Póker Fórum Archívum > Minden más > a póker és a kaja

kanrich_
Válasz V.Peti kommentjére
2008. dec. 1. 0:42

Na jó, a McDöglesz-es csirkemell valóban nem olyan, mintha mondjuk egy első osztályú étteremben kéred, és persze való igaz, helyesen úgy kellett volna írnom, hogy jóval egészségesebb, mint a többi kajájuk.

Amúgy én szinte mindig kint eszek/rendelek, de mostanában rászoktam arra is, hogy veszek ilyen előre panírozott csirkemellet, vagy halszeleteket. Ezt beteszem a grillsütőbe (ott is tökéletesen megsül olaj nélkül), és megeszem. Na ez tuti egészséges, 15 perc alatt megvan, tápláló, csak egy idő után ez is unalmas...

V.Peti
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. dec. 1. 0:45

ez a grillsütős dolog nem hülyeség! el is gondolkodtattál, hogy egy ilyenre beruházzak.
mondjuk a grillezős mikron is gondolkodtam, de nincs benne tapasztalatom. szóval piacon hús megvesz, otthon bepácol/befűszer, be a mikro és tádáá kész is?

kanrich_
2008. dec. 1. 0:52

ez a grillsütős dolog nem hülyeség! el is gondolkodtattál, hogy egy ilyenre beruházzak.
mondjuk a grillezős mikron is gondolkodtam, de nincs benne tapasztalatom. szóval piacon hús megvesz, otthon bepácol/befűszer, be a mikro és tádáá kész is?

Szerintem a mikró + grill nem az igazi, szüleimnél is olyan van, meg talán az én mikróm is olyan, de "hogyismondjam", szóval sz*rt sem ér azoknak a grill része (persze ki tudja, lehet, hogy mi nem néztük meg annak idején rendesen, és lehet használhatót is venni).

Nekem igazából egy Hauser típusú elég erős pirítóskészítőm van (mondjuk pirítóst nem szoktam benne csinálni, mert a reggeli kimarad a későn kelés miatt :(), alul felül grillcsövek, ami kétoldalt pirítja a kenyeret (lásd milyen vagyok, íme egy kép róla). Megveszem a bolban a kész, előrepanírozott csirkemellett, olyan 1300-1500 HUF körül van, beteszem ide 15 percre (a halat tovább szoktam), aztán ketcsup és kajálok is. Nem kell panírozni, csak kibontod és beteszed, amíg sül, addig lehet mást csinálni. Általában 1 kg kétszerre is elég, és csak hús, ami nekem jól jön, mert szeretem és nem hízlal mellette a burgonya...

Lehet majd indítok egy főzőtanfolyamot is :)

titcar
2008. dec. 1. 0:57

igazából, ha rendes kaját akarsz enni, veszel földet, termelsz rajta növényeket, meg ha húst is akarsz, tartasz állatokat. a többinek fele műanyag.

mindez a panírozott csirkemellről jutott eszembe, abból eddig 1el találkoztam, amiben ilyen 90+% hús volt, a többi az jóesetben 50. persze érdekes kérdés, hogy E-ket rosszabb enni, vagy fűszeres kaját :)
(egy időbe amugy én is elég sok ilyen gyorsagyasztott csaksütnikell "húsfélét" ettem, híztam is 5-6 kilót fél év alatt, nem mondom, hoyg csak emiatt de biztos volt szerepe, ill mindig sültkrumplival toltam szinte, ami együtt azért elég hízlaló kombónak számít ugyebár)

aki errefelé lakik azoknak egy tipp a móriczon a főzelékfalóban este f9től féláron vna a kaja (szombaton meg asszem 7től), így ilyen 400on belül lehet kajálni, csak átlagba elég nagy sor szokott lenni :D (pedig már elég régóta van ez de csak az utóbbi időben van midnig sor, úgyhoyg mostanában elég ritkán megyek oda)

mekdonácc meg börgerking meg ilyenek: huh hát max ha tényleg semmi más nincs. (sokkal inkább kínai szvsz)

kínairól azért még annyit, hogy tényleg van ami elég necces, oda nem megyünk többet, azt' ennyi :)

gyros: meg jó meg minden, de kicsit drágának tartom, ,ha egyszer lesz pár misi befektetendő pénzem, lehet nyitok egy gyrosost, mert sztem jó biznisz lehet :) (egyébként hetente de max 2hetnete leküldök egy tállal :D)

kanrich: az ilyen minigrill az nagyon jó cucc, sokféle dologra lehet használni :)

Takii
Válasz titcar kommentjére
2008. dec. 1. 1:06

híztam is 5-6 kilót fél év alatt,

Rám 2 hónap alatt feljött 3-4 kiló ezektől a gyorsfagyasztott izéktől(így sem vagyok valami nagy darab :D, de a rokonok egyből észrevették, hogy nagyobb a has :)). Már leszokóban vagyok. :D Mostmár minden vásárlásnál veszek valami gyümölcsöt/zöldséget, és lehetőleg hentesnél vásárolok húst (ált. pulykamell/csirkemellet). Érdekes, az utóbbi egy hónapban nem jött fel rám több felesleg. :)

andree
Válasz Takii kommentjére
2008. dec. 1. 1:19

Én is a csirkére/pulykára szavazok. Én a pulyka felső comb filére szoktam rá mostanság. Bedobálja az ember vokba. Megpuhul pár perc alatt. Rádobálsz néhány szívednek kedves zöldséget és amíg megpuhulnak főzöl rizst/krumplit/tésztát. Ha szósz kedvelő vagy lögybölsz rá még valamit, és kész 2 napi kaja. 1000 forint kb és 1 óra alatt megvagy vele.

vinczesz
Válasz titcar kommentjére
2008. dec. 1. 1:40

kínairól azért még annyit, hogy tényleg van ami elég necces, oda nem megyünk többet, azt' ennyi :)

Tudod, hogy Magyarországon még nem temettek el kínait? Szóval a kínaiban lehet, hogy szó szerint azt eszel... ;)

ashnur
Válasz vinczesz kommentjére
2008. dec. 1. 3:45

kínait kínában. magyarországon nem tudom minek, mikor se fűszerből se másból nincs tizede se meg annak amit használnának.

theo papa velem is kicsit lassú a support:), néha lefárasztanak, de a kaja jó minőségű és eddig mindig azt kaptam amit kértem. ha pizza akkor bianca amúgy, bár van még egy rakás jó pizzájuk és a Br kivitel nem drága, főleg ha 15%os időben rendeled. A rendes kajájuk drága, de pl a krumplipüréjük ISTENI, nem darabos és állítólag vajjal készül. Nem tudom, hogy csinálják de jó :). Persze nem olyan mint valami házi cucc, de tekintve, hogy valszeg előregyártott cucc... Én amúgy sajmártásos csirkemellett és tyúkhúslevest szoktam még, elég jók.

Csirkéről jut eszembe hogy ha már junkfood és csirke akkor KFC. Bár rohadjon meg aki a magyarországi menüket tervezi. Romániában van Crispy Strips Menü 8 darabos itt nincs csak 3 darabos, ha kell több akkor vedd meg mellé pluszba, jóval drágábban. Mégegyszer rohadjon meg. Ja és Romániában az adag is minimum kétszer akkora. Harmadjára is megrohadhat :).

Amúgy titcar ha jól láttam mondta, hogy vegyél földet és termeld meg, ehhez csak azt tenném hozzá, hogy a vetőmagra is ügyelj, hogy természetes legyen, a trágya eredete is természetes legyen, a rovarirtás is természetes legyen, na meg ha állatot szeretnél nevelni akkor annak a gyógykezelése, tápláléka minden minden természetes kell legyen. Hadd ne mondjam, hogy ez a XXI. század elején kb a lehetetlenséggel határos. Ez van, nem muszáj szeretni, vagy megesszük a sok szart vagy mi is fényevőkké válunk. :) Teljesen természetes kaja már szerintem vadon se biztos, hogy nő :) Megfertőzték az ónos esők.

Zehy
Válasz ashnur kommentjére
2008. dec. 1. 10:00

theo papa velem is kicsit lassú a support:), néha lefárasztanak, de a kaja jó minőségű és eddig mindig azt kaptam amit kértem. ha pizza akkor bianca amúgy...

AVANTI! :D
Egy évig azt hettem hetente 1x és nem untam meg...

Cézársaláta
Válasz Zehy kommentjére
2008. dec. 1. 10:56

Ha laza, akkor tatár beefsteak.

Ha finom és gyors, akkor cézár saláta :)

Kínai kajás vita:érdekes,amit nálunk adnak, pl Amerikában teljesen más koncepció alapján készül.

Élő ügyfélszolgálat