Póker Fórum Archívum > Minden más > Könyvek - Mit érdemes elolvasni?

olegg
Válasz csabadeak kommentjére
2013. júl. 1. 17:20

Flannery O'Connor: Alig akad ma jó ember (A Good Man is Hard to Find).

Ez "csak" egy novella, de annak zseniális.

Galambos Tarzan
Válasz castor11 kommentjére
2013. júl. 1. 23:16

Pár kedvenc sci-fi, fantasy, krimi:
-Philip K. Dick-től bármi, nagyon sok könyvét és novelláját filmesítették meg.
-Alastair Reynolds - Napok háza
-John Scalzi - Vének háborúja, Szellemhadtest, július végén pedig jön Az utolsó gyarmat tőle.
-Dan Simmons - Hyperion sorozat.
-Robert Charles Wilson - Pörgés
-Orson Scott Card - Ender sorozat
-Jeff Noon - Vurt
-bármi Ray Bradbury-től
-bármi az Ad Astra kiadótól :)

Fantasy:
-China Miéville - Perdido pályaudvar végállomás, Armada vagy Konzulváros (sci-fi)
-Neil Gaiman bármi (urban fantasy)
-Joe Abercrombie - A penge maga trilógia

Krimi:
-Elmore Leonard
-Lawrene Block - Matt Scudder sorozat
-Dennis Lehane - Kenzie Gennaro sorozat

Fantasyből nálam a Gyűrűk Ura sorozat az etalon (főleg a 3. rész), de tetszett a Hobbit is.

Krimiből meg pl. a Sátán kuytája Sherlock Holmes sztori) ami most beugrik, és ajánlanám.

Csoszogi33
2013. júl. 1. 23:52

Mindent ami Ken Follett! :)

Thorles
2013. júl. 2. 11:18

Raoul Renier - Pokol

titcar
2013. júl. 2. 11:21

más kategória, de nekem Mérő László könyvek adják :)

Wildcatfish
2013. júl. 2. 11:57

Háborús jellegű könyvekből

Frederick Forsithe : Odessa ügyirat
Leon Urish :Exodus
James Clavel :PAtkánykirály
Irwin Shaw : Oroszlánkölykök
Neil Bascomb :VAdászat Eickhmanra

GStealer
2013. júl. 9. 1:28

Jelenleg a Stephen King: Setét torony sorozatát olvasom, ami után a kívánságlistán George R. R. Martin: Trónok harca (Tűz és Jég sorozat) majd újra King: Halálsoron című műve van.

Akkor nagyjából 2 évre előre be vagy táblázva, hacsak nem tudsz gyorsolvasni.:D Mindenesetre én ajánlanám neked még a Végítélet/AZ párost. Mindkettő dupla könyves szörny, de számomra a legjobbak között vannak Kingtől. A Setét Toronyba egyébként én is bele akartam kezdeni 2-3 éve, de igazi ritkaságnak számított a magyar kiadása, képernyőn olvasva pedig nem tudtam a végére érni, egyszerűen nem szeretem úgy.

Jelenleg nálam is több könyv van folyamatban/listán, a Bízz bennem, a nevem Dr. Ozzy-t tegnap fejeztem be, emellett a Vurt utolsó negyedénél járok, ezután pedig a Száll a Kakukk Fészkére jön. Mindezt közrefogja a Tűz és jég dala ciklus újraolvasása, csak mert nem vagyok normális. Lehet ez félbe fog maradni, mert jó 5000 oldalról van szó és hiába a baromi sok felfedeznivaló, azért voltak laposabb szálak/könyvek a sorozatban. Egy teljes újraolvasást viszont még mindenképp véghez akarok, mielőtt kijön az utolsó könyv. Időm lesz rá.:D

vadallat
2013. júl. 9. 9:39

nekem a Goethe: Faust is tetszett

Thorles
2013. júl. 19. 20:28

Mivel 10 napja nem lett írva ide semmi, ezért kirakok két rövid idézetet az egyik kedvenc könyvemből a Korona hatalmából:
"A nauták uralma egészen addig tartott a galaxisban, míg az általuk oly sokszor vizsgált emberiség ki nem lépett a kozmikus űrbe, ahol mindenkinek nagyon gyorsan elmagyarázta, hogy vegyen vissza az arcából, mert különben nukleáris dádá következik."
"-Legjobb ügynökeink már megtették az előkészületeket az ezredes és a titkosszolgálatosok likvidálására - mondta Rogeriusnak Stenonis -, az ezredesnek huszonnégy standard órája sincs hátra.
Rogerius, mit tehetett mást, zavartan elmosolyodott, vállát vonta.
-Brett Shaw és a helyettese, Paul Wittgen százados egyszer elfoglaltak egy bolygót, mert az űrrepülőtéren a kávéautomata rosszul adott vissza... hát nem is tudom..."

pszibu
2013. júl. 19. 20:41

stephen king rajongóknak ajánlom clive barkertől a korbács című könyvet, anno egyik kedvencem volt. elég vaskos, de képtelenség letenni. :)

Élő ügyfélszolgálat