Elsődleges cél: Dicsőség vagy cash?
A minap megjelent az oldalon egy cikk, melyben az igen sikeres tornajátékos RUIB-ról készült egy interjú: Interjú RUIB-bal.
A cikkben RUIB kifejti, hogy a pókerben nem a pénz, hanem a dicsőség motiválja. Érdekelne hogy a fórumozók/látogatók esetében mi az elsődleges motiváló tényező. Ha nem lehetne olyan választ adni, hogy "minkettő motivál", akkor Te mit válaszolnál?
Szóval elsősorban Pénz vagy Dicsőség?
A kettő közül a pénz dicsőséget szerintem tornajátékkal lehet csak szerezni, azt is csak bizonyos szint felett...
pénz
Engem a pénz motivál.
Ha nem lenne benne pénz, nem csinálnám, dicsőséget máshol is lehet találni. Az alapmotiváció nyilván a pénz, de vannak olyan helyzetek, amikor a pénzt egy lyukas garasnak tekintem és csak az számít, hogy kijátszam az ellent. Szóval valamennyire mindkettő, de a dicsőség alatt nem azt értem, hogy megnyerjek X EPT-t, Y WSOP-t, stb.. , hanem csak annyit, hogy egy jó csomó jó játékosnál jobb legyek :)
A kettő együtt jár... és valójában helyzettől függ.
- amíg nincs rendes bankrollod, addig a pénz
- dicsőséget legtöbbször pénzen tudsz venni (tornabelépő, nagyobb nevezésű szatelitek, rake race stb., ehhez mind élő vagy online bankroll kell)
- ha nagy bankrollal rendelkezel, egy bizonyos szint felett a pénz már nem annyira motivál, az viszont igen, hogy hasonló kaliberű ellenfeleknél jobb lehetsz
Már csak az a kérdés, hogy szerintetek Jamie Goldot mi motiválja a High Stakes Pokerben? Se dicsőség, se pénz...
A kettő együtt jár... és valójában helyzettől függ.
- amíg nincs rendes bankrollod, addig a pénz
- dicsőséget legtöbbször pénzen tudsz venni (tornabelépő, nagyobb nevezésű szatelitek, rake race stb., ehhez mind élő vagy online bankroll kell)
- ha nagy bankrollal rendelkezel, egy bizonyos szint felett a pénz már nem annyira motivál, az viszont igen, hogy hasonló kaliberű ellenfeleknél jobb lehetsz
Már csak az a kérdés, hogy szerintetek Jamie Goldot mi motiválja a High Stakes Pokerben? Se dicsőség, se pénz...
A kérdést lehet, hogy egy picit rosszul tettem fel, hiszen való igaz, hogy inkább a tornáknál lehet erről beszélni. Én valami olyasmire gondoltam, hogy:
Tegyük fel azt a feltételes szituációt, hogy megnyered a Budapest Poker Open-t, de a végén egy tündér azt mondja:
"Sajnálom, de nem lehet a Tiéd a dicsőség is, és a nagy pénz is, választanod kell. Ha a pénzt választod, senki nem fog rád emlékezni, nem ír rólad senki, nem tartanak majd jobb játékosnak. Viszont ha a dicsőséget választod, akkor nem kaphatsz egy vasat sem. Döntened kell itt és most!"
:) Na valami ilyesmi szituációt képzeljetek el! :)
Pénz, esetlegesen a haverok között elért dicsőség.:d
A kérdést lehet, hogy egy picit rosszul tettem fel, hiszen való igaz, hogy inkább a tornáknál lehet erről beszélni. Én valami olyasmire gondoltam, hogy:
Tegyük fel azt a feltételes szituációt, hogy megnyered a Budapest Poker Open-t, de a végén egy tündér azt mondja:
"Sajnálom, de nem lehet a Tiéd a dicsőség is, és a nagy pénz is, választanod kell. Ha a pénzt választod, senki nem fog rád emlékezni, nem ír rólad senki, nem tartanak majd jobb játékosnak. Viszont ha a dicsőséget választod, akkor nem kaphatsz egy vasat sem. Döntened kell itt és most!"
:) Na valami ilyesmi szituációt képzeljetek el! :)