lecso10
Válasz Maxxxika kommentjére
2014. okt. 14. 13:15
Az nem úgy van, hogy kell egy 100% műszál technikai aláöltöző, ami kivezeti, meg fölé egy póló, ami elnyeli az izzadságot? Mint a síelésnél.
Nem kell túlbonyolítani. Én a műszálast nehezen viselem el közvetlenül a bőrömön. Régeebben amikor minden nap futottam és pénzem sem volt ilyesmire akor még, akkor pamut póló, valami szakadt pulóver és rá egy széldzseki. Nem nagyon emlékszem megfázásra.
Az a lényeg,h utána ha meggállsz, nem szabad sokat kint lenni még a hidegben.
Természetesen hosszabb kinttartózkodásra (többnapos túrázás pl) ez az öltözék öngyilkosság lenne. :)
Bumbanas
Válasz lecso10 kommentjére
2014. okt. 14. 14:01
Hi
Pl tegnap nem tudom hány fok volt, de egy szál hosszúújjú pólóban futottam. Csupa izzadság lett, de 10 perc amíg hazasétálok, egyszer sem fáztam még meg. Persze nem szabad órákig futás után kint maradni. Ha kicsit hűvösebb idő van ettől, akkor egy pamut póló, plusz egy légáteresztős felső/pulóver. Ha már kifejezetten hideg van (10 fok alatt) akkor erre megy egy széldzseki. Ha ku..a hideg van, akkor pedig a széldzseki helyett egy poláros de szélvédős légáteresztő dzseki.
A decathlonos cuccok telljesen jók, és van választék, jó árban vannak.
Az a gond, hogy sokkal inkább az zavar, hogy rám tapad a póló és úgy érzem magam, mintha vizespóló versenyen indultam volna. Megfázni én sem fáztam még meg, de attól még fázok, amíg nyújtok utána. Bent nincs hely nyújtani, én meg öreg vagyok már hozzá, hogy a nélkül merném abbahagyni a mozgást.
Múltkor kb. 12 fokban inkább levettem már a pólót és úgy nyújtottam, mert kevésbé volt hideg, mint amennyire zavart a rám ragadt ruha.
kry
Válasz Bumbanas kommentjére
2014. okt. 14. 14:52
[video=youtube;i5Rh3BXLXPI]https://www.youtube.com/watch?v=i5Rh3BXLXPI[/video]
Maxxxika
2014. okt. 27. 10:20
[video=youtube;OOTqK7CGOe8]http://www.youtube.com/watch?v=OOTqK7CGOe8[/video]
titcar
Válasz Krono kommentjére
2014. nov. 12. 7:59
haladóbbaknak :D
[video=youtube;QSPBHvz33EQ]https://www.youtube.com/watch?v=QSPBHvz33EQ#t=15[/video]
Hachiko
2014. nov. 12. 10:52
Az a gond, hogy sokkal inkább az zavar, hogy rám tapad a póló és úgy érzem magam, mintha vizespóló versenyen indultam volna. Megfázni én sem fáztam még meg, de attól még fázok, amíg nyújtok utána. Bent nincs hely nyújtani, én meg öreg vagyok már hozzá, hogy a nélkül merném abbahagyni a mozgást.
Múltkor kb. 12 fokban inkább levettem már a pólót és úgy nyújtottam, mert kevésbé volt hideg, mint amennyire zavart a rám ragadt ruha.
Lehet,hogy túl magas intenzitáson végzed a futásaid,azért izzadsz annyira. Pulzust szoktad figyelni? Én a decathlonos futófelsőket ajánlom,elég jó ár/érték arányúak.
Mr. Shark
2014. nov. 12. 11:33
Lehet,hogy túl magas intenzitáson végzed a futásaid,azért izzadsz annyira. Pulzust szoktad figyelni? Én a decathlonos futófelsőket ajánlom,elég jó ár/érték arányúak.
Szerintem is intenzitas fuggo inkabb, hogy kiizzadsz-e vagy sem. Nekem van decathlonos teli futóöltozetem, -5 fokban is ki lehet benne izzadni, mint minden mas ruhaban vagy akar felso nelkul. Ha megallsz futas utan, gyorsabban megszarad mint az atlag ruha de mivel a testednek ekkor nagy a holeadasa, fazni ugyan ugy lehet benne egy ido utan mint egy sima pulcsiban. En is a dechatlonos futoruhakat ajanlom plusz meg annyi hogy ha a szabadban nyujtasz utana (hidegben) akkor vagy alaoltozetkent hasznald a futoruhat, vagy nyujtashoz vigyel kulon egy pulcsit amit futaskor valahogy magadra erositesz ugy hogy ne zavarjon :)
Bumbanas
Válasz Hachiko kommentjére
2014. nov. 12. 13:10
Hogy érted, hogy túl magas intenzitáson futok? Fussak lassabban? Nem hiszem, hogy túl intenzív lenne egy 10 km-es futás 1 óra körüli idővel.
Hachiko
2014. nov. 12. 18:26
Hogy érted, hogy túl magas intenzitáson futok? Fussak lassabban? Nem hiszem, hogy túl intenzív lenne egy 10 km-es futás 1 óra körüli idővel.
Edzettségtől függ. Ha a 6 perces ezreket 80%-hoz közeli pulzustartományban futod,akkor az eléggé intenzívnek számít.
titcar
2014. nov. 12. 20:45
nem a táv / idő számít, hanem a pulzusod :)