Táplálék kiegészítőket ehetem? Fehérjék, vitaminok, szénhidrát? Ha nem nem vállalom a "tesztet"
Atyaég. Köszönjük Trooger. Jó8
Táplálék kiegészítőket ehetem? Fehérjék, vitaminok, szénhidrát? Ha nem nem vállalom a "tesztet"
ha kokszot is iszol, akkor olyat vegyél ami laktózmentes (pl tejsavófehérje-IZOLÁTUM)
Nem, még nem hallottam róla. Mi az? Mi az a laktóz? Bocs, kicsit butus vagyok!
Korábban jöttél itt számadattal, légyszives linkelj egy cikket(ne a Blikkből, hanem valami komolyabb study-t), ahol leírják, hogy a föld lakosságának 40-50%-a laktóz érzékeny. Ez a szám szerintem bődületesen magas! Igen, ihatnánk az elefánt tejét is, sőt anyatejet is, csak az valóban nem gusztusos. Hogy miért? Mert így ült bele a kultúránkba. Plusz ezek a tejek vagy hígabbak, vagy töményebbek a tehéntejnél. De pl. ott a kecsketej. Én nem szeretem, de sokak megisszák!
Egyébként, most kerestem, csak nem találom a hsz-ek között, hogy vagy te, vagy valaki más írta, hogy az ember mióta fogyaszt tejet és gabonát. Ezt légyszi írd meg mégegyszer, mert nem találom, és nem emlékszem mit írtál.
A paleo embernek nem a testépítés volt a célja, hanem a túlélés...
Több (tíz)millió év alatt evolvált emésztőrendszerünk, nem fog pár ezer év alatt teljesen új tápanyagokhoz, élelmiszerekhez, adalékokhoz... alkalmazkodni.
Kb. 20e évvel ezelőttig az ember egyetlen gramm gabonát sem fogyasztott.
Kb. 10e éve iszunk tejet...
A topic címében, jól látom, hogy szerpel olyan, hogy "ELLENVÉLEMÉNY"?
Ha igen, nem értem a cinikusságod okait! Bocs, hogy nem hajbókolok egy olyan dolognak, aminek nem látom a tudományos alapjait! Neharagudjatok, hogy nekem az nem bizonyíték, hogy még senki sem jelentkezett itt, azzal, hogy egy szolíd étrend mellett nem lett semmi baja, mint ahogy az sem, hogy te meg te, meg te, azt mondjátok egy pókeres fórumon, hogy nagyon f*sza!
ha kokszot is iszol
Nyilvánvaló mit értett alatta, mert koxot nem szokás "meginni".
Csak rossz vicc koxnak hívni a turmixot olyan fórumon, ahol a szakértelem hiánya miatt félreértésre adhat okot.
Aki nem érti: amíg az átlagember koxolás alatt kokaint ért, addig az edzőtermek környékén szteránvázas vegyületek használatára utal. Nem része ennek minden doppingszer, pl. a spiropent, adipex, kamagra szedését nem nevezik koxolásnak. Az inzulin, pajzsmirigyhormon, növi sem foglalja magába a koxolás.
Mint ahogy nyilvánvalóan nem koxolás a proteinturmix, aminósavak meg vitaminok fogyasztása sem. A tápkieg "táp"= kaja, nem gyógyszer, mint a kox/doppingszer.
Tehát ha a teremben azt kérdezik "mit koxolsz?", akkor valamilyen szuris tesztoszteronról, származékairól, illetve ezek tablettás kiszereléseiről kérdeznek. Ezek receptköteles gyógyszerek, szal beszerzésük ilyen célra illegális, egyértelmű a tápkiegektől a különbség.
Viszont ha azt kérdezik "mit szedsz?", akkor az átlag a tápkiegekre gondol, mint turmixok, aminósavak, vitaminok, zsírégetők, és nem feltételeznek mellé koxolást.
Mi van, fáj az igazság? Mindenesetre a hozzászólásodon látszik az értelmi szinted!
Korábban jöttél itt számadattal, légyszives linkelj egy cikket(ne a Blikkből, hanem valami komolyabb study-t), ahol leírják, hogy a föld lakosságának 40-50%-a laktóz érzékeny. Ez a szám szerintem bődületesen magas!
Bármennyit is olvasok ebben a témában,csak ugyanolyannak tűnik mint a homeopátia volt néhány éve.Most ez az új táplálkozási divat,van akinek bejön,van akinek nem.