Egy kis érdekesség: Csehország és Törökország 3-3 pontal és 2-3-as gólkülönbséggel áll és az utolsó körben egymás ellen játszanak. Én úgy tudom, hogy döntetlen esetén a csehek mennének tovább, mert az UEFA egy hivatalos rangsorában előkelőbb helyen szerepelnek.
Én most legutoljára olyat hallottam, hogy ebben az esetben büntetőrúgások fognak dönteni.
A Telesportban többször is az hangzott el, hogy azonos pontszám eseten a ranglista számít.
Én úgy tudom, a szabály azt mondja, hogy ha csak két csapat áll azonos pontszámmal, és ők játszanak egymással az utolsó fordulóban, akkor tizenegyesek döntenek. A Telesportban meg sokszor mondanak hülyeségeket, lásd Egri Viktor meg Puhl Sanyi megítélése a lesről.
Hogy 4 éve a görögök nyertek, a FOCI megcsúfolása volt...
Bár sosem tartottam sokra az NB1.hu-t, és nem is tartom teljesen mérvadónak az oldalukon megjelent híreket, ott ez szerepel:
"Egyelőre abszolút holtverseny van az A-csoport 2. és 3. helyén a cseh illetve a török válogatott között. Ez azt jelenti,hogy amennyiben döntetlenre végeznek egymással az utolsó csoportmeccsen, továbbra is teljes pont- és gólarány egyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmény pedig ebben az esetben, ugye, nem számít(hat).
William Gaillard, az UEFA szóvivője honlapunknak elmondta: ebben az esetben az UEFA mutatója dönt, és ez a cseheknek kedvez, Ujfalusiéknak tehát már a döntetlen is jó a törökök ellen.
A dolog egyébként azért meglepő, mert eddig úgy tudtuk, hogy hasonló esetben azonnal büntetőpárbajjal dönt a két érintett csapat.
Az A-csoport állása: 1. Portugália 6, 2. Csehország 3 (2-3), Törökország 3 (2-3), 4. Svájc 0. "
Bár sosem tartottam sokra az NB1.hu-t, és nem is tartom teljesen mérvadónak az oldalukon megjelent híreket, ott ez szerepel:
"Egyelőre abszolút holtverseny van az A-csoport 2. és 3. helyén a cseh illetve a török válogatott között. Ez azt jelenti,hogy amennyiben döntetlenre végeznek egymással az utolsó csoportmeccsen, továbbra is teljes pont- és gólarány egyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmény pedig ebben az esetben, ugye, nem számít(hat).
William Gaillard, az UEFA szóvivője honlapunknak elmondta: ebben az esetben az UEFA mutatója dönt, és ez a cseheknek kedvez, Ujfalusiéknak tehát már a döntetlen is jó a törökök ellen.
A dolog egyébként azért meglepő, mert eddig úgy tudtuk, hogy hasonló esetben azonnal büntetőpárbajjal dönt a két érintett csapat.
Az A-csoport állása: 1. Portugália 6, 2. Csehország 3 (2-3), Törökország 3 (2-3), 4. Svájc 0. "
Meglátjuk. De sztem nyernek a csehek, és fölösleges volt minden spekulálás.
Persze, az jó lenne ha a klubfoci erre tendálna, de ez hiú ábránd sajnos.
A dánok '92-ben szép focit játszottak, olyan egyéniségekkel, mint Brian Laudrup, Kim Wilfort vagy Peter Schmeichel. Míg a görögöknek sokszor volt erős mázlijuk volt úgy, hogy végig védekezték a meccseket és találtak 1-1 gólt. Asszem a fent említett játékosokra többen emlékeznek, mint Baszinaszra vagy Karaguniszra. Bár lehet, hogy elfogult vagyok, nekem személy szerint unszimpatikus volt a görög csapat a játékával együtt ellentétben a dánokkal.
A Telesportban meg sokszor mondanak hülyeségeket, lásd... Puhl Sanyi megítélése a lesről.