Póker Fórum Archívum > Media > Pókeres cikkek az online sajtóban

Carmine Lupertazzi
Válasz WARETRAPS kommentjére
2010. nov. 3. 12:24

a blöffölésről

http://www.orientpress.hu/74194/RSS

"A tanulmány során bebizonyosodott, hogy a blöffölés igencsak megterheli az agyat."

Ezért vagyok olyan rohadt fáradt minden session után! :)

Zsipali
2010. nov. 3. 12:39

"Az, hogy a bevétel az adózás alapja, és nem a nyereség, egy vicc. A póker esetében nem lehet így adóztatni a nyereményt/jövedelmet, mert több lenne az adó, mint a nyereség" - dohog az egyik online pókerszervező oldaláén egy névtelenségbe burkolózó játékos. Véleménye szerint a törvényalkotóknak be kell látniuk, hogy a pókerben a pénz munkaeszköz.

Akadémiás idézet...

Fuvesz
Válasz Krono kommentjére
2010. nov. 3. 13:02

Tőlünk elvárják, hogy adózzunk, de a bankigazgatók 7-8 milliókat keresnek havonta.... az álláshalmozásos politikusokról nem is beszélve.

WP Hungary

Az, hogy mások csalnak, az neked/nekünk nem (jog)alap ugyanerre...

Amúgy a magyar társadalom lelki világa is megérne egyszer egy misét. Az enyhén véres szájú zsurnalisztát is megvizsgálnám, barátilag. Stilszerűen: kisebb összegben mernék fogadni rá, hogy
- csak minimálbérre van bejelentve, a többit számlára/feketén veszi fel,
- kiadásait rendszeresen balkézről szerzett számlákkal hozza egyensúlyba bevételeivel,
- rendszeresen felejt el számlát kérni az általa igénybe vett szolgáltatásokról, ezzel is olcsóbbá téve életét,
- számítástechnikai eszközei hemzsegnek az okosba beszerzett progiktól, a zenéket és filmeket ne is említsük.
Szóval zéróhoz erősen közelítő jogalapja van mások/bárki morális ekézésére. És ez igaz MINDEN hazánk fiára...

De érthetően neki a pókeresek simlije fáj :)

kisrapi
Válasz Zsipali kommentjére
2010. nov. 3. 13:40

"Az, hogy a bevétel az adózás alapja, és nem a nyereség, egy vicc. A póker esetében nem lehet így adóztatni a nyereményt/jövedelmet, mert több lenne az adó, mint a nyereség" - dohog az egyik online pókerszervező oldaláén egy névtelenségbe burkolózó játékos. Véleménye szerint a törvényalkotóknak be kell látniuk, hogy a pókerben a pénz munkaeszköz.

Akadémiás idézet...

Ilyen esetben nem kéne amúgy a forrást megjelölni a cikkben?

WARETRAPS
Válasz kisrapi kommentjére
2010. nov. 3. 13:45

ennyi erővel be kéne vezetni hogy ne lehessen leírni a költségeket a vállalkozásoknál sem, és a bevétel legyen az adóalap.

Bumbanas
2010. nov. 3. 14:23

Személyes megtámadtatás alapján én is hozzászólnék:

A cikk a 2. oldalon 18,36%+11% adót, járulékot említ, majd a 3. oldalon 27% eü hozzájárulást. Ez a bruttó bevétel 56,36%-a. Itt máris magyarázatot találunk arra, hogy miért is titkolják el az online pókerből származó jövedelmüket a játékosok.

Hogyan lehetne elérni mégis, hogy fizessenek a játékosok az ilyen úton szerzett jövedelmek után? Amerre most próbálkoznak, úgy biztosan nem. Ha elkezdenek tiltani, nyomozni, büntetni, akkor csak még inkább felszínre hozzák az amúgy is meglévő "csak azért se" szemléletet. Jobb megoldás az ekho-hoz hasonló egyszerűbb és alacsonyabb terheket jelentő fizetési forma. Az újságírók, média szereplők könnyen agitálnak a fizetési terhek kiterjesztése mellett, miközben ők a felét fizetik mások terheinek.

Végszónak csak annyit jegyeznék meg, hogy amíg a politikusaink pártállástól függetlenül gátlástalanul és leplezetlenül lopnak el 100 milliókat és milliárdokat, addig nem leszek hajlandó egy fillérrel sem többet fizetni, mint amit nagyon muszáj. Szép, hogy a mi adónkból építik a rózsadombi villájukat, de nekem nem életcélom ezért gürizni életem végéig.

titcar
Válasz Bumbanas kommentjére
2010. nov. 3. 14:41

amúgy pl. teljesen életképes lenne, hogy vállalkozói tevékenység lehessen online poker.

Bumbanas
Válasz titcar kommentjére
2010. nov. 3. 14:44

amúgy pl. teljesen életképes lenne, hogy vállalkozói tevékenység lehessen online poker.

Ez csak azért nem jó, mert nincs kinek számláznod. Papírok gyűjtése nélkül a magyar APEH halott...

titcar
Válasz Bumbanas kommentjére
2010. nov. 3. 14:59

Ez csak azért nem jó, mert nincs kinek számláznod. Papírok gyűjtése nélkül a magyar APEH halott...

upsz az igaz, de sztem ezt még talán meg lehetne okosítani, hogy a termek küldenek egy igazolást neked, hogy kifizettek XY $/€/hufot

Barta Zsolt
Válasz Fuvesz kommentjére
2010. nov. 3. 15:01

De érthetően neki a pókeresek simlije fáj :)

A cikkből látszik azért, h nem egy laikus, kívülálló írta, PTR-t használ, ismeri a fórumokat stb.
Szóval sztem nem fáj neki annyira ez a simliskedés, mert Ő is biztos pókerezik, lehet, h több száz hozzászólása van itt is :).
Egy tégla van közöttünk...

Élő ügyfélszolgálat