Pillanat, ránézek a bankrollomra.
Egyértelműen a pénzt választanám, a dicsőség ráér később is!
Engem jelenleg elsősorban a pénz motivál. Ha egyszer elérek egy nagyon kényelmes életszínvonalat, akkor a dicsőségért fogok hajtani.
Az is fontos, hogy valójában egyikőtök sem pénzt akar, hanem azokat a lehetőségeket, eszközöket és egyéb álmokat, amelyeket pénz segítségével tudtok megvalósítani. Sokan mégis pénzt hajhásznak és ezért sablonos, unalmas lesz az életük.
Beszéltem egyszer egy pincérrel egy étteremben, amikor egy promóciós napot szerveztünk meghívott játékosokkal (nem póker :)). A vendégek keveset fogyasztottak, így a pincérek el voltak kenődve. Az egyik pincér elmondta a gondolati sémáját, mely szerint minél több időt akar pénzre cserélni, és ezáltal olyan dolgokat tud venni (autó, TV stb.), amelyeknek csökken az értéke. Rávilágítottam arra, hogy ez garantált életen át tartó frusztrációt okoz neki, de nem igazán értette meg. Ha a pókerezést sem ésszel hanem erővel csináljuk, ugyanez történhet velünk is, ami egyértelműen a kiégéshez vezet.
Ezért úgy látom, hogy mindig egy célt érdemes kitűzni, aminek az elérése dicsőséggel jár, és a pénz jön magától, mint a sikerességed mérőeszköze.
Ezt a kettőt nem lehet elvonatkoztatni egymástól ugyanis aki sokpénzt szerez pókerben cg-ben és tour-okon az fog úgy mond "megdicsőülni". A nevesebb tornák is mint mondjuk egy EPT azért olyan neves és aki ott nyer azért lesz ismert és nyer el dicsőséget mert sokat lehet kaszálni és sokat kell befizetni is hogy indulj.
Ja és aki azt mondja hogy ő dicsőségért játsza a pókert annak valószínű nagyon sok pénze (amit valószínű pókerből szerzett) és ezért már neki fontosabb, hogy elismertebb legyen és hogy bekerüljön úgy mond a "dicsőségek csarnokába"
Sztem az emberek nagy részénél az elsődleges cél az anyagi biztonság/függetlenség megteremtése. Az persze jelentős mértékben eltérhet, hogy ki mivel és mennyivel is elégedett ebből a szempontból, milyen ponton érzi azt, hogy ez a cél már megvalósult (amennyiben ezt a célt pókerezéssel, és minél hamarább szeretnénk elérni, akkor sztem elsősorban online játékkal valósíthatjuk meg - ez persze lehet online tourney és cash game is).
Ezt követően azonban szintén az emberek nagy részénél automatikusan belép egy új cél megvalósítása iránti szándék, ez pedig a széles körű elismertség iránti igény. Ez pedig a mai média által uralt világban, ha pókerről beszélünk egyértelműen a tévé által is közvetített nagy, elsősorban nemzetközi versenyeken elért eredményes szereplés révén valósítható meg.
Sztem egyébként a két cél hierarchikus viszonyban van egymással, ahol mindig az anyagi cél teljesítése az elsődleges. Legalábbis nálam ez így van. ;)
Nos, úgy látom akkor nem vagyok egyedül. Én egyértelműen a pénzt választanám, de azért mert nekem pl egy BPO győzelemért járó összeg szignifikánsan tudná befolyásolni a pénzügyi helyzetemet, 20millió Ft körüli összeg sajnos számít...
Viszont abban persze dzsairosznak igaza van, hogy ha én lennék Csányi vagy Demján, akkor persze mit sem számítana az összeg.
Szerintem want2 fogalmazta meg a legjobban ezzel a mondatával a lényeget.
Sztem az emberek nagy részénél az elsődleges cél az anyagi biztonság/függetlenség megteremtése.
Örülök, hogy kialakult egy kis beszégetés erről a témáról.
Konkrétan ezt mondtam az interjúban:
"Világéletemben versenyző típus voltam. Azt hiszem senki előtt nem titok, hogy a legtöbb embert a pénz motiválja, ami nyilván egy fontos tényező, viszont engem sokkal jobban motivál a győzelem lehetősége, a dicsőség!"
Szóval a pénz is motivál, még jó hogy motivál! Azért egy EPT győzelem vagy egy WSOP azért a dicsőség mellett a pénzről is szól.
Volt want2push-nak egy hozzászólása:
"Ezt követően azonban szintén az emberek nagy részénél automatikusan belép egy új cél megvalósítása iránti szándék, ez pedig a széles körű elismertség iránti igény. Ez pedig a mai média által uralt világban, ha pókerről beszélünk egyértelműen a tévé által is közvetített nagy, elsősorban nemzetközi versenyeken elért eredményes szereplés révén valósítható meg."
Nem, nekem a dicsőség mást jelent, nem a média álta gyártott széles körű elismertség az igényem, sőt ez egyáltalán nem érdekel. Nekem az a fontosabb, hogy a pókeres társadalom gondolja úgy, hogy jó vagyok, nem pedig Géza bácsi a szomszédból aki 2x látott pókert a TV-ben.
Egyébként is azt gondolom, hogy a póker társadalmi megítélése nem egyértelmű. Nagyon sokan szerencsejátéknak tartják úgy mint a roulette-t. Nem szeretném, hogy a társadalom szerencsés embernek tartana csak és kizárólag, pedig mi tudjuk, hogy nem erről van szó.
A pénz nagyon fontos, mert valójában ez a mércéje, hogy mennyire vagy jó...
Ha valaki olvasgat a neten külföldi fórumokon, van azért néhány híres online/live játékos aki amellett, hogy nagyon szép eredményei vannak (komoly verseny győzelmek), durván mínuszban van.... na én ilyen nem szeretnék lenni.
Az én példám a legegyszerübb! A dicsőség és a pénz érdekel egyszerre!Ezt nem lehet külön választani! Éppen ezért indulok csak MTT-ken vagy SnG/heads-UP mert ott egyszerre van dicsőség és a pénz!És ezért nem fogok SOHA cg-zni!Oda csak keresni megy az ember ,olyan mit a játékgép, bedopsz x összeget nyersz y-ot vagy buksz....Meg sztem aki sportól , abban alapból benne van a dicsőség megszerzésére való hajlam + a nyerni akarás!
(egyébként én pénz nélküli is leülök bárkivel,bármikor játszani a játékért és a sikerért, meg nem tudhatod h mikor ki ellen tanulsz vmi nagyon jót,úgyanúgy a gyenge játékostól is tanulhatsz vmit mint az erőstöl)
Az én példám a legegyszerübb! A dicsőség és a pénz érdekel egyszerre!Ezt nem lehet külön választani! Éppen ezért indulok csak MTT-ken vagy SnG/heads-UP mert ott egyszerre van dicsőség és a pénz!És ezért nem fogok SOHA cg-zni!Oda csak keresni megy az ember ,olyan mit a játékgép, bedopsz x összeget nyersz y-ot vagy buksz....Meg sztem aki sportól , abban alapból benne van a dicsőség megszerzésére való hajlam + a nyerni akarás!
(egyébként én pénz nélküli is leülök bárkivel,bármikor játszani a játékért és a sikerért, meg nem tudhatod h mikor ki ellen tanulsz vmi nagyon jót,úgyanúgy a gyenge játékostól is tanulhatsz vmit mint az erőstöl)