Póker Fórum Archívum > Media > Szerencsejáték kacsák és hírek a magyar sajtóban

Angie
Válasz Angie kommentjére
2008. jún. 30. 15:18

Talán néhányan úgy érzik, tükröt tartanak eléjük.
Persze nem Rátok gondolok, hiszen Ti mind urai vagytok a játékszenvedélynek. Viszlát.

Remiel
Válasz illese kommentjére

Még valami... jó magyar szokás szerint kiragadnak egy történetet a sok ezerből, mert ebből majd okulni fog jól a sok agyament netbuzi pokeres, aki már jóreggeltet is úgy köszön, hogy alliny... de arról, hogy többen is ebből élnek arról nem esik annyi szó (mondjuk tán jobb is) :cool:

Kit fog ez visszariasztani? Akinek annyi esze van, hogy eljátszik ennyit, azt tuti nem... akinek meg van egy kis fehérje is a haja alatt, az meg nem játszik ilyen idióta módon...

Nem kell engem félreérteni, nem szapulni akarom én a srácot, de ezt a dolgot ne nevezzük már egy életre való dolognak... tőlem lehetett ő a világ leg édesebb embere, itt nem erről van szó...

Zoleee
Válasz Angie kommentjére

Kedves fórumtársak! Zárjuk le a témát mielőtt eldurvul vagy átmegy személyeskedésbe! Mindenki elmondta a véleményét, vegyük tudomásul, és lépjünk tovább!

kisrapi
Válasz Angie kommentjére
2008. jún. 30. 15:20

Te nyilván a drogfüggőkbe is rúgnál egyet, Littlemage. Tajgetosz-pozitív. Egye meg, amit főzött. Gondolom, Te szoktad osztani az erkölcsöt a névtelen alkoholisták bulijain is.

Most jól értem, hogy István(ha így hívják) 103 milliós addóssága láttán megkeresett egy újságírót, elmondta neki a a történetét, csupa jószándékból, hogy más nehogy így járjon, megemlítette hogy majd öngyilkos is lesz....és miután a cikk nyilvánosságra került tényleg öngyilkos is lett?! Ennek nem fordítva kellett volna történnie....azaz István öngyilkos lesz, a hozzátartozók meg felhívják a sajtót hogy elmeséljék szegény Istvánunk tragédiáját? Ha valóban így történt akkor én értettem rosszul valamit.....

PS. Zolee téma részemről lezárva amúgy....

illese
Válasz Angie kommentjére
2008. jún. 30. 15:20

Te nyilván a drogfüggőkbe is rúgnál egyet, Littlemage. Tajgetosz-pozitív. Egye meg, amit főzött. Gondolom, Te szoktad osztani az erkölcsöt a névtelen alkoholisták bulijain is.

Namégegyszer. A hírrel az a baj, hogy nem arról szól amiről a bulvárlapok állítják. Ami itt történt,az annyi, hogy egy szerencsétlen ember bajba került. Nyilván óriási részben a saját hibájáért, mint etikus emberek ezen nyilván sajnálkozhatunk. Ennek az esetnek SEMMI köze az online játékok etikájához, de a Borsban két feldarabolta a szüleit hogy részt vehessen az árvák vacsoráján hír között jól mutat.

Littlemage
Válasz Angie kommentjére
2008. jún. 30. 15:24

Persze kettőt is, amúgy törzsvendég vagyok ott, nem tudtad??? egyelőre én egy rossz szót nem szóltam rólad, csak az Emberről mondtam el a véleményemet, ahogy Te írtad, bár nem tom minek kell nagybetűvel írni egy lúzert. sajnálatos, ha valakinek nincs ennyi esze, még ha igaz is, hogy 100 milliokkal dobálózzon, más meg dolgozik havi 150ért 3 műszakban.

szóval nem kell itt másokat sértegetni, idejössz a semmiből, s mellékesen te osztod a hülyeséget.

ja és még valami? neked nincs dolgod? mondjuk menjél dolgozzál, játssz a kölykeiddel, látogasd meg anyádat, vagy vigyél virágot ennek a hősnek a sírjára.

a legjobb lenne ha zárolnák az adminok ezt a topicot.

Te meg egyszerűen szánalmas vagy, Angie.

Littlemage
Válasz Angie kommentjére
2008. jún. 30. 15:26

Talán néhányan úgy érzik, tükröt tartanak eléjük.
Persze nem Rátok gondolok, hiszen Ti mind urai vagytok a játékszenvedélynek. Viszlát.

Én bele tudok nézni a tükörbe, az idióta nem tudott, s nem volt ura semminek....

wilddrew
Válasz Littlemage kommentjére
2008. jún. 30. 15:26

a legjobb lenne ha zárolnák az adminok ezt a topicot.

egyetértek

want2push
Válasz Angie kommentjére
2008. jún. 30. 15:37

Amit én nem értek az eset kapcsán az az, hogy miért az úgymond "illegális" online szerencsejátékra, illetve online pókerre van kihegyezve a dolog. Valójában ez az egyetlen "szerencsejáték", amelyben hosszú távon is nyerhetünk, és nem a ház ellen kell, folyamatosan hátrányból játszanunk. Komoly szakirodalma van, amiből bárki megtanulhat nyerni, legalábbis, ami a kisebb téteket illeti.

Egyébként az online szerencsejátékok helyzete valóban nincs tisztázva kis hazánkban, ahogy nagyon sok más európai országban se, de azért azt nem merném kijelenteni, hogy illegális. Legalábbis, ha a brüsszeli eu-s döntéshozókat kérdeznénk meg, akkor biztosan nem ezt a szakvéleményt kapnánk.

Továbbá, ha valaki játékszenvedély betegségben szenved, akkor mindegy, hogy online pókeren vagy élő ruletten játszik, a végeredmény ugyanaz lesz. A kettő között a különbség, mint az előbb írtam, hogy utóbbit lehet nyereségesen is űzni, ha az ember hajlandó energiát szánni rá, tanulni stb. Ha vki csak a gyors meggazdagodás lehetőségét látja benne, és úgy játsza, mint bármilyen más szerencsejátékot, akkor bukni fog. Ebből a szempontból pedig mindegy, hogy éppen melyiket is játsza.

Az meg különösen súlyos, ha vki ilyen összegekben kezd el szerencsejátékot űzni. Itt azért fel kell tenni a kérdést, hogy kit terhel a nagyobb felelőség, magát a játékost, vagy aki a játéklehetőséget biztosította. Én azt gondolom, hogy inkább az előbbit. Aki ilyen mentalitású, az úgyis megtalálja a lehetőséget arra, hogy hazárdírozzon, ha nem online pókerben, akkor más szerencsejátékban, vagy az élet más területén.

Arról persze lehetne vitát nyitni, hogy úgy unblock az egész szerencsejáték iparágat be kellene-e tiltani vagy sem. Ez nem egy könnyű kérdés. Hisz ez sokaknak szórakozási lehetőséget nyújt, és azért a többség tud korlátot szabni ilyen irányú "költéseinek". Igaz, hogy a többség veszít, de ott van az érem másik oldala, hogy közben szórakozik. Azért mert páran képtelenek határt szabni maguknak, nem biztos, hogy a többiek örömforrását el kell venni. Ez olyan mint az alkohol, igaz hogy egyesek alkoholistává válnak, de ezért még nem szabad betiltani az alkoholtartalmú italokat.

Persze, ha még be is akarnánk tiltani a szerencsejátékokat, akkor is ott lenne a kérdés, hogy a póker szerencsejáták-e vagy sem.

Angie, egyébként nagyon sajnálom a barátodat, Istvánt! Nyugodjék békében! Kérem a kedves fórumtagokat, hogy az elhunyt emlékére való tekintettel tartózkodjon az őt dehonesztáló megjegyzésektől.

psycho
Válasz want2push kommentjére
2008. jún. 30. 15:42

Bankroll managmentről bizonyosan nem sokat olvasott..Miért kell Omaházni, ha Holdemen nyerő valaki?? Amúgy szerintem blackjackezett..103 millát elbukni, hát enyhe túlzással is lehetetlen. Öngyilkosság nálam gyengeségre utal (amekkora szerencsejátékos volt, biztos oroszrulettezett, nem??)..Inkább kimegyek Ouagadougou városába, mintsem kinyírjam magam..

Szerintem zárjuk le a témát, mert a harrypotterbe több valóság van, mint ebbe a storyba..
Részvétem..

Élő ügyfélszolgálat