Stephen Kingtől a Halálos árnyék is f@sza
Philip k. Dick: Ubik
Hunter s Thompson: Rumnapló
ha bejön a sci-fi el tudsz akarsz rugaszkodni a valóságtól , szeretsz filózgatni utópiákon érdemes több könyvére is rámenni remek filmeket csináltak belőlük: pl. Különvélemény, Szárnyas Fejvadász, Kamera által homályosan stb. Kicsit nyomasztó tud lenni mondjuk a szerintem néhol túlzott összeesküvés-elméletekkel , de ez így jó : )
Thompsont gondolom senkinek sem kell bemutatni, humora leírásai itt pl. a karibi hangulat tálalása és főhősünk tivornyái nagyon jóra sikerültek , film után olvasva mondjuk sok meglepetés nem ér
Másik nagy kedvenc akitől legalább 15 könyvet olvastam Stephen King, amik nagyon jók tőle:
[...]
Tortúra (!!)
+1 felkiáltójel tőlem is! :) meg merném kockáztatni, hogy ez a legjobb műve, pedig ez épp nem tartalmaz misztikus elemeket. viszont a film adaptációja borzasztó rosszul sikerült.
Pár kedvenc sci-fi, fantasy, krimi:
-Philip K. Dick-től bármi, nagyon sok könyvét és novelláját filmesítették meg.
-Alastair Reynolds - Napok háza
-John Scalzi - Vének háborúja, Szellemhadtest, július végén pedig jön Az utolsó gyarmat tőle.
-Dan Simmons - Hyperion sorozat.
-Robert Charles Wilson - Pörgés
-Orson Scott Card - Ender sorozat
-Jeff Noon - Vurt
-bármi Ray Bradbury-től
-bármi az Ad Astra kiadótól :)
Fantasy:
-China Miéville - Perdido pályaudvar végállomás, Armada vagy Konzulváros (sci-fi)
-Neil Gaiman bármi (urban fantasy)
-Joe Abercrombie - A penge maga trilógia
Krimi:
-Elmore Leonard
-Lawrene Block - Matt Scudder sorozat
-Dennis Lehane - Kenzie Gennaro sorozat
Pár kedvenc sci-fi, fantasy, krimi:
-Philip K. Dick-től bármi, nagyon sok könyvét és novelláját filmesítették meg.
-Alastair Reynolds - Napok háza
-John Scalzi - Vének háborúja, Szellemhadtest, július végén pedig jön Az utolsó gyarmat tőle.
-Dan Simmons - Hyperion sorozat.
-Robert Charles Wilson - Pörgés
-Orson Scott Card - Ender sorozat
-Jeff Noon - Vurt
-bármi Ray Bradbury-től
-bármi az Ad Astra kiadótól :)
Fantasy:
-China Miéville - Perdido pályaudvar végállomás, Armada vagy Konzulváros (sci-fi)
-Neil Gaiman bármi (urban fantasy)
-Joe Abercrombie - A penge maga trilógia
Krimi:
-Elmore Leonard
-Lawrene Block - Matt Scudder sorozat
-Dennis Lehane - Kenzie Gennaro sorozat
Az Átjárót még nem olvastam, a könyvespolcon vár, de még nem került sorra. A Jelenések tere is jó volt, de nekem a napok háza jobban tetszett. Teljesen beszippantott, nem bírtam letenni. A pörgés folytatásait még nem olvastam, kicsit elvette a kedvem, hogy sokan gyengébbnek tartják őket az első könyvnél.
Azt hiszem a következő 2 évre máris eleget tudok csemegézni, azokból, amit írtatok. Innen is köszönöm néktek! :)
Kingtől nekem is megvolt már a Tortúra, Ragyogás, Borzalmak városa, Carrie meg pár novellás kötet, de valahogy a Tűzgyújtó maradt meg nagyon. Még a Ragyogástól is jobban tetszett. A novellái közül pedig a Dolan és a cadillac ami meghatározó volt, lehet azért, mert azt olvastam tőle először.
Az Átjárót még nem olvastam, a könyvespolcon vár, de még nem került sorra. A Jelenések tere is jó volt, de nekem a napok háza jobban tetszett. Teljesen beszippantott, nem bírtam letenni. A pörgés folytatásait még nem olvastam, kicsit elvette a kedvem, hogy sokan gyengébbnek tartják őket az első könyvnél.
Gondolkozz és gazdagodj! - Napoleon Hill
Gondolj merészet - David J. Schwartz
Csodalámpa - Keith Ellis
Számomra alapművek :)