plusevHUN
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. máj. 30. 13:13

Ha megigered, hogy nem jatszol direkt ellenem es a strategia ellen :)

SH holdemet játszok bosson :)

Én is próbákoztam régebben sss-el (Party, boss, ongame), de nekem annyira nem jött be és kiváncsi vagyok ki mit gondol, arról, hol lehet a legjobban érvényesülni ezzel a stratégiával.

Bajkevero
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 30. 13:15

szvsz nem éri meg mikrolimiten SSS-t játszani, az ellenfelek postflop annyira gyengék legtöbb helyen, hogy nem kell csak a preflop játékra szorítkozni, mert végigcallolnak bármivel egy-egy oldalon NL50-ig bezárólag.
max bankrollépítésre jó, amúgy normál stackkel játszani sokkal jövedelmezőbb ilyen szinten.

Tiszta sor, hogy ha mar tapasztaltabbak vagyunk a pokerben, es foleg a postflop jatekban, akkor nagyobb nyeremenyekre lehet deep stack szamitani. Parhuzamban azt is nyomom SH NL10-en, es sokkal jobb "eredmenyeim vannak", de az ingadozas is nagyobb.

Ennek a kiserletnek az lenne a lenyege, hogy egy teljesen kezdo $50 befizetessel meddig juthat SS.
A "Keves penzzel okosan" c. cikk a SS strategiat ismerteti, annak a szabalyai alapjan jatszom. Kihagytam az NL10-es szintet, $150-nal mar NL25-re lehet ugrani, en innen inditottam a kiserletet.

Ha egy kezdo $50-ral elindul deep stack, akkor meg az NL5 is magas neki a bankrolljahoz kepest, kb $150-nal tud csak "legitim" elkezdeni NL5 jatszani.
Nem beszelve arrol, hogy sokkal kompexebb problemakba utkozik turnon es riveren. Legtobb havemom, aki a pokerhez teljesen ismeretlenkent fizetett be $50-t, mar az elso heten seggere vert a penzenek deep stack, minimalis tudassal.

Bajkevero
2008. jún. 2. 14:10

Azert esszel, nem gepek vagyunk!

A strategia postflop azt ajanlja, hogy kesz keznek tekintsuk, ha TPTK vagy annal jobb kombinacionk (overpar, drill, ...) alakul ki flopon. A kesz kezekkel pedig nyomuljunk!

Nagyvakrol "ingyen" neztem flopot A2o-val, mikor a flop A99 lett. Mivel 2 parom van, nyomulnom kell a strategia szerint, igy emeltem 2/3 pot-ot, amit szinte azonnal megadtak.

Na itt kellett volna megszolalni a veszharangnak!!!

Mert hat mivel adja meg igy azonnal.
1. Vagy Ax-e van, csak nem biztos benne, hogy jobb (vagy sokkal jobb) nalam. (En tudom, hogy ebben az esetben az A2-nel csak jobb lehet)
2. 9x-e van es slowplayezik (vagy csak 93 van nala, es nem biztos a dolgaban)
3. pont A9 van nala es slowplayezik.
4. nincs semmije, csak ilyen megados tipus

Vegul A9 volt nala a bemutatasnal, es csak az o benasaga, hogy nem a teljes beulomet vitte haza.

Ez a hibamat leszamitva viszonylag jol ment a mai kiserleti nap: 2 hal onkent ugrott a horgasz-vodrombe, ujra remenyt adva a projectnek.

Jelenlegi bankroll: $175

Polacheck
2008. jún. 2. 18:45

Én is SSS-ezek egy ideje több ok miatt is (majd egy blogban leírom). Most 8 asztalon játszom egyszerre (full tilten ennyit enged) és egy óra alatt NL10-en durván 8-10$ a bevétel.

Az alap taktikát annyival egészítettem ki, hogy 25-30BB között nem ülök ki, hanem játszom tovább annyi különbséggel, hogy setvadászkodom, az alacsony kézbepárokat olcsón megjátszom. Ezzel szépeket lehet kaszálni.

A legrosszabb szerintem az asztalválasztás, és erre megy el a legtöbb idő. Nagyon nehéz folyamatosan cserélgetni az asztalokat, ráadásul arra is oda kellene figyelni, hogy jó asztalokhoz üljek be.

Bajkevero
Válasz Polacheck kommentjére
2008. jún. 4. 11:14

Ujabb fekete nap :(

A tegnapi sessionben az AK-kkal gyult meg a legtobb gondom, egyszeruen nem jottek be, viszont az ellenfelek alacsony parokkal vegig kovettek es 3szor lestackeltek :( A tobbi lap viszont kisegitett, igy erosen pozitiv lett a session.
A bankroll $195-ra duzzadt.

A fekete nap.
A mai session elso 20 perce ugy telt, hogy semmi ertelmeset nem kaptam, de a vakok zabaltak. Aztan jott 2 AK, ami szinten nem akart nekem kedvezni. Majd a premium lapok is cserbe hagytak
QQ vs AA,
JJ vs kialakult 2 par,
KK vs kialakult 2 par
57s nagyvakrol, floppolt 2 par egy A57 boardon. Nyomom all-in-ig, nem szamitva arra hogy az ellenfel preflop AA-t slowplayezett.

Katasztrofa!
Bankroll: $155

Lassan kezdek ketelkedni a kiserlet sikeressegeben :(

Bajkevero
2008. jún. 5. 8:53

Tovabb a lejton

Ma megint buntettek az AK-k. Egyszer sem alakultak legitim kezze. Vagy vakokat lopkodtam veluk, vagy lestackeltek. Egyre bizonytalanabb vagyok, abban, hogy jol jatszom veluk SS :(

A masik minuszos akciom egy nut flush huzo volt:

XXXXXXXGame #17925597171: Hold'em No Limit ($0.10/$0.25) - 2008/06/05 - 01:53:49 (ET)
Table 'Pictor V' 9-max Seat #4 is the button
Seat 1: alohacaregvr ($46.60 in chips)
Seat 2: BlueBear ($41.45 in chips)
Seat 3: landis1717 ($10.60 in chips)
Seat 4: Taoist Dude ($14.85 in chips)
Seat 5: SpielerABC ($27.15 in chips)
Seat 6: Gonoszmokus ($5 in chips)
Seat 7: Vino_Kulafu ($12.90 in chips)
Seat 8: pokercanada ($19.65 in chips)
Seat 9: OompaWOW ($24.40 in chips)
SpielerABC: posts small blind $0.10
Gonoszmokus: posts big blind $0.25
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Gonoszmokus [4h Ah]
Vino_Kulafu: calls $0.25
pokercanada: folds
landis1717 said, "keep paying that rake"
OompaWOW: folds
alohacaregvr: raises $0.25 to $0.50
BlueBear: folds
landis1717: folds
Taoist Dude: folds
SpielerABC: folds
Gonoszmokus: calls $0.25
Vino_Kulafu: calls $0.25
*** FLOP *** [7h 3d Qh]
alohacaregvr said, "ajnag.com"
Gonoszmokus: bets $1
Vino_Kulafu: folds
alohacaregvr: raises $11.50 to $12.50
Gonoszmokus: calls $3.50 and is all-in
Uncalled bet ($8) returned to alohacaregvr
*** TURN *** [7h 3d Qh] [Kd]
*** RIVER *** [7h 3d Qh Kd] [6c]
*** SHOW DOWN ***
Gonoszmokus: shows [4h Ah] (high card Ace)
alohacaregvr: shows [Qc Ad] (a pair of Queens)
alohacaregvr collected $10.10 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $10.60 | Rake $0.50
Board [7h 3d Qh Kd 6c]

A strategia szerint, ha draw lapom van, akkor nyomulni kell tovabb. Deep stack biztos nem adtam volna meg az emeleset.

Bankroll $142

makkkiraly
2008. jún. 5. 8:59

Nem rosszmájúságból mondom ezt de remélem, hogy ez a minta/példa majd elveszi az emberek kedvét az efajta játéktól.

Bajkevero
Válasz makkkiraly kommentjére
2008. jún. 5. 11:47

Nem rosszmájúságból mondom ezt de remélem, hogy ez a minta/példa majd elveszi az emberek kedvét az efajta játéktól.

Hat pedig, ha enyhen is, de EV+ a megadas:

Banki esely 2:1, nyeresi esely 1.6:1.

makkkiraly
2008. jún. 5. 11:54

Hat pedig, ha enyhen is, de EV+ a megadas:

Banki esely 2:1, nyeresi esely 1.6:1.

Úgy értem a kísérlet maga:)

Bajkevero
Válasz makkkiraly kommentjére
2008. jún. 5. 14:00

Úgy értem a kísérlet maga:)