a blöffölésről
http://www.orientpress.hu/74194/RSS
"A tanulmány során bebizonyosodott, hogy a blöffölés igencsak megterheli az agyat."
Ezért vagyok olyan rohadt fáradt minden session után! :)
"Az, hogy a bevétel az adózás alapja, és nem a nyereség, egy vicc. A póker esetében nem lehet így adóztatni a nyereményt/jövedelmet, mert több lenne az adó, mint a nyereség" - dohog az egyik online pókerszervező oldaláén egy névtelenségbe burkolózó játékos. Véleménye szerint a törvényalkotóknak be kell látniuk, hogy a pókerben a pénz munkaeszköz.
Akadémiás idézet...
Tőlünk elvárják, hogy adózzunk, de a bankigazgatók 7-8 milliókat keresnek havonta.... az álláshalmozásos politikusokról nem is beszélve.
WP Hungary
"Az, hogy a bevétel az adózás alapja, és nem a nyereség, egy vicc. A póker esetében nem lehet így adóztatni a nyereményt/jövedelmet, mert több lenne az adó, mint a nyereség" - dohog az egyik online pókerszervező oldaláén egy névtelenségbe burkolózó játékos. Véleménye szerint a törvényalkotóknak be kell látniuk, hogy a pókerben a pénz munkaeszköz.
Akadémiás idézet...
ennyi erővel be kéne vezetni hogy ne lehessen leírni a költségeket a vállalkozásoknál sem, és a bevétel legyen az adóalap.
Személyes megtámadtatás alapján én is hozzászólnék:
A cikk a 2. oldalon 18,36%+11% adót, járulékot említ, majd a 3. oldalon 27% eü hozzájárulást. Ez a bruttó bevétel 56,36%-a. Itt máris magyarázatot találunk arra, hogy miért is titkolják el az online pókerből származó jövedelmüket a játékosok.
Hogyan lehetne elérni mégis, hogy fizessenek a játékosok az ilyen úton szerzett jövedelmek után? Amerre most próbálkoznak, úgy biztosan nem. Ha elkezdenek tiltani, nyomozni, büntetni, akkor csak még inkább felszínre hozzák az amúgy is meglévő "csak azért se" szemléletet. Jobb megoldás az ekho-hoz hasonló egyszerűbb és alacsonyabb terheket jelentő fizetési forma. Az újságírók, média szereplők könnyen agitálnak a fizetési terhek kiterjesztése mellett, miközben ők a felét fizetik mások terheinek.
Végszónak csak annyit jegyeznék meg, hogy amíg a politikusaink pártállástól függetlenül gátlástalanul és leplezetlenül lopnak el 100 milliókat és milliárdokat, addig nem leszek hajlandó egy fillérrel sem többet fizetni, mint amit nagyon muszáj. Szép, hogy a mi adónkból építik a rózsadombi villájukat, de nekem nem életcélom ezért gürizni életem végéig.
amúgy pl. teljesen életképes lenne, hogy vállalkozói tevékenység lehessen online poker.
amúgy pl. teljesen életképes lenne, hogy vállalkozói tevékenység lehessen online poker.
Ez csak azért nem jó, mert nincs kinek számláznod. Papírok gyűjtése nélkül a magyar APEH halott...
De érthetően neki a pókeresek simlije fáj :)