Könyvek - Mit érdemes elolvasni?
Ha már van filmes és sorozatos topik is, akkor jöjjön egy ilyen is. :)
Túl vagyok pár könyvön, de csak párat ínék ide elsőre:
Stephen King: A tűzgyújtó
Moly · Könyv · Stephen King: A tűzgyújtó
Pár könyve után fogtam bele ebbe, de eddig talán a legnagyobbat ütötte számomra, mindenképpen érdemes belefogni, mert iszonyatosan beszippantja az embert.
Arthur Hailey - Detektívek
Moly · Könyv · Arthur Hailey: Detektívek
Nemrég estem át ezen a könyvön. Megfelelően feszült és csavaros volt a történet, a karakterek pedig elég emberiek ahhoz, hogy félelmet keltsenek. Olvastam már jobbat is, de valamiért mégis mély nyomot hagyott bennem.
John Darnton: Az élő titok - Neandervölgy
Moly · Könyv · John Darnton: Az élő titok - Neander-völgy
Pár hete fejeztem be a könyvet. Legfőképpen azért, mert pár hasonló témában íródott könyvet olvastam és mindegyikben hasonló dolgok merültek fel az emberi faj ezen kihalt csoportjával. Mindenképpen megérne egy komolyabb kutatást ez a téma.
Akit érdekel a tudományos fantasztikum eme irányzata, annak mindenképpen ajánlom.
Jelenleg a Stephen King: Setét torony sorozatát olvasom, ami után a kívánságlistán George R. R. Martin: Trónok harca (Tűz és Jég sorozat) majd újra King: Halálsoron című műve van. (ha olvastátok már őket, akkor nyugodtan véleményezzétek)
Szóval ha olvastatok olyan művet, amit bátran ajánlanátok, akkor ne tartsátok magatokban :)
Milton: Lost Paradise
A Setét torony szerintem érdekes .Az első 5 kötetet elolvastam de ott valami elpattant és azóta se tudom magam rávenni ,hogy befejezzem.Az Éhezők viadala 3 kötete viszont kiváló.Amik nekem nagyon bejöttek azok a Kondor Vilmos Budapest ... sorozata.Igazi Magyar krimi a második világháború utáni időszakból.
Milton: Lost Paradise
David Guterson: Hó hull a cédrusra (Snow Falling on Cedars)
Szuper könyv!
Setét Tornyot végig olvastam, maga az író is mondja, hogy nem a "csattanó" miatt érdemes végigolvasni, hanem maga az olvasás élménye miatt. Kellett egy jó fél év, hogy leüllepedve mondhassam, hogy fantasztikus élmény volt végigolvasni. Én eredetiben olvastam.
Trónok Harca könyvek.
Jordan Belfort: A Wall Street Farkasa. Nekem az egyik személyes kedvencem!
Takami Kósun - Battle Royale
Harrison Fawcett - Brett Shaw saga
William King - Felix és Gotrek saga
Szergej Lukjanyenko - Éjszakai őrség
Rejtő Jenő könyvek
Ezek amik elsőre eszembe jutnak :)
Rejtőtől 27 darab könyvem van, és ha jól tudom még nincs meg az összes :) Amiket kifejezetten ajánlok tőle:
Az elsikkasztott pénztáros
A tizennégykarátos autó
Vesztegzár a Grand hotelben
A szőke ciklon
A három testőr Afrikában
Az elátkozott part
Az elveszett cirkáló
A megkerült cirkáló
Piszkos Fred, a kapitány
Rejtő Jenő - Wikipédia
Másik nagy kedvenc akitől legalább 15 könyvet olvastam Stephen King, amik nagyon jók tőle:
A ragyogás (3-4x olvastam)
Cujo
Állatemető
Borzalmak városa
Hasznos holmik
Tortúra (!!)
A halálsoron
A rémkoppantók
Stephen King - Wikipédia
Könnyedebb műfaj:
Nick Hornby - Pop, csajok, satöbbi
Történelmi:
Nagyon szeretem az Egri csillagokat
Önéletrajzi, amit érdemes elolvasni:
Arnold Schwarzenegger - Utam a csúcsra
Erőss Zsolt / Földesi András - A Himalájánál is magasabbra
Háborús:
Hemingway - Akiért a harang szól
Hirtelen ennyi, de majd ha eszembe jut írok még :)