Hali
Elég keveset eszem vagy az idő miatt vagy egyszerüen nincs étvágyam .Arra gondoltam hogy valami étrend-kiegészitő, étvágynövelő ár/érték arányban megfelelő cuccal segítenék ezen mert hízni is akarok valamint gondolom a közérzetemen is javitana a többletenergia . Van ennek értelme ? Ez a napi 2-3 zabálás nem igazán nevezhető minőséginek, meg nem is megy rám .
Hali
Elég keveset eszem vagy az idő miatt vagy egyszerüen nincs étvágyam .Arra gondoltam hogy valami étrend-kiegészitő, étvágynövelő ár/érték arányban megfelelő cuccal segítenék ezen mert hízni is akarok valamint gondolom a közérzetemen is javitana a többletenergia . Van ennek értelme ? Ez a napi 2-3 zabálás nem igazán nevezhető minőséginek, meg nem is megy rám .
Ez hülyeség. @Maxxxika linkje után körbenéztem youtubeon, és simán használják nálam nehezebb emberek is gond nélkül. Stabilabbnak tűnik, mint a keretbe szorítható sima egyenes rúd, úgyhogy rendeltem is egyet magamnak.
@poker18g köszi, asszem ez 100kg -ig van hitelesítve, de hogy ezt ki is tudjam próbálni, még pár tábla szalonnát meg kell ennem :D
@tob1n Tégla lakásban lakunk hála az égnek :)
@zagato Szerintem normális étrend nélkül a táp. kiegészítő csak pénzkidobás. Mivel a nevében benne van, hogy kiegészítő, ebből következik, hogy nem helyettesíti a megfelelő táplálkozást, csak kiegészíti azt. Sokan tévhitben élnek ezekkel a szerekkel, mint pl.tömegnövelő vagy fehérje. Ez csak koncentrált kaja, és nem instant 10kg+ súly vagy nem azonnali 4kg izom. Ha nem eszel rendesen akkor ez sem fog érni semmit. Megfelelő szilárd kaja az alapja mindennek, aztán jöhet a kieg. Különben nincs értelme, hiába szeded.
Először el kell dönteni, hogy hízni akarsz vagy fogyni. Majd meg kell állapítani a testsúlyodhoz viszonyítva, hogy ha pl. izomban akarsz hízni, akkor naponta mennyi kalóriát kell bevinned, és ebből mennyi legyen szénhidrát, zsír, fehérje stb. hogy a szervrezeted tudjon építkezni. Ha ez megvan, akkor össze kell állítanod egy étrendet, ki kell számolni, hogy miből hány grammot kell bevinned, hogy pl.hízni tudjál. Ez alapból legtöbbször napi 5-6 étkezés, megfelelő mozgás mellett. Ha ez sok, és szilárd kajából nem tudod bevinni, mert egyszerűen nem tudsz ennyit enni, akkor érdemes táp.kieget venni. Ezt csak így körvonalakban, mert nagyon egyéni és összetett, nem véletlenül írnak róla könyveket, és foglalkozik vele szakember. A legalapvetőbb, hogy először az étrended változtasd meg, aztán csak a kieg. Önmagában csak a kieg. és az eddigi napi 3 kaja nem lesz elég.
Köszi a kimerítő választ,
Most valami kalkulátorral kijött napi szükségletnek 3700 kalória :D
Esetleg valami étrendel foglalkozo oldalt tudsz irni? Nálam a hús tojás hal után meghal a főzés tudománya
Egyébként 180 ra vagyok 63-65 kiló :D
most kell menni bringázni, hídról lefele, tekerve is lehet lassulni :D
Esetleg valami étrendel foglalkozo oldalt tudsz irni? Nálam a hús tojás hal után meghal a főzés tudománya
tipikus hard gainer vagy. muszáj zabálnod, amennyi belédfér. de csak minőségit.
Hali
Ha elkezdesz össze vissza zabálni, akkor több mint valószínű, hogy dagadt leszel majd mint egy disznó. Étrend kell, amit be kell tartani. PL hallottam olyan világhírű testépítőt, aki ugyan így nem tudott hízni mint te, és minden nap megevett délbe egy hamburgert. Ami minden csak nem minőségi kaja. Gondolom nem hájat akarsz magadra, szóval nem árt valamit sportolni is a zabálás mellé.