Flannery O'Connor: Alig akad ma jó ember (A Good Man is Hard to Find).
Ez "csak" egy novella, de annak zseniális.
Pár kedvenc sci-fi, fantasy, krimi:
-Philip K. Dick-től bármi, nagyon sok könyvét és novelláját filmesítették meg.
-Alastair Reynolds - Napok háza
-John Scalzi - Vének háborúja, Szellemhadtest, július végén pedig jön Az utolsó gyarmat tőle.
-Dan Simmons - Hyperion sorozat.
-Robert Charles Wilson - Pörgés
-Orson Scott Card - Ender sorozat
-Jeff Noon - Vurt
-bármi Ray Bradbury-től
-bármi az Ad Astra kiadótól :)
Fantasy:
-China Miéville - Perdido pályaudvar végállomás, Armada vagy Konzulváros (sci-fi)
-Neil Gaiman bármi (urban fantasy)
-Joe Abercrombie - A penge maga trilógia
Krimi:
-Elmore Leonard
-Lawrene Block - Matt Scudder sorozat
-Dennis Lehane - Kenzie Gennaro sorozat
Mindent ami Ken Follett! :)
Raoul Renier - Pokol
más kategória, de nekem Mérő László könyvek adják :)
Háborús jellegű könyvekből
Frederick Forsithe : Odessa ügyirat
Leon Urish :Exodus
James Clavel :PAtkánykirály
Irwin Shaw : Oroszlánkölykök
Neil Bascomb :VAdászat Eickhmanra
Jelenleg a Stephen King: Setét torony sorozatát olvasom, ami után a kívánságlistán George R. R. Martin: Trónok harca (Tűz és Jég sorozat) majd újra King: Halálsoron című műve van.
nekem a Goethe: Faust is tetszett
Mivel 10 napja nem lett írva ide semmi, ezért kirakok két rövid idézetet az egyik kedvenc könyvemből a Korona hatalmából:
"A nauták uralma egészen addig tartott a galaxisban, míg az általuk oly sokszor vizsgált emberiség ki nem lépett a kozmikus űrbe, ahol mindenkinek nagyon gyorsan elmagyarázta, hogy vegyen vissza az arcából, mert különben nukleáris dádá következik."
"-Legjobb ügynökeink már megtették az előkészületeket az ezredes és a titkosszolgálatosok likvidálására - mondta Rogeriusnak Stenonis -, az ezredesnek huszonnégy standard órája sincs hátra.
Rogerius, mit tehetett mást, zavartan elmosolyodott, vállát vonta.
-Brett Shaw és a helyettese, Paul Wittgen százados egyszer elfoglaltak egy bolygót, mert az űrrepülőtéren a kávéautomata rosszul adott vissza... hát nem is tudom..."
stephen king rajongóknak ajánlom clive barkertől a korbács című könyvet, anno egyik kedvencem volt. elég vaskos, de képtelenség letenni. :)