Itt írtatok többen különböző rangeket, valaki leszűkítette csak a monsterrel való csapdázásra. Ha csapdázna mondjuk akkor miért hívna 4BB-t?
Írtátok ugye az AQ+ rangenek, ami nekem azért nem tetszik annyira mert, ha csak magamat gondolom a helyébe nem hiszem h UTG+1ből mondjuk egy A10s-t dobnék. Szerintem itt a range simán lehet 55+ ( de akár az összes pp-is) A10+ KQ+. Nem teljesen fogalmatlan játékos nem hiszem h 14BB-ből még dobna mondjuk egy KQs-t.
Így nálam ilyen range ellen a 66 dobás nem nagyon jött szóba. A callnak értelmét semmit nem láttam, hiszen mint írták setminingre nem vagyunk elég deepek, meg simán indukálhatok sqeezet ( ami télleg ritkán fordul elő lap nélkül ezen a téten).
Ezért reraiseltem 10k-ig, azért nem tettem allint a ss-t, mert ha esetleg mögülem valaki egy 45k-s körüli stackkel 4bet allint mond, akkor spórolok 2kt :).
A felállított range szerintetek helyes? Illetve ekkora stackeknél jó, határeset, vagy teljesen rossz-e a move?
Anélkül hogy bármi range-ben gondolkodnék, első körben az alábbit nézném (és nézem is versenyen): ő a stackje 25%-ával emel korai poziból. Fog itt ő raise-foldolni? Ha értelmes játékos (és ez az alapvetés) akkor 90% hogy nem.
Ha a range-et nézzük, és azt mondjuk hogy 55+ és KQ szerű lapok is, akkor itt ugyanoda jutunk vissza amit az elején írtam, hogy a legjobb esetben is coinflip vagyunk (most ok, hogy az 5-5-öt verjük). Én itt nem tennék be egy fillért sem, inkább fold.
A call az kb. a legrosszabb, ebben egyet értek az előttem szólókkal.
Összességében: nem rossz a felállított range, de én a verseny ezen szakaszában nem tennék pénzt ebbe a partiba.
élő tapasztalataim alapján ez az emelés tipikus AJ, AQ, AK és alacsony pocket párra utal (indok: "há azért emeltem ekkorát, mert nem akartam flopot nézni"), így nagyon valószínű, hogy flippen, de akár elöl is lehetünk. én is rézelnék 9K-ig.
A call-nak azért sem látom értelmét mert, ha mögötted mindenki dobja akkor is a flopba valószínűleg lesz főlélap és nem fogod tudni, hogy hol tartasz. Könnyen kiemel mikor te vagy a jobb, vagy berakatja veled a maradékot mikor alul vagy.
A fenti range-ből a QQ+ lapokat én csökkentett súllyal számolnám, mert ezekkel szerintem nem emelne ekkorát, mivel nem akar mindenkit kizárni.
Énszerintem valami olyan lapja lehet ami elég erős de nem monster, azt sem bánja ha csak a vakokat viszi, de allin is szívesen megy vele.
Ha elfogadjuk az általad felvázolt 55+ AT+ KQ+ tartományt, és feltesszük, hogy innen már nem dob, akkor 42% az EQ-d. Ha 50%-al diszkontáljuk a QQ+ tartományt akkor 44%. Ez szerintem kevés a shove-hoz.
És akkor még az ICM hatással nem is számoltunk.
Jó esetben egy flippre jó a lapunk + mögötted még lehet monster mert még 3 ember nem beszélt---> én eldobnám
Igazatok van, a call a legrosszabb. Sokkal inkább fold.
Kidelpiero! Írtad, hogy a range nem csak AQ+, hanem AJ,KQ, stb. Ok, de akkor mennyivel vagyunk előrébb?Akkor is max flip.
fold > ai
(call nem is lehet opció ilyen stackeknél)
Szvsz ha 12K stackből utg+1 emel ennyit, akkor kb. snapcallozza az allinünket majd, és a 6-6-al legjobb esetben coinflip, de inkább hátrányban leszünk.
Igazatok van, a call a legrosszabb. Sokkal inkább fold.
Kidelpiero! Írtad, hogy a range nem csak AQ+, hanem AJ,KQ, stb. Ok, de akkor mennyivel vagyunk előrébb?Akkor is max flip.
A történet teljessége miatt, azért leírom a játszma végkimenetelét. Ugyanis úgy folytatódott, amire nem nagyon számítottam. A körülbelül 45k-s stackkel rendelkező SB rövid gondolkodás után callolta a reraisemet, amire UTG+1, azzal a hozzászólással, hogy az SB miatt dobom el, dobta a lapjait.
Flop: 4 5 7
sb check, én overbet allin,sb gondolkodás után call
Sb: 10 10
Azonban végül esett a sorom és bemákoltam a partyt. UTG+1 leosztás után megmutatta a dobott JJ-t.
További kérdések: Az sb oop elkövetett calljának van értelme? Az utg+1 JJ dobása megállja-e a helyét? Illetve floppon az overbet allin vagy az 1/2 pot hívás a jobb lejátszás?
Előre is kösz a válaszokat illetve az eddigieket is.
hogyan alakult tovább a parti?