És ez nagy szó ám a torna győztesétől. :-))))))
Várlak... :-)))
Na úgy látom, valamit tisztázni kell, méghozzá a gondolatmeneteket.
UTG
Nézzük végig UTG szemszögét (ezt parti közben is végig kell gondolni): kap egy lapot, ő mint első beszélő nem tudhatja, hogy ilyen helyzet fog előállni. Ő még nem tudhatja, hogy hány fold, vagy emelés, vagy limp lesz, így agro stílusával valószínüleg párral, jó lappal nem fog limpelni. Egy lapot tudok csak elképzelni, amivel csapdázik, az pedig az AA.
Amiért szerintem belimpelt, mert úgy gondolta, hogy postflop játéka annyival jobb, mint az asztalé, hogy megteheti.
Ugye maradtunk 4-en, egy ember allin, jelentéktelen lappal, az ő lapja továbbra is marginális, és ekkor a kisvak overbetel. Most újabb checknek AA-szal már nincs értelme, hiszen ritkán várhatjuk azt, hogy a SB hirtelen pozin kívül feltámad, tehát emelni kell.
Az a kérdés, hogy képesnek tartjuk-e arra, többlépcsős, végiggondolt csapdát állítson. Ha nem, akkor is előadhat most egy squeezet, amire ha ráemeleünk, akkor simán dobni fog. Másik kérdés, hogy ha jó lapja is van, akkor dob -e egy reraise-re, ha erre a két dologra jó esélyt lát, akkor megteheti ezt a move-t.
SB (ez rövidebb, mivel le van már írva)
Két limp, én jövök, jó a limpcsapda, most már UTG-nek emelni kell, ha nem emel, akkor nincs jó lapja, sőt, inkább trash lapja van. Nem várhatja, hogy a rutintalan bluffman, vagy az SB feltámad.
Innentől szerintem jó az enyhe overbet, mivel nagyon kicsi a valószínűsége egy beragadt jó lapnak - szerintem az UTG lapja a legrosszabb (mivel agro, és nagyon sokat emel).