Póker Fórum Archívum > Minden más > Mit sportoljunk? / Hogyan fogyjunk?

redoubtable
Válasz Bumbanas kommentjére
2013. júl. 17. 20:52

HY!

Itt ha jól emlékszem 2 link volt még mikor írtad, de akkor nem volt időm reagálni.

Tartom magam továbbra is ahhoz, hogy heti 4-5 edzés kell. Inkább 5...
A strongmankedést meg a testépítést pedig nem említeném 1 lapon, a kettő közt óriási különbség van. A strongmankedésben kb minden feladat a teljes testet hihetetlen mód igénybe veszi, míg a testépítésnél beszélhetünk néha 1-2 rásegítő izomról.

Akinek jó az edzéstechnikája, és jól megedz egy izmot, az nem edzi meg egy héten kétszer, csak ha doppingol. Nyilván hétfőn utána szombat vagy vasárnap meg lehet.

Szoktam kb 3 havonta 1-2 hét teljes pihenőt tartani, sőt télen egy egész hónapig nem edzettem. Max 2 hetente eljárok welnesbe, szaunázok, jakuzzizok, ülök a termálba, meg eljárok masszőrhöz. Ez az én idegrendszereimnek bőven elég! :)

R1per2
Válasz redoubtable kommentjére
2013. júl. 18. 13:06

Többször is nekiálltam reagálni, de nem akarom túlbonyolítani, két jó cikket még találtam, ami szerintem érdekel, és jól körbejárja a témát.

::tesztoszteron - Tesztoszteron eMagazin / Kerekasztal az edzésbeosztásról: osztott, vagy teljes testes?

::tesztoszteron - Tesztoszteron eMagazin / A regenerálódás és az idegrendszer

Tartom magam továbbra is ahhoz, hogy heti 4-5 edzés kell. Inkább 5...
A strongmankedést meg a testépítést pedig nem említeném 1 lapon, a kettő közt óriási különbség van. A strongmankedésben kb minden feladat a teljes testet hihetetlen mód igénybe veszi, míg a testépítésnél beszélhetünk néha 1-2 rásegítő izomról.

Nem írtam strongmenkedésről, csak powerliftingről (guggolás, fekvenyomás, felhúzás), de valóban azt is csináltam. Annyiban volt plusz a poweres edzéshez képest, hogy hétvégén végeztem eszközös edzést. Amúgy minden ugyanaz, erőt és izomtömeget az edzőteremben fejlesztünk rúddal, súlyokkal, mint mindenki más, az eszközök mozgatása inkább "technikai" feladat. Ha nem tudsz guggolni meg felhúzni 200-250kg környékén, és nem építed fel az ehhez szükséges izomtömeget, akármit technikázhatsz, nem bírod el az eszközöket.

Akinek jó az edzéstechnikája, és jól megedz egy izmot, az nem edzi meg egy héten kétszer, csak ha doppingol. Nyilván hétfőn utána szombat vagy vasárnap meg lehet.

Egyáltalán nem doppingfüggő hányszor tudsz megedzeni egy izmot, hanem edzéstechnikai, hogy osztod fel magadnak, olvasd el a cikkeket, szerintem jól leírják a lényeget.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Te bármit is rosszul csinálnál, de attól még más módszerek ugyanúgy jól beválnak, sőt szerintem sokaknak hasznosabbak, mint a Weideri elvek.

Roleks
Válasz redoubtable kommentjére
2013. júl. 18. 13:33

A strongmankedést meg a testépítést pedig nem említeném 1 lapon, a kettő közt óriási különbség van.

powerlifting+bodybuilding=power bodybuilding ;) (mike o'hearn, skip la cour) én ezt követem és kurára jól működik naturalban.

balu999
Válasz Roleks kommentjére
2013. júl. 18. 15:19

powerlifting+bodybuilding=power bodybuilding ;) (mike o'hearn, skip la cour) én ezt követem és kurára jól működik naturalban.

Mariusz Pudzianowski strong man 1/4 - YouTube

Maxxxika
2013. aug. 1. 17:00

Nem sport, de ide illik a legjobban :D
Strandolj az egészséges életmódért! - Modorosblog

Maxxxika
2013. szept. 5. 6:52

kevés mozgás
teljes cukormegvonás
1 év alatt: