Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL30 JJ 4bet potban nehéz helyzetben

Dinicsek
Válasz BelaKecske kommentjére
2012. ápr. 23. 10:27

hm ha tudja h a 4bet range-m nagyrésze AK akkor miért callolná AA-val a pre 4betet?

Ha tényleg AK-d van és 5betel, vagy allin megy, akkor adod? (Utóbbi esetben azt is gondolhatod, hogy gyengébb lappal teszi, mert KK+, AK rangedzsel csak 5betelne. Mindkettő csapdahelyzet)

De elfogadom azt is, hogy tényleg nem gondolkodik :D

BelaKecske
Válasz Dinicsek kommentjére
2012. ápr. 23. 11:19

Nyilvan adom.
A teljes 5bet rangevel pusolnia kene.

BelaKecske
Válasz roliii kommentjére
2012. ápr. 23. 11:37

Kb semmivel sem tetszik a játéka, de ez őt gondolom nem érdekli:). AA-val esetleg jó lehet (mármint ha nem nézzük h azzal a pre 5bet lett volna a jó),mert nem akarja J,Q turnon berakni, ami a light 4bet rangedben lévő KQ,KJ-re 2 párt ad. Sztm ne túrázz rajta sokat, nagy valószínűséggel rosszul játszott és kész, de ettől még el kell engedned a JJ-det mert simán hátul vagy.
Gondolkodom ezen a cbet sizeon. Ugye írtad h mindíg ekkorát cbetelsz ilyen floppokon 4bet potban. Kérdés h kell e balance-olni 4bet potban? Valami olyan ember ellen akivel nagy mintád van, és jó játékosnak tartod, többször láthatott már tőled ilyen betsizeot, jobban tetszene. Ismeretlen játékos, akinek nem ismerjük a tendenciáit, nem tudhatjuk h reagál egy, végülis furcsa betre. Azt gondolnám h egy átlagos (nem bwin fish!) játékosnak ezzel kicsit polarizáljuk a rangeét, tehát kerülnek bele blöffök (még ha nem is sok). bet/foldolni meg jobb egy egyértelmű nut range ellen, mint egy polarizált ellen. Ismeretlen ellen jobban tetszene ez AK, AA, KK-val tőled, pont ezért, h indukáljunk néha blöfföt is, ne csak a value rangeétől (ami szintén tágul egy kicsit ilyen betsize ellen) nyerjünk pénzt.
Jelen esetben ugye egyértelműnek tűnik h jó a fold, de ilyen cbetsizeal egy KQ-t is dobnál?
Én sztm 7-7.5$ körül cbetelném protectionből.Vagy ch/foldolom ha úgy gondolom h tele van K-val a range-e.Ez sem hiba sztm.

jók a gondolatok.
nekem is az a bajom itt igazából, hogy annyira nem rappel semmit, hogy nem igazán tudtam elhinni h itt lapja van. KQ-KJ ellen talán raiselhet AAval, de mivel nálam itt feltételezhet blöfföt, nem hiszem h tenné, mivel 1. a blöfföket dobatja 2. úgyis bekerül turnon 3. néha eldobhatom

persze ehhez az kell h ellenfelem gondolkodjon, de mivel első látásra értelmesnek tűnt, de olyannak aki szeret wp-zni, szerintem itt nem raiselne AA.t Illetve a másik, hogy ha csak nincsenek vásárolt hand-jei rólam, akkor nemigen fogja monsterrel 4betemet megadni, mert ismeretlen ellen nem fogja gondolni h light vagyok. persze ennek ellent mond a pre megadása.

A cbetről már ugye leírtam egy-két okot a size-ra. Mindig ezt használom, s itt sem változtatnék bár van ráció abban amit mondasz.
Ugye a fő ok, h ismeretlen s nem tudhatja h én mindig így cbetelek. Viszont ha ellenfelünk gondolkodik, akkor tisztában kell lennie azzal, h 4bet potban alapvetően erős a range-m s nem fogom akarni a TTjét sem elijeszteni. Illetve ha wp-zni akar, félpotra is megteheti, max minraisel, ugyan annyiba kerül. ettől még lehet igazad van s nagyobb bet foldal jobban járunk, míg nem tudjuk hogy reagál a kis cbetre.

lehetne egyébként akár cbet helyett kitalálni vmit, 1 utca check/call és check/fold is játszhat. ismeretlenül viszont lehet a b/f a legjobb.

mikki86
2012. ápr. 23. 12:29

Magas 3bet védekezés gyanánt inkább callolnék SC-kkel, meg AK-val, szóval olyan lapokkal, amiket nem dominálnak. AQ-val nem, ász magas boardon túl sokszor adnék meg egy felesleges utcát AK meg 2pár+ ellen ahhoz, hogy ellensúlyozza az a gyengébb Axeket. AK-val is a value egy jelentős hányada AQ ellen van.

JJ határeset, talán egy call is belefér, de inkább shove. 4bet/fold vagy a 4bet/call elméletben jók, gyakorlatban viszont az optimális preflop játék annyira elterjedt már a regulároknál, hogy akármit zsonglőrködik az ember a range-ekkel, nem lesz semmi +EV benne. Azért is szoktam pre all in menni 99-JJ-vel hasonló helyzetben(10%+ 3bet ellen), mert sokkal kevésbé felkészültek az ellenfelek ilyen moveokra.

Ha van read, hogy light 5betekre képes az ellenfél, akkor jó lehet a 4bet/call. Egyéb esetben viszont inkább shove, és viszem azt az 5-6bb EV-t(benn van 11bb, lesz sokszor flip is, néha meg szívunk) mintsem hogy ilyen szituációkba kerüljek.

BelaKecske
Válasz mikki86 kommentjére
2012. ápr. 23. 13:01

Magas 3bet védekezés gyanánt inkább callolnék SC-kkel, meg AK-val, szóval olyan lapokkal, amiket nem dominálnak. AQ-val nem, ász magas boardon túl sokszor adnék meg egy felesleges utcát AK meg 2pár+ ellen ahhoz, hogy ellensúlyozza az a gyengébb Axeket. AK-val is a value egy jelentős hányada AQ ellen van.

JJ határeset, talán egy call is belefér, de inkább shove. 4bet/fold vagy a 4bet/call elméletben jók, gyakorlatban viszont az optimális preflop játék annyira elterjedt már a regulároknál, hogy akármit zsonglőrködik az ember a range-ekkel, nem lesz semmi +EV benne. Azért is szoktam pre all in menni 99-JJ-vel hasonló helyzetben(10%+ 3bet ellen), mert sokkal kevésbé felkészültek az ellenfelek ilyen moveokra.

Ha van read, hogy light 5betekre képes az ellenfél, akkor jó lehet a 4bet/call. Egyéb esetben viszont inkább shove, és viszem azt az 5-6bb EV-t(benn van 11bb, lesz sokszor flip is, néha meg szívunk) mintsem hogy ilyen szituációkba kerüljek.

igen, erről a módszerről már sokat beszéltünk.
oop nem callolnék 3betet JJvel csak ha ellenfelem nagyon nitt (v fish) és a szettre húzás önmagában +EV illetve ha squeze helyzet van és a calloló nagy fish.

egyébként nem szeretnék továbbra sem pusholni 3betre (nekem oop tetszik a light 4betelő stratégia, bár tény h ez pont a pocket párok megjátszására nem megoldás) de pl ebben a konkrét szituban sokkal jobban tetszik amit mondasz. mivel ellenfelünkről nincs annyi infó h tudhassuk h hajlamos e 4bet megadására, illetve pf wp-kre, tényleg elég sok szar szituba kerülhetünk pf, mivel sem a range-e sem az azzal való játéka kérdéses lesz ha callol. ráadásul a blöffökkel teli range ellen biztosan nem hibázunk a push-sal, míg a 4betre lehet nem tolja be lightan. de inkább az az indok tetszik, h le is callolhatja s akkor vakon leszünk. ettöl függetlenül itt sem csinálnám, de nincs akkora bajom vele mint máskor :)

postflop hogy játszanád? mivel van értelme itt raiselnie?

mese
2012. ápr. 23. 13:31

mivel van értelme itt raiselnie?

semmivel nincs értelme raisel-nie, de ne is keressünk logikát annál aki pre 4betet callol 100bb deepen! így aztán simán lehet nála bármilyen Kx-is, amivel be akarja tenni, ha már pre bejött és esett neki a tuti! egyébként nagyobb az esélye, hogy csak a kis cbetet autoraiseli, hátha QQ van nálad és dobod! nehéz szitu, kb a legrosszabb lap jött flopra, mert tényleg lehet nála K, nem mintha egy A jobban tetszene a flopon:) bet/f-nak egyébként egyre kevesebb értelmét látom, viszont a ch/f meg túl átlátszó és weak. nagyon fos szitu, jelen esetben inkább mikki86 álláspontját tartom jónak, azaz pre 4betpush, gondolkozzon Ő!

BelaKecske
Válasz mese kommentjére
2012. ápr. 23. 13:51

semmivel nincs értelme raisel-nie, de ne is keressünk logikát annál aki pre 4betet callol 100bb deepen! így aztán simán lehet nála bármilyen Kx-is, amivel be akarja tenni, ha már pre bejött és esett neki a tuti! egyébként nagyobb az esélye, hogy csak a kis cbetet autoraiseli, hátha QQ van nálad és dobod! nehéz szitu, kb a legrosszabb lap jött flopra, mert tényleg lehet nála K, nem mintha egy A jobban tetszene a flopon:) bet/f-nak egyébként egyre kevesebb értelmét látom, viszont a ch/f meg túl átlátszó és weak. nagyon fos szitu, jelen esetben inkább mikki86 álláspontját tartom jónak, azaz pre 4betpush, gondolkozzon Ő!

nekem se tetszik a b/f, de eddig mindenki ezt mondta. egyébként igen, ismeretlen ellen nekem is tetszik a push pre.
ha auroraise-re gondolsz, akkor nem dobnéd ezek szerint? v herofold? :)

bloodwolff
Válasz mese kommentjére
2012. ápr. 23. 15:42

de ne is keressünk logikát annál aki pre 4betet callol 100bb deepen!

miért ne lehetne IP 4bet callra AA? az már más kérdés, hogy nincs szinkronban a postflop játékával

mustah01
Válasz bloodwolff kommentjére
2012. ápr. 23. 15:54

bet/fold...de én nagyobbat hívnék ugy 7,5-8$ körül....ez a 4,5$ még akár blöfföt is indukálhat közepes PPktöl amit igazán nem szeretnénk ........itt kb AA, AK,(KK) néha KQs lesz nála, úgyhogy könnyen dobhatunk, de a ch/foldot túl weaknek érzem

+11111

BelaKecske
Válasz bloodwolff kommentjére
2012. ápr. 23. 16:11

miért ne lehetne IP 4bet callra AA? az már más kérdés, hogy nincs szinkronban a postflop játékával

nem túl jó játék a 4bet megadása AAval 100bb deep mert nagyon sok esetben value vesztés. 4bet potban nagyon ritka az, hogy valaki több utcán át blöfföl, így light lappal ritkán fog bekerülni, amikor igen akkor is bőven lesz equlity-je valószínüleg. Viszont azok ellen a lapok ellen (mondjuk legyen ez std JJ+ AK range) amik ellen preflop bemegy, postflop már sokkal ritkábban.
Magas 4bet ellen vagy light 5bettel kell növelni az 5bet range-t vagy a value range-t kell megnövelni (értsd magas 4bet ellen felesleges 3betelni TT-vel IP ha nem tesszük be. betenni pedig akkor van értelme ha az ellenfél light 5betre tesz és callolhat gyengébbel illetve ha rengeteget 4betel)

ergó nem callolni kell a 4beteket. ez max nagyon maniac ellen lehet jó.

Most is láthatod, hogy mindenki b/f-elné essetleg c/f-elné a JJ-t, amivel pre 4bet/call volt a terv.

Élő ügyfélszolgálat