Póker Fórum Archívum > Minden más > a póker és a kaja

titcar
Válasz kisrapi kommentjére
2008. nov. 30. 22:42

300m-es körzetben 4 kínai van, abból mondjuk 1ben még sosem voltam, de a másik 3ban ilyen 5-700 ft egy adag kaja, ami azért úgy kiadós adag, gyakran 2 evésre is elég :)
bp-ieknek talán mond valami ta fehérvári úti vásárcsarnok, ott is ilyen 6-700ból meg lehet kajálni. (a felső szint fele ilyen kifőzdékkel van tele, mondjuk nem túl igényes hely, de legalább olcsó :) )

általában vagy veszek egy kínait elvitelre, amit póker közben megeszek (mikrózni azért még session közben is van idő:) ) vagy pl. műzli amit szintén menet közben is ki tudok bontani :DDD
ha meg mégis főznék valamit, akkor az elsődleges szempont, hogy mennyi idő alatt van kész (meg amugy se tudok főzni hehe) , szóval: melegszendó (na jó ez még nem főzés) , zacsis leves/tészta , virsli, fagyasztott pizza, az utóbbi napokban: sültkolbász :)
jameg ha teszkóban járok, szoktam venni ilyen csomagolt salátát, ami ilyen zöldségkeverék féle + salátaöntet, megturbózom egy kis sajttal meg valami sonka/kolbásszal azt' jó is :)

nem túl egészséges étrend :(

andree
Válasz kisrapi kommentjére
2008. nov. 30. 22:50

Szerintem célszerűbb erre a célra egy közeli kifőzdét rendszeresíteni, szvsz olcsóbban is kijön, másrészt időben sem midegy. Szegeden tudok mondani pár nagyon jót...
Ezen kívül már több cég is foglalkozik kajakiszállíással, akár napról napra, de akár egész hétre rendelhetsz, és minden nap kiszállítják. Árban pedig olcsóbb mint a kifőzde és egyéb rendeléseknél is(850FTból kijön egy leves és egy főétel). Melóhelyemen én is ilyet eszek, nem mondom h egy kulinális élvezet, de nem is rossz...(legnagyobb talán a gastroyal, de van vagy 10ilyen cég már, lehet válogatni)

Igazából én szeretek főzni. De azért mondhatsz pár tippet, majd végigpróbálgatom őket.

pindrokk
Válasz titcar kommentjére
2008. nov. 30. 22:55

300m-es körzetben 4 kínai van, abból mondjuk 1ben még sosem voltam, de a másik 3ban ilyen 5-700 ft egy adag kaja, ami azért úgy kiadós adag, gyakran 2 evésre is elég :)
bp-ieknek talán mond valami ta fehérvári úti vásárcsarnok, ott is ilyen 6-700ból meg lehet kajálni. (a felső szint fele ilyen kifőzdékkel van tele, mondjuk nem túl igényes hely, de legalább olcsó :) )
(

Na, én is sokszor kajálok ott. Jobban szeretem mint a kínai kaját, legalább nem 5 féle kaja közül lehet választani és az az 5 is nagyjából ugyanolyan ízű. Jah, és furcsának találom, hogy még kínai embert nem láttam kínai étteremben enni:D

ThxLittleFish
Válasz pindrokk kommentjére
2008. nov. 30. 23:02

Jah, és furcsának találom, hogy még kínai embert nem láttam kínai étteremben enni:D

:D :D

ceewyl
2008. nov. 30. 23:27

Jah, és furcsának találom, hogy még kínai embert nem láttam kínai étteremben enni:D

Pedig minden ötödik ember kínai. :)

titcar
2008. nov. 30. 23:28

5 féle kaja közül lehet választani és az az 5 is nagyjából ugyanolyan ízű.

nem, látszik nem vágod a kínai kaját :) van ami kicsitcsipős (értsd ha nem bírod a csípőset kiég a szád :D) , vagy kicsit édes (értsd: mire a végére érsz, megfogalamződik benned a gondolat, hogy legalább 1 napig nem nagyon vágsz semmi édességre :D)
szóval legalább 2 féle kaja van :D
ja meg van leves, ami nemtom milyen, mert még sosem mertem bepróbálni :D

kanrich_
Válasz titcar kommentjére
2008. dec. 1. 0:23

Jó téma, nekem is problémám van ezzel.

Kínai: Alapvetően egészségtelen, tele van fűszerezve és hát arról sem vagyok meggyőződve, hogy minden a megfelelő higiéniás (így kell ezt a szót írni??) körülmények között készül. Havi egyszer azért én is előfordulok ott.

Pizza: Lehet rendelni, gyorsan kijön, nem is olyan drága, cserébe viszont ez is egészségtelen, és ráadásul az egyetemi évek után én már nagyon meguntam, mondjuk kéthetente egyet megeszek azért.

Pizzát és kínait egyébként egy jó edzés előtt lehet kajálni, utána tele vagyok erővel, enegriával.

Gyros: Nahát én mostanában erre kaptam rá nagyon, alapvetően ugyanis én szeretek húst hússal enni, és általában a gyros tálban nagyon sok hús van. Két kedvencem van: A Nr.1. A Duna Plázában van a McDöglesz-szel szemben, a Nr.2. pedig a Bakáts tér és a körút között a térhez közelebb, mindkettőben annyi a hús, hogy alig bírom megenni és baromi finom is.

McDöglesz: Na ezt nagyon nem szeretem, egyszerűen már hányingerem van az ottani kajától, a szagától is rosszul vagyok. Egyféle kaja van, amit megeszek innen, az a Chicken McNuggets, abból is 4*4-et szoktam kérni. Érdekes, hogy ha sok 4-eset veszel, akkor sokkal jobban megéri, így ezer forint környékén megvagy csirkemellszeletekkel, ami annyire nem is egészségtelen, mint a többi kaja ott.

Többi kaja szállítva: nem tudom, nekem azok sem jönnek be annyira, már annyi helyről próbáltam rendelni pedig, de még igazán jót nem találtam. Szeretem viszont a főzelékeket, ami dupla nyereség, mert olcsó is, viszont a Főzelék Falva pont oda nem szállít, ahol én lakok :(

Mostanában egyébként Demiro-val kajálok egy menüs helyen délben. Ez azért is jó, mert egyfajta rendszert visz a napba (délig fel kell kelni és ott lenni :)) másrészt meg ki kell mozdulni (ez most biztos sokaknak nevetségesen hangzik.)

Theo Papa: Vki említette, nahát én onnan soha nem rendelnék. Egyszer rendeltem vmi fullos pizzát, erre kihoztak egy sajtosat. Rutinosan még a futár előtt megnéztem mi van benne (sajnos miután már odaadtam neki a pénzt), erre a srác fogja és elviharzik, én meg ordítok neki, hogy ez nem az, amit én kértem. Ő meg bunkó módon messziről ordibál, hogy ezt kérted, ezt kaptad. Fel is hívtam őket ezután, telefonon is bunkók voltak.

Kérdés: Nem tudtok a kilencedik kerületben jó menüs helyet? Lehetőleg a Hungária körút felé... :)

ZoDo
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. dec. 1. 0:34

Kérdés: Nem tudtok a kilencedik kerületben jó menüs helyet? Lehetőleg a Hungária körút felé... :)

Boráros tér- Mester útca felé eső oldala, a körúttól a 2. háztömb sarkán. Nagyon jó kis hely. A kaja jó, de ez a legolcsóbb hely a városban amit ismerek. Bár lehet hogy csak azért, mert 10%os diákkedvezmény van.
Én itt szoktam ebédelni, ha ebédidőben erre járok, és hazaviszek egy adagot még vacsorára is.

V.Peti
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. dec. 1. 0:36

azért az a mcdonaldsos csirkemell, azért ott van egy valag panír meg cukor rajta, szóval az egézségről ne beszéljünk :)

theo papa: én rohadtul szeretem a pizzájukat, csak drága. marharagus pepperoni, nyamnyam :)
velem még nem voltak szemetek, pedig kétéve kb. havi rendszerességgel rendelek tőlük.
másik legjobb pizza az ínyenc konyha, ami házhoz is szállít ill. ott van a közgáznál (ott unicornis étterem a neve).
ill. a pizza boytól szoktam rendelni főételt + köretet, 1200-1300 és teljesen jó.

nos a kínaival nekem is az a bajom, mint kanrichnak.

amit még mondtok, hogy menüs rendszer: most h őszinte legyek, hogy 800at vagy 1200at fizetek egy kajáért, szinte mindegy :)

ahogy látom a főzés vs rendelés/kajálda frontom magasan a második vezet :)

ZoDo
Válasz ZoDo kommentjére
2008. dec. 1. 0:39

Ja, egyetértek azzal, hogy a kínait kerüljétek amennyire csak lehet, mert aki azon él, szerintem -10 év az életéből. Rengeteg olaj, és ételízesítő. Van hogy annyi ilyet tesznek rá, hogy majdnem csípi a számat. Az alapanyag pedig... kitudja.
A gyros az jó, egészséges, mert nem olajon sütik a húst, meg zöldségek...

A főzés meg jó kikapcsolódás lehet egy profi pókeresnek, aki nem utálja. Mozogsz közben, nem agymunka... Jobb mint mondjuk tv-t nézni két pókerezés között.

Élő ügyfélszolgálat