nem értem, hogy ha gyengeséget érez a cbetben, miért játszana így QQ-val vagy bármilyen Kval.
ez ok, de K-val csak akkor van értelme raiselnie ha elégszer megadom v betolom gyengébbel.
Na most ha ez igaz akkor AQval nemigen fog raiselni. Nl30on ismeretlen nem fogja így balancálni a range-ét 4bet potban :D gondolom én.
egyébként mi az a sok K ami a range-ben van és raisel itt?
KQ-val játszhat így azért,mert a rangeedbe beleteszi az ászos kezeket,és nem akar engedni turnt nézni + value is van benne,mert talán kifizeted KJ,QQ,JJ vel.
QQ szintén nem akarja hogy olcsón nézz turnt,és veheti a cbetedet blokkolásnak is /méretéből adódóan/
a baluga amennyire tudom turn c/r re vonatkozik, s nem igazán alkalmazható 4bet partikra.
ismeretlen ellen 4betet callozni sose jó, 100bb deep amúgy se igazán jó dolog.
elhiszem h dobni kell, csak azon gondolkozom h mi értelme van bármilyen Kval pozban raiselnie itt ismeretlen ellen, közös history nélkül. azt hiszi pl. hogy rátolom blöffből vagy JJ-vel?
mert ha azt feltételezzük h AAval callolta a 4betet h ne dobassa el a rosszabbat, akkor miért akarná eldobatni most floppon?
nem derült ugye ki h mi volt nála, de érdekelnének ezek a válaszok :)
nem értem, hogy ha gyengeséget érez a cbetben, miért játszana így QQ-val vagy bármilyen Kval.
a baluga amennyire tudom turn c/r re vonatkozik, s nem igazán alkalmazható 4bet partikra.
ismeretlen ellen 4betet callozni sose jó, 100bb deep amúgy se igazán jó dolog.
elhiszem h dobni kell, csak azon gondolkozom h mi értelme van bármilyen Kval pozban raiselnie itt ismeretlen ellen, közös history nélkül. azt hiszi pl. hogy rátolom blöffből vagy JJ-vel?
mert ha azt feltételezzük h AAval callolta a 4betet h ne dobassa el a rosszabbat, akkor miért akarná eldobatni most floppon?
nem derült ugye ki h mi volt nála, de érdekelnének ezek a válaszok :)
hm ha tudja h a 4bet range-m nagyrésze AK akkor miért callolná AA-val a pre 4betet?
eddig köbö ilyenek vannak: a kiscbet miatt nem tesz Kra ezért raisel blöffből, de azért raisel AA-val is meg AK-val, KQ-val valueból, mert hátha JJ-QQ tönkremegyek. ezek kívül retteg a turn Atól, ami kemény 6 százalékban érkezik meg, KQval pl ezért raisel.
QQval raise/foldolni akar, hogy dobassa azokat a lapokat amiben nem K-van. tehát tök hülye is. mindezeket pozban.
vagy
azt kigondolja h AAval jól becsapdázik de azt is tudja h a 4bet range-m nagyrésze AK, (ez ellen ugye kifejezetten jó a 4bet megadása AAval nem :)) ami ellen nem blöfföl floppon viszont tutira betolja valueból mert ugye az AK meg az air range ellen milyen jó betolni, hiszen dobatja a blöfföket AK ellen meg úgyis bekerülne késöbb is, tehát megint hülye.
ugye azt is tudjuk h mivel nem akarta elijeszteni a gyengébbeket, ezért QQ+ AK-val is callolhatta a 4betet, hogy aztán az ultra száraz floppon amit mindennel cbetelek (ráadásul blöff gyanús kis sizeal) meggondolja magát és el akarja ijeszteni a gyengébbeket.
van ennek így értelme?
Én abban azért nagyon nem vagyok biztos, hogy egy átlag/átlag alatti nl30 reg átgondolja ezeket a dolgokat és nem csak addig jut el, hogy " most callolom a 4betet aa-val és becsapdázom". 4bet potban K high ultra száraz boardon, nem nagyon fog blöff raiselni(amikor a 4bet ranged jó része ak), szvsz inkább az a valószínű, hogy nem gondolja át a szituációt és erős lap van nála.
Azzal kapcsolatba írtam ezt, hogy K63 boardon nagyon ritkán fognak blöffraiselni (az AA-s példával csak arra akartam rámutatni, hogy itt azért nem feltétlenül gondolják át a helyzetett, semmi köze a hozzászólás második részéhez..)
És egy 4bet potban ezen a boardon azért tudja, hogy sok AK van a 4bet value rangedben(nem tudom mennyire 4betelsz light-an a 30as mezőnyben) és nem a K63 rainbow boardon fogja kitalálni, hogy raisel egy TT/AQs stb. lappal.
4bet potban ilyen boardon inkább őszinték lesznek a játékosok, és szerintem sokkal gyakrabban lesz ez a raise rosszul játszott ak/aa mint wp.
Kb semmivel sem tetszik a játéka, de ez őt gondolom nem érdekli:). AA-val esetleg jó lehet (mármint ha nem nézzük h azzal a pre 5bet lett volna a jó),mert nem akarja J,Q turnon berakni, ami a light 4bet rangedben lévő KQ,KJ-re 2 párt ad. Sztm ne túrázz rajta sokat, nagy valószínűséggel rosszul játszott és kész, de ettől még el kell engedned a JJ-det mert simán hátul vagy.
Gondolkodom ezen a cbet sizeon. Ugye írtad h mindíg ekkorát cbetelsz ilyen floppokon 4bet potban. Kérdés h kell e balance-olni 4bet potban? Valami olyan ember ellen akivel nagy mintád van, és jó játékosnak tartod, többször láthatott már tőled ilyen betsizeot, jobban tetszene. Ismeretlen játékos, akinek nem ismerjük a tendenciáit, nem tudhatjuk h reagál egy, végülis furcsa betre. Azt gondolnám h egy átlagos (nem bwin fish!) játékosnak ezzel kicsit polarizáljuk a rangeét, tehát kerülnek bele blöffök (még ha nem is sok). bet/foldolni meg jobb egy egyértelmű nut range ellen, mint egy polarizált ellen. Ismeretlen ellen jobban tetszene ez AK, AA, KK-val tőled, pont ezért, h indukáljunk néha blöfföt is, ne csak a value rangeétől (ami szintén tágul egy kicsit ilyen betsize ellen) nyerjünk pénzt.
Jelen esetben ugye egyértelműnek tűnik h jó a fold, de ilyen cbetsizeal egy KQ-t is dobnál?
Én sztm 7-7.5$ körül cbetelném protectionből.Vagy ch/foldolom ha úgy gondolom h tele van K-val a range-e.Ez sem hiba sztm.