vagy pókerjátékos lenne vagy manager, vagy vmi ilyesmi produktum nélküli munkás, aztán ha eldugul a mosogató, akkor max vége a világnak:)

Igenis munka a póker, méghozzá nem csak hatalmas profit lehetőséggel de sok buktatóval is, és ezt ahogy Tibibá mondta nem is olyan rég, alázattal kell kezelni, nempedig pökhendi módon az 1xü embereket lenézve...

én azokat becsülöm akik azt dolgozzák amit szeretnek, egyátalán nincsenek megfizetve mégis kitartanak mellette

de aki egész életében olyan helyen dolgozott ahol utált dolgozni és állandóan sír a szája, hogy szar a világ és mindenről csak mások tehetnek nem tudom becsülni....

Zoli
Válasz ThxLittleFish kommentjére
2008. nov. 29. 11:04

Te jó ég! Lassan egy éve nincs munkahelyem, csak a póker. Kínos amikor volt kollegák ismerősök felteszik az obligát kérdést hogy "na és hol dolgozol?" Olyankor azt szoktam mondani hogy "öööö hát ugye.. öööö csak kisebb munkákat vállalok..."

Ami kínos még a szociális kapcsolatok leépülése. Ez ellen úgy (is) védekezem hogy időnként fizikai munkát végzek. Ez egyrészt jó mert kikapcsol, másrészt elég nevetséges hogy fizikai munkával egy nap alatt kb. egy órai pókeres jövedelmet lehet keresni / megspórolni.

Amit pozitívnak értékelek az hogy a pókeres amíg játszik legalább nem rombolja a környezetet. Az emberek legalább fele munkának nevezett baromságot csinál pl. ásványvízet szállít innen oda - onnan ide (ezt nevezik logisztikának) teljesen fölösleges irodaházakat plázákat épít (ezt nevezik építőiparnak) az egészségre káros anyagokat állít elő (ezt nevezik dohány és édesiparnak) az emberek agyát teljesen fölösleges baromságokkal kábítja (ezt nevezik média, reklám, és nyomdaiparnak) sorolhatnám vég nélkül.

A póker ebből a szempontból tisztességes, mert nem akar többnek látszani mint ami. Bár a média ehhez is próbál egyfajta izgalmas csillogó külsőt társítani.

MScarn
Válasz Zoli kommentjére
2008. nov. 29. 11:23

Te jó ég! Lassan egy éve nincs munkahelyem, csak a póker. Kínos amikor volt kollegák ismerősök felteszik az obligát kérdést hogy "na és hol dolgozol?" Olyankor azt szoktam mondani hogy "öööö hát ugye.. öööö csak kisebb munkákat vállalok..."

Ennél csak az a rosszabb, ha a rokonság 40+ része folyton el akar zavarni valami "normális" munkára, mikor szóba kerül a póker.

Élő ügyfélszolgálat