Póker Fórum Archívum > Minden más > Mit sportoljunk? / Hogyan fogyjunk?

lecso10
Válasz Bumbanas kommentjére
2014. nov. 12. 21:02

Hogy érted, hogy túl magas intenzitáson futok? Fussak lassabban? Nem hiszem, hogy túl intenzív lenne egy 10 km-es futás 1 óra körüli idővel.

A 6 perces ezrek egyáltalán nem intenzívek még terepen sem. Az,h izzadsz az tök normális, örülj neki,mert k.rvára egészséges, sok méreganyag távozik így a szervezetedből.
Én tegnap is amikor futottam még most is fejkendőben nyomtam,mert anélkül a szemembe folyna az izzadság.
Vagy pl múlt héten amikor FT előtt 10.-nek estem ki a 6022 indulóból az 5,5$ Big-en, akkor is pólót kelett cserélnem! :D

Maxxxika
Válasz lecso10 kommentjére
2014. nov. 12. 21:52

Az,h izzadsz az tök normális, örülj neki,mert k.rvára egészséges, sok méreganyag távozik így a szervezetedből.

"Az izzadság a közhiedelemmel ellentétben nem tartalmaz méreganyagokat. Az izzadás célja alapvetően a test hőszabályozása, nem pedig a különböző méreganyagok kiválasztása. Ezt a feladatot a máj és a vesék látják el. "

lecso10
Válasz Maxxxika kommentjére
2014. nov. 12. 23:04

"Az izzadság a közhiedelemmel ellentétben nem tartalmaz méreganyagokat. Az izzadás célja alapvetően a test hőszabályozása, nem pedig a különböző méreganyagok kiválasztása. Ezt a feladatot a máj és a vesék látják el. "

Én meg ilyeneket találok:
"Szervezetünk egy csodás "szerkezet". Annak érdekében, hogy megvédje saját magát, és biztosítsa egészségét, a káros savakat és méreganyagokat testzsírba burkolja, hogy azok ne akadályozhassák normál működését. Vagyis; testzsírunk tele van káros savakkal és méreganyagokkal.
Az izzadás az egyik legfontosabb módja annak, ahogy megszabadulhatunk a felgyülemlett savaktól és méreganyagoktól. Az izzadás hatására beindul a nyirokrendszer, melynek fő feladata, hogy kiválassza a test folyadékaiból és szöveteiből a káros anyagokat, majd azokat a bőrön át kijuttassa a szervezetből."

Az eml

Az izzadsággátlót használó nők körében gyakoribb az emlőrák, mert a különböző rákkeltő vegyületek a hónaljstiftből és az amúgy is bentmaradó izzadságból a legközelebbi nagyobb zsírszövetben a mellben tudnak elraktározódni.

Én 15 éve járok szaunázni, csak pozitív a véleményem ezzel kapcsolatban. ;)

Maxxxika
Válasz lecso10 kommentjére
2014. nov. 12. 23:11

Én meg ilyeneket találok:
"Szervezetünk egy csodás "szerkezet". Annak érdekében, hogy megvédje saját magát, és biztosítsa egészségét, a káros savakat és méreganyagokat testzsírba burkolja, hogy azok ne akadályozhassák normál működését. Vagyis; testzsírunk tele van káros savakkal és méreganyagokkal.
Az izzadás az egyik legfontosabb módja annak, ahogy megszabadulhatunk a felgyülemlett savaktól és méreganyagoktól. Az izzadás hatására beindul a nyirokrendszer, melynek fő feladata, hogy kiválassza a test folyadékaiból és szöveteiből a káros anyagokat, majd azokat a bőrön át kijuttassa a szervezetből."

Persze, hogy egy szauna ilyen badarsággal próbálja reklámozni magát.
Mi mást írhatnának.

mikki86
2014. nov. 13. 1:04

lecso, ilyen ****ságokat ne higgy már el, ordít a honlapról hogy áltudományos marketing az egész.

Izzadásgátló meg emlőrák, ez most halál komoly? Meg veszélyes anyagokat tartalmazó zsírsejtek? Szerinted az emberi szervezet pont a tápanyagraktáraiban fogja eltárolni a számára veszélyes anyagokat, ahelyett, hogy azonnal kiürítené őket?

Mr. Shark
2014. nov. 13. 7:13

Hogy érted, hogy túl magas intenzitáson futok? Fussak lassabban? Nem hiszem, hogy túl intenzív lenne egy 10 km-es futás 1 óra körüli idővel.

Ne fuss lassabban :) mindenkinek mas az intenziv. Ezt a sajat atlagos teljesitmenyedhez merd es ne mashoz. Egy afrikai tavfutonak biztos nem intenziv mert kb 30 perc alatt lefutja, de egy "atlag" embernek lehet hogy az.

lecso10
Válasz mikki86 kommentjére
2014. nov. 13. 7:54

lecso, ilyen ****ságokat ne higgy már el, ordít a honlapról hogy áltudományos marketing az egész.

Izzadásgátló meg emlőrák, ez most halál komoly? Meg veszélyes anyagokat tartalmazó zsírsejtek? Szerinted az emberi szervezet pont a tápanyagraktáraiban fogja eltárolni a számára veszélyes anyagokat, ahelyett, hogy azonnal kiürítené őket?

Pont az izzadással ürít, tök logikus. A méreganyagokat nem KELL elraktározni, elraktározódnak azok maguktól. A tengeri halak is pl tele vannak ólommal, higannyal. Fukusima környékén szerintem még világítanak is! :D A dohányosok tüdeje sem magától raktározza be a sok kátrányt meg sz.art, mégis fekete belülről mindegyik.

Most lehet ezekre rávágni,hogy hülyeség stb, én kisgyerek koromtól kezdve allergiás vagyok minden fűre és fára, kivéve a parlagfűre. :D Nyáron 15-20 pzs nélkül nem tudtam elindulni sehova soha. Egy ismerősöm tanácsára elkezdtem odafigyelni a kajálásra,hogy ne egyek műanyagokat, ebetűket stb, kerüljem a vegyszereket, tusfürdő dezodor stb. Ezt elkezdtem 3 éve év elején, és már nyáron sokkal enyhébb mértékben voltam allergiás, idénre pedig teljesen elmúlt! Biztosan a véletlen műve.

Bumbanas
2014. nov. 13. 8:59

Félreértettétek a problémámat. Nem az a gond, hogy "izzad a lábam", hanem, hogy a póló amiben futok magába szívja és rám ragad, mint egy zacsi. Az volt a kérdésem, hogy tudtok-e olyan pólót, amelyik nem ezt teszi. Ha aláöltöző+póló a megoldás, akkor az is OK, de szeretném, ha valaki tapasztalatból írna valami jó megoldást, mert nem a sportruha gyártók marketingjére vagyok kíváncsi, hanem valódi tapasztalatokra. Tudjátok, nekem bizonyíték kell, nem ígéret! :)

illese
2014. nov. 13. 9:11

Én snowboardról tudok tapasztalatot mondani (na ott is megizzadsz). Van egy új csoda, a merinói gyapjúból készült aláöltözet, hasonlít tulajdonságaiban a műanyaghoz, azaz kivezeti az izzadságot, és hamar szárad, de gyapjú lévén nedvesen is melegebb meg elég kellemes. A bajság az ára, de a Dekatlonnál néha meg lehet kapni elég kedvezményesen (aka 10K alatt).

Netrol
2014. nov. 13. 9:26

Én is a Decathlont javasolnám ott vannak ilyen aláöltözetek, kondis cuccok is meg sielős cuccok is.

Élő ügyfélszolgálat