Azért utánnaszámolva egy havi kiszerelésnek ezekből az azért elég komoly összeget tesz ki, több mint havi 100€ csak kiegészítőkre az azért nagyon sok.
Akkor bele sem merek gondolni hogy akkor ti testépítők mennyit költhettek ezekre, ha még nekem is ennyit kellene pedig nem is a testépítés a célom, hanem csak legfőképp faragni kicsit a zsírrétegből és egy kicsivel jobb izomzat kialakítása már csak hab lenne a tortán.
Az pedig mégdurvább ha netán egy nem testépítőnek is ugyanannyit kellene költenie kiegészítőkre a kitűzött céljainak elérésehez mint egy testépítőnek. Valami különbségnek kellene lenni hisz azért nem ugyanaz a cél.
És az a baj hogy ha le is adnánk a feles zsírt akkor is szedni kellene tovább, mert nem szabadna utánna sem abbahagyni az edzéseket, amikhez meg ugyanúgy kellene szedni ezeket.
Ha pedig valaki abbahagyja a súlyzós edzéseket akkor tulajdonképpen feleslegesen kezdte el, mert ha nem használja az izmot akkor fokozatosan leépül.
Márpedig ahogy olvastam róluk ezek nagyrészét a súlyzós edzés miatt kellene szedni.
Hát nem tudom, lehet hogy érdemesebb volna maradnom a rendbetett diétás étrendnél és mellé napi futás. Elméletileg zsírt azzal is kellene veszíteni és mégsem lenne egy kisebb vagyon havonta, igaz az eredmény sem olyan hatásos de nem is menne rá még a gatyám is:)
Eddig is minden tiszteletem a testépítőké volt a kitartásukért, a munkájukért(mégha az a ,,hústorony´´ kinézet nekem már túl sok is), stb. de ilyen költségek mellett tényleg minden elismerésem nekik.
Ja és köszi az eddigi sok segítséget!
A sima c vitamin helyett ezt ajánlanám: Daily Vita-Min (75 tabletta) - Scitec Nutrition
Nézz utána, szerintem más oldalakon olcsóbban is hozzájuthatsz.
Én ezekre gondoltam:
Full Force Mixed Protein Matrix 3000g
Scitec C-1000 (100 tbl)
Aminostar L-Carnitin liquid 500 ml.
Szerintem ha fogyni szeretnél ,először kezdjed csak kocogással ,erőltetett sétával,majd futással.
Főleg ha van rajtad legalább 15k plusz.Ha eddig semmit nem csináltál szépen fokozatosan szoktasd hozzá a tested a mozgáshoz.Az edzést + a bevásárlást hanyagolnám még amig nincs 1 jó állóképességed.Heti 3x 1 óra kocogás ,sétával kombinálva és havi 4-5 kilót leadsz simán.Többet felesleges ,mert csak megsinyled.Cimborám semmit nem csinált csak esténként tempósan sétált 5-6 kilómétert és fél év alatt leadott 25 kilót.Úgy ,hogy még élvezte is és semmi kár nem érte.Persze 30 kilót le lehet fogyni 2 hónap alatt is de nem tesz túl jót.Legyen meg a fokozatosság és ne szenvedés legyen amit csinálsz .Amit 10-15 év alatt szedtél fel ne akard 2 hét alatt leadni.Fél év alatt hozzászokik a szervezeted a mozgáshoz leadsz jó pár kilót és utána jöhet a terem .Jó pár embert láttam már akik lejöttek és 2-3 hónap után elpárologtak ,mert túl gyorsan akartak mindent.Lendület elfogyott és vége is lett .A kajára figyelj oda az fontos ,de ott is a fokozatosság a lényeg.Nem kell mindent elhanyagolni és csak csirkét meg rizst enni az első napoktól.Elhagysz mindent állandóan azon fogsz pörögni ,hogy de jó lenne ezt meg azt enni .Egyél ,csak kevesebbet vagy 1 részét cseréld át másra ,jobbra.Ami a legfontosabb kezdőknél,hogy ne ess túlzásokba.Ésszel .
Én 185 cm magas és most 90 kg-os vagyok. 80kg alá nem is akarnék menni. A 82-max.85 kg-mal már elégedett leszek. Szóval a helyzet nem vészes , a pocakom nőtt meg kicsit nagyobbra és gondoltam ideje lenne formába hozni magam és mostmár megtartani is azt.
A futás sem okoz gondot, a múltkor kb. 130-as feletti pulzussal(amit akkor még nem tudtam de mostmár van pulzusmérőm és az alapján kb. 140 körülivel futhattam) is lefutottam kb. 40 percet és nem volt baj, már attól eltekintve hogy a végére azért ki voltam mint a kutya, de másnap is tudtam futni :D
A kajával sincs gond, simán át tudtam állni a ,,csirke-rizs,, kombóra.
Sporttáplálkozás könyvek!
Sziasztok!
Itt van 2 sporttáplálkozással foglalkozó könyv, akit érdekel! A 2-at most kezdem olvasni!
Sporttaplalkozas.com - Lapozzon bele az újonnan megjelent könyvünkbe!
| Könyvajánló, újdonság: Teljesítményfokozó sporttáplálkozás
ha átalakítod a zsirt izommá .
A félreértések elkerülése végett, ilyen nincs. Az izmokat lehet növelni a zsírt pedig diétával eltüntetni.
Igazad van .Átvitt értelemben irtam.
Fehérje jó, vitamin nem, carnitine meg 2000mg/adag legyen. Nem tudom ebbe mennyi van amit írtál.
Vitamin pakkot vegyél. 5K max/hó, de abba benne van minden ami kell!