Póker Fórum Archívum > Multi table > Egy érdekes szituációs játék - esetleg

chubbyhun
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 24. 10:40

Ugye ha emelünk és visszaemelnek mit csináljunk...

OK, tehát limpeljünk. BB ahogy vártuk betolja a maradékát, így reméljük, hogy aki csapdázott, most színt vall, a 125-re emelés után továbbra is két "limp", most hogyan tovább?
(még mindig van csavar a játékban szerintem)

steve10
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 24. 10:41

De mekkora az esélye AA-nak, ha nálunk AK van? UTG limp-nél lehet akár kis pár is, de J10s is, vagy Ax ha lag...

Na és ha BB betolja? UTG call vagy raise, mi meg ráemelhetünk vagy dobhatunk...

Zehy
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. jún. 24. 10:46

Ugye ha emelünk és visszaemelnek mit csináljunk...

OK, tehát limpeljünk. BB ahogy vártuk betolja a maradékát, így reméljük, hogy aki csapdázott, most színt vall, a 125-re emelés után továbbra is két "limp", most hogyan tovább?
(még mindig van csavar a játékban szerintem)

hmmm, érdekes. Ki a két limp? Én itt most ettől függetlenül emelnék egy szépet és szép potoddsért lejátszom AK-val ss ellen... remélhetőleg, de gondolom nem így volt...

chubbyhun
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 24. 11:12

na akkor elmondom mi a 2. csavar.

Azzal szerintem mindenki egyetért, hogy nem jó poziban vagyunk, és azzal is, hogy inkább kvázi heads upban játszanánk valaki ellen, tehát emelnünk kell.
A lényeg eddig, hogy bárki trükközhetett, 2-szer call az már talán nem csapda. De nézzük meg az összes játékos szemszögéből.

Ha most emelünk, - és ez a FONTOS - akkor ez egy egyszerű squeeze-nek is tűnhet.
Ugye itt jön be az, hogy én arra gondolok, högy ő arra gondol stb.

Tehát mennyit emeljünk:

- Standard emelés?
- Overbetszerű emelés (blöffre csábító)?

Zehy
2008. jún. 24. 11:16

na akkor elmondom mi a 2. csavar.

Azzal szerintem mindenki egyetért, hogy nem jó poziban vagyunk, és azzal is, hogy inkább kvázi heads upban játszanánk valaki ellen, tehát emelnünk kell.
A lényeg eddig, hogy bárki trükközhetett, 2-szer call az már talán nem csapda. De nézzük meg az összes játékos szemszögéből.

Ha most emelünk, - és ez a FONTOS - akkor ez egy egyszerű squeeze-nek is tűnhet.
Ugye itt jön be az, hogy én arra gondolok, högy ő arra gondol stb.

Tehát mennyit emeljünk:

- Standard emelés?
- Overbetszerű emelés (blöffre csábító)?

Mindenféleképp nagyobbat, 2 aktív játékos is van mögötted, oop vagy, stackem felét betenném, de nem számolok pontosan...

steve10
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 24. 11:25

Egyetértek Zehy fish-el.

chubbyhun
Válasz steve10 kommentjére
2008. jún. 24. 11:35

OK, legyen, emelünk pot fölé, UTG allin. UTG+1 fold, máris mi jövünk...

Zehy
2008. jún. 24. 11:39

Ezért kérdeztem ki volt az :D
Most már crying call valszeg, de számold ki AA-KK ellen mennyi esélyed van. :)

kisrapi
2008. jún. 24. 12:07

Igazából nem tudom miért kérdés ez a kérdés...bejött a terved, a blöffszerű emeléssel, rádtolta, ezt akartad nem? Akkor most dobni elég nagy butaság lenne...call, ha AA volt nála mondhatni csúnyán beszopatott mindenkit...

Ezért szvsz sokkal jobb lett volna a parti elején egy emelés, all-in tenni BB-t, és így olcsóbban kiderült volna mi a helyzet...ha ott kapsz egy reraise-t még lett volna mozgástered

steve10
Válasz kisrapi kommentjére
2008. jún. 24. 12:26

Najó, most már igazán elmondhatnád, hogyan történt a party, Chubby... Egyszerűen szétvet a kíváncsiság!

Élő ügyfélszolgálat