Póker Fórum Archívum > Minden más > Könyvek - Mit érdemes elolvasni?

Krono
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2013. júl. 1. 1:17

Stephen Kingtől a Halálos árnyék is f@sza

zagato
Válasz castor11 kommentjére
2013. júl. 1. 1:57

Philip k. Dick: Ubik
Hunter s Thompson: Rumnapló

ha bejön a sci-fi el tudsz akarsz rugaszkodni a valóságtól , szeretsz filózgatni utópiákon érdemes több könyvére is rámenni remek filmeket csináltak belőlük: pl. Különvélemény, Szárnyas Fejvadász, Kamera által homályosan stb. Kicsit nyomasztó tud lenni mondjuk a szerintem néhol túlzott összeesküvés-elméletekkel , de ez így jó : )

Thompsont gondolom senkinek sem kell bemutatni, humora leírásai itt pl. a karibi hangulat tálalása és főhősünk tivornyái nagyon jóra sikerültek , film után olvasva mondjuk sok meglepetés nem ér

pszibu
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2013. júl. 1. 2:19

Másik nagy kedvenc akitől legalább 15 könyvet olvastam Stephen King, amik nagyon jók tőle:
[...]
Tortúra (!!)

+1 felkiáltójel tőlem is! :) meg merném kockáztatni, hogy ez a legjobb műve, pedig ez épp nem tartalmaz misztikus elemeket. viszont a film adaptációja borzasztó rosszul sikerült.

Galambos Tarzan
2013. júl. 1. 12:16

+1 felkiáltójel tőlem is! :) meg merném kockáztatni, hogy ez a legjobb műve, pedig ez épp nem tartalmaz misztikus elemeket. viszont a film adaptációja borzasztó rosszul sikerült.

Sajnos a King könyvekből készült filmek nem sikerültek jól, szinte egyik sem. Talán a Jack Nicholson féle Ragyogás c. film valamennyire visszaadja a filmet, de ezeket olvasni kell.

Amit még kihagytam, és szerinttem "muszáj" olvasni:

Douglas Adams - Galaxis útikalauz stopppsoknak

Na ennek jól sikerült a film változata is, de a könyv olvasása után kell megnézni, úgy érthető igazán, sírva röhögős kategória.

mrweg
2013. júl. 1. 12:23

Pár kedvenc sci-fi, fantasy, krimi:
-Philip K. Dick-től bármi, nagyon sok könyvét és novelláját filmesítették meg.
-Alastair Reynolds - Napok háza
-John Scalzi - Vének háborúja, Szellemhadtest, július végén pedig jön Az utolsó gyarmat tőle.
-Dan Simmons - Hyperion sorozat.
-Robert Charles Wilson - Pörgés
-Orson Scott Card - Ender sorozat
-Jeff Noon - Vurt
-bármi Ray Bradbury-től
-bármi az Ad Astra kiadótól :)

Fantasy:
-China Miéville - Perdido pályaudvar végállomás, Armada vagy Konzulváros (sci-fi)
-Neil Gaiman bármi (urban fantasy)
-Joe Abercrombie - A penge maga trilógia

Krimi:
-Elmore Leonard
-Lawrene Block - Matt Scudder sorozat
-Dennis Lehane - Kenzie Gennaro sorozat

samseaborn
Válasz mrweg kommentjére
2013. júl. 1. 13:13

Pár kedvenc sci-fi, fantasy, krimi:
-Philip K. Dick-től bármi, nagyon sok könyvét és novelláját filmesítették meg.
-Alastair Reynolds - Napok háza
-John Scalzi - Vének háborúja, Szellemhadtest, július végén pedig jön Az utolsó gyarmat tőle.
-Dan Simmons - Hyperion sorozat.
-Robert Charles Wilson - Pörgés
-Orson Scott Card - Ender sorozat
-Jeff Noon - Vurt
-bármi Ray Bradbury-től
-bármi az Ad Astra kiadótól :)

Fantasy:
-China Miéville - Perdido pályaudvar végállomás, Armada vagy Konzulváros (sci-fi)
-Neil Gaiman bármi (urban fantasy)
-Joe Abercrombie - A penge maga trilógia

Krimi:
-Elmore Leonard
-Lawrene Block - Matt Scudder sorozat
-Dennis Lehane - Kenzie Gennaro sorozat

scifi műfajban kiváló a lista, csupa kedvenc van rajta. ajánlanám még
+ Frederik Pohl: Átjáró, (és a többi hicsi könyv)
+ Reynolds: Jelenések tere
+ R.C.Wilson trilógia többi része is jó szerintem

mrweg
Válasz samseaborn kommentjére
2013. júl. 1. 14:14

Az Átjárót még nem olvastam, a könyvespolcon vár, de még nem került sorra. A Jelenések tere is jó volt, de nekem a napok háza jobban tetszett. Teljesen beszippantott, nem bírtam letenni. A pörgés folytatásait még nem olvastam, kicsit elvette a kedvem, hogy sokan gyengébbnek tartják őket az első könyvnél.

castor11
2013. júl. 1. 14:16

Azt hiszem a következő 2 évre máris eleget tudok csemegézni, azokból, amit írtatok. Innen is köszönöm néktek! :)

Kingtől nekem is megvolt már a Tortúra, Ragyogás, Borzalmak városa, Carrie meg pár novellás kötet, de valahogy a Tűzgyújtó maradt meg nagyon. Még a Ragyogástól is jobban tetszett. A novellái közül pedig a Dolan és a cadillac ami meghatározó volt, lehet azért, mert azt olvastam tőle először.

samseaborn
Válasz mrweg kommentjére
2013. júl. 1. 14:48

Az Átjárót még nem olvastam, a könyvespolcon vár, de még nem került sorra. A Jelenések tere is jó volt, de nekem a napok háza jobban tetszett. Teljesen beszippantott, nem bírtam letenni. A pörgés folytatásait még nem olvastam, kicsit elvette a kedvem, hogy sokan gyengébbnek tartják őket az első könyvnél.

pörgés folytatásai az elsőnél szerintem is gyengébbek, de sajnos rengeteg egyébhez képest, amiket olvastam, ahhoz meg jók

átjáró + túl a kék eseményhorizonton zseniális, szerintem ne sokat várj vele

csabadeak
2013. júl. 1. 14:56

Gondolkozz és gazdagodj! - Napoleon Hill

Gondolj merészet - David J. Schwartz

Csodalámpa - Keith Ellis

Számomra alapművek :)

Élő ügyfélszolgálat