Nekem egy 5 hetes szobabicikli trip-el sikerült leadnom 9kilót. Heti 4 alkalom fixen. Első hét 10perc, 2. 15p, 3. 20p, 4. 25p, 5. 30p. Félóránál többet egyszer sem ültem a bringán az 5 hét alatt! Az utolsó 1-1,5km-t mindig meghúztam full erővel, így leszállni sem volt erőm kis ideig :)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a "diétámhoz". A sportolás részével jól állok, minden nap kardiózom (vagy nem tudom, hogy hívjam, tehát kemény edzés), plussz 2nap súlyzós edzés+ 1 nap pihenőnap.
Amit sikerült teljesen kizárnom:
- fehér kenyér (->heti 3 kis szelet magos barnakenyér)
- alkohol, cukros üdítők teljes mértékben
- cukoros ételek (vasárnap 1 nutellás croissont)
- tészta (maximum 2hetente 1 étkezés)
Tehát a kérdéseim:
Reggelire az alábbi 2 étkezést variálom: vagy - 1szelet kenyér, 1 szelet szalámi, kígyóuborka,paprika, 1-2 pohár zsírszegény tej/ tea vagy - nem cukrozott gabonapehely+ zabpehely+ mazsola zsírszegény tejjel.
Ez így megfelelő? Amit még lehetőségem lenne enni: -sajt (ugye ezt semmiképpen) - lekvár -yoghurt.
A többi étkezésnél csak kis részben van lehetőségem választani, kerülöm az először említett dolgokat, illetve este inkább csak hal, tojás, zöldség.
Illetve néhány ételről szeretném kikérni a véleményeteket:
- gyümölcsök?? ( akár napi 3 alma, banán, körte)
- a rengeteg zöldség gondolom nem gond ( minden étkezésnél eszem paradicsomot, salátát, paprikát, répát)
- tojás? (szinte minden este 1-2 tojás fehérje, illetve rántotta)
- mazsola?
- zsírszegény tej, nem cukrozott yoghurt?
12mike34: Drugs Bunny: A sárga kapszula. Leír mindent, hogy mikor miből mennyit, hogyan ehetsz. Szerintem olvasd el és hasznosítsd amit érdemesnek találsz, én is ezt tettem.
A magos barnakenyér nem tudom milyen, de kenyérből érdemes csak teljes kiőrlésűt enni, meg kell nézni az összetevőknél, hogy mekkora a teljes kiőrlésű liszt tartalma, mert van már ahol ezzel is trükköznek a gyártók. A barnakenyér egyébként sima lisztből készül és malátával barnítják az esetek nagytöbbségében.
A gyors szénhidrátokat kell kerülni (fehérliszt, tészta, fehér rizs, cukor bármilyen formája) és áttérni a lassúakra (teljes kiőrlésű liszt, teljes kiőrlésű tészta, barna rizs, nyírfacukor vagy stevia pld). Lefekvés előtt 4-5 órával már ne egyél szénhidrátot semmilyen formában, csak fehérjét (sovány túró, tojás, csirkemell+saláta).
- gyümölcsök?? ( akár napi 3 alma, banán, körte)
Ami édes a cukortól édes, azt fejletsd el. Banán tipikusan ilyen, de nem tudom, nem eszek gyümölcsöt egyáltalán.
- a rengeteg zöldség gondolom nem gond ( minden étkezésnél eszem paradicsomot, salátát, paprikát, répát)
Nem, ezek királyak, kell a rosstartalom miatt.
- tojás? (szinte minden este 1-2 tojás fehérje, illetve rántotta)
Fehérjéből bármennyi, sárgája napi 1-2-nél több azért ne menjen.
- mazsola?
Cukor
- zsírszegény tej, nem cukrozott yoghurt?
A zsírszegény tejben sok a szénhidrát, azzal csínján kell bánni, a yoghurtot nem tudom, nem szoktam enni.
Egyébként a sárgakapszula tényleg nagyon jó, érdemes letölteni elolvasni.
Hali!
Akinek van 1 perc felesleges ideje az légyszi töltse ezt ki, nagy segítség lenne a szakdogámhoz!
Online kérdőív készítés - Kérdőív kitöltése
Köszi!
Hali!
Akinek van 1 perc felesleges ideje az légyszi töltse ezt ki, nagy segítség lenne a szakdogámhoz!
Online kérdőív készítés - Kérdőív kitöltése
Köszi!
nem jó a link
nem jó a link
A hiba az On keszulekeben van :) amugy koszi!
hm se króm se tűzróka se felfedező nem nyitja meg...