Póker Fórum Archívum > Multi table > Egy érdekes szituációs játék - esetleg

CrisRoniii7
Válasz steve10 kommentjére
2008. jún. 24. 12:54

Bazze,h csak most néztem bele a topikba :( Na mind1...az elején limp mivel UTG simán játszhat limp-rr AA/KK-val,BB betolta ahogy vártuk,és szerintem itt csúsztunk meg UTG ha most rr-elt volna azzal(is) elárulta volna (nekünk mert ismerjük) az AA-így újra csak callolt (merész de jó,ha ismer minket) és emelést várt SB-től ,ergo tőlünk a sok döglött pénz miatt,illetve h a két limpelő(ő és utg+1) nem mutatott erőt,na és pont ezért nem az overbet volt a jó,hanem egy standard,amire ha visszatolja fold...
egy jó LAG játékos nem fog 2szer limpel és nem rámenni a döglött pénzre,csak ha sántikál vmiben...
Hozzá teszem szerintem...nagyon kiváncsi vagyok :D

ibron
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2008. jún. 24. 13:27

Én láttam a parti-t így most nem mondok véleményt...
Mindenesetre szerintem Neked volt ott igazad...

chubbyhun
Válasz ibron kommentjére
2008. jún. 24. 13:57

na akkor a parti,

ugye 3-man belimpelünk, BB betolja 125-ig ahogy vártuk, némi meglepetésre továbbra is call UTG-től, a potban eddig 425, hívtam 500-at még (550-ig), UTG allin-t tolt.

Gondolata az volt, hogy most nagy valószínűséggel squeeze-t játszom, tehát rárepült az 500-ra. A gondolatmenete jó, mivel szerintem is ebben a pozíciómban kínálkozik ez a lehetőség, nekem csak jó, ha izolálom az ellenfeleket.

Nade én okos :) tudtam, hogy ő így gondolkozik, és éppenhogy be akartam csalni, ha behívom a félstackem, akkor potcommiteddé váltam (és ők csak igazán jó lappal tolják rám), ha viszont csak enyhe overbetet csinálok, akkor vagy UTG, vagy ha nem ő, akkor a bluffman esetleg rárepül a csalira :)

most UTG rárepült, bluffman fold (később kiderül, hogy 6-os párt dobott).
UTG allin-t jelentett, ami jó hír, mivel igazán jó lappal nem akar engem kizárni, csak mondjuk egy 3bet. Bár itt is lehet duplacsavar, de ebbe ne menjünk bele, mert beledilizünk. :)

Szóval lecalloljuk, mutatás, ő 57o, mi AKs, nagy favoritok vagyunk, elértük célunkat.

Zehy
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. jún. 24. 14:01

Nem értem a partit, de továbbra sem számoltam ki, de az overbettel te már mindenféleképp comitted vagy, ezt neki tudnia kell, nincs az a lap amit ver ő 57o-val ha megadod, márpedig meg fogod adni az 99%.

CrisRoniii7
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 24. 14:08

GG!:)
Csak nem értem miért olyan jó játékos az UTG,ha belimpel 57-el úgy,h tudja,h a BB befogja tolni,ergo drágább lesz buli,dobatni nem fog,és oop lesz...
vagy tovább viszem annyira jó játékos,h direkt limpelt be,mert BB úgyis betolja,amire ő visszatolhatja,de ezt megcsavarta azzal,h megvárta mig te harapsz rá a potra,és rád játszik,hmm...szép,és SD-nél villoghat az 57-s el :D

chubbyhun
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2008. jún. 24. 14:18

zehy: 550-et raktam bele, 5800-ból, <10%, azért ez még nem tűnik annyira comitted-nek.

A másik, hogy UTG jó játékos, az tapasztalati tény, nem feltétlen ebből a (az egy) partiból lehet ezt leszűrni. A call, majd SD-nál elmorzsolt egy halk káromkodást :)

Aki végi úgy gondolkodott, mint ahogy én, az licitálhat az ebayn egy használt Mercire :D

Zehy
2008. jún. 24. 14:32

zehy: 550-et raktam bele, 5800-ból, <10%, azért ez még nem tűnik annyira comitted-nek.

A másik, hogy UTG jó játékos, az tapasztalati tény, nem feltétlen ebből a (az egy) partiból lehet ezt leszűrni. A call, majd SD-nál elmorzsolt egy halk káromkodást :)

Aki végi úgy gondolkodott, mint ahogy én, az licitálhat az ebayn egy használt Mercire :D

Ok, akkor másképp mondom. Mi az amivel ezt te megcsinálod, majd el fogod dobni? Azért ő is gondolhatta, h vmi nem stimmel és nem csak ő csapdázik, akár még lapod is lehet, ő pedig nem az a játékos akinek orrba-szájba dobálgatni fogsz A magasokat, esetleges párokról nem is beszélve... ezért kérdeztem kiről van szó...

Mindegy, szép játék volt mindkét részről (a tied persze átgondoltabb) igazi overthinking, azokat meg szeretjük :D

steve10
2008. jún. 24. 14:32

Tehát az overbettel, amivel pot com.-é válhatsz, eldobta volna az 57o szutyok. Ezzel a szarral szerintem már nem tudott volna túlhúzni ezek után. Márpedig az AK is egy semmi, amíg nem jön hozzá valami tehát jobb vele dobatni. Tehát a mi taktikánk volt a jó. :-)

Bár a tudatlanságom határtalan... :-)

Azt meg se írtad, hogy lemákolt... :-)))

chubbyhun
Válasz steve10 kommentjére
2008. jún. 24. 14:44

ha betolom a félstacket nem nyerek extrát, max. 375-öt. Ha azt játszom amit én, akkor 2/3 eséllyel nyerek többet, hát jobb, mint egy coinflip. Egy élő versenyen, hacsak nem deep, nem sok esély lesz arra, hogy 2/3-nál több eséllyel szállok harcba.

Vagy másképpen, felmerül az a kérdés, hogy ha az ellenfélnél 57o van, akkor már nem kockáztatok AKs-tel? :)

steve10
2008. jún. 24. 15:53

Hát igen, amit Zehy is mondott, hogyan ismered az ellenfeled, mennyire blöfföl. Ha el kezdenénk számolni, hogy mennyi esélye volt blöffre illetve a range-ét is számításba véve valószínű hogy pozitívra jönnél ki, ezt nem kétlem. De az átlagos 60/40 is majdnem coin-flip... :-) Tehát ezek szerint lehetett volna nála bármi, Te már az elején elhatároztad a taktikádat, és mi van, ha ő is figyelembe vette a te gondolkozásod... :-) Én kézbe magas pár nélkül nem mertem volna ezt megtenni.

Azért tényleg gratula a jó gondolkodásért. És ez nagy szó ám a torna győztesétől. :-))))))

Élő ügyfélszolgálat