Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

rudinese33.1/3
Válasz Krono kommentjére
2011. máj. 5. 14:26

minrr az valami elképesztően borzalmas, sorry.
Push!
Ha agresszor az ellenfél, akkor 4handed ekkora stackekkel biztos, hogy szétpusholtam volna a rangem igen jelentős részével, ahelyett, hogy feszesen toljam.
Az, hogy ő minbetel preflop, az std, az is, ha dob egy 2,5bb-s 3betre.
Flopon meg call, ekkora stackel ez nuts.

És ha eldobatom vele, azzal mit érek el? 2bb-t? Nem volt több ebben az AA-ban?
Minbet stealelt volna akár jobb lapokkal is.
Nem tudom. Azt gondolom két bb-vel nem lettem volna előrébb.
Kérem, még mások gondolatait is. Hadd tanuljak. Nem fogok megsértődni DDDD

Agitator
Válasz rudinese33.1/3 kommentjére
2011. máj. 5. 14:29

Krono nagyjából leírta a dolgokat, én azzal egészíteném ki, hogy mivel sb-bb csatában vagytok, ha pre rátolod, akkor meg fogja adni any pp, AT+, JQ+, és mindegyik ellen elöl vagy. Ha meg dobja akkor sincs nagy gond, tisztán húztál 6K+ante, ami jelen helyzetedben egész nagy stacknövekedés.
A min rr-el az a baj, hogy ő a hatalmas stackjéből nagyon széles range-el fog callozni, és utána 1. nem nyersz többet ha nem talál semmit 2. buksz valami flopolt kétpár, stb ellen, mert az AA-t itt már el nem dobod postflop.

Lehet hibás az elképzelésem, olyan nagyon sok mtt-t én sem játszom, de kb. így gondolkodnék.

Krono
2011. máj. 5. 14:29

Gondolj bele, hogy ő mit gondol rólad. Eddig feszesen toltad, most meg 10enX bb-ből minrr? Olyan faceup a lapod, mint egy ház. Az egy dolog, hogy ez nem ment át neki, de szerintem 10 értelmes játékosból 10 dob ellened ilyen helyzetben.

illese
2011. máj. 5. 14:33

Ha megvan a read a CLről hogy dob, akkor nem az a módszer, hogy monstert vársz és minraisels, hanem az, hogy gyakran visszatolod, és reménykedsz, hogy roszkor áll a sarkára.
Hogy mit érsz el vele ha dobja? 15%-al növekszik a stacked.

rudinese33.1/3
Válasz Krono kommentjére
2011. máj. 5. 14:33

Gondolj bele, hogy ő mit gondol rólad. Eddig feszesen toltad, most meg 10enX bb-ből minrr? Olyan faceup a lapod, mint egy ház. Az egy dolog, hogy ez nem ment át neki, de szerintem 10 értelmes játékosból 10 dob ellened ilyen helyzetben.

Igen. Ez egyértelmű. Több esélyem lett volna, ha push és vmi közepes/jó lappal lecallol. A többi csak pech.

rudinese33.1/3
Válasz Agitator kommentjére
2011. máj. 5. 14:34

Krono nagyjából leírta a dolgokat, én azzal egészíteném ki, hogy mivel sb-bb csatában vagytok, ha pre rátolod, akkor meg fogja adni any pp, AT+, JQ+, és mindegyik ellen elöl vagy. Ha meg dobja akkor sincs nagy gond, tisztán húztál 6K+ante, ami jelen helyzetedben egész nagy stacknövekedés.
A min rr-el az a baj, hogy ő a hatalmas stackjéből nagyon széles range-el fog callozni, és utána 1. nem nyersz többet ha nem talál semmit 2. buksz valami flopolt kétpár, stb ellen, mert az AA-t itt már el nem dobod postflop.

Lehet hibás az elképzelésem, olyan nagyon sok mtt-t én sem játszom, de kb. így gondolkodnék.

Igen. Ez egyértelmű. Több esélyem lett volna, ha push és vmi közepes/jó lappal lecallol. A többi csak pech...

rudinese33.1/3
Válasz illese kommentjére
2011. máj. 5. 14:35

Ha megvan a read a CLről hogy dob, akkor nem az a módszer, hogy monstert vársz és minraisels, hanem az, hogy gyakran visszatolod, és reménykedsz, hogy roszkor áll a sarkára.
Hogy mit érsz el vele ha dobja? 15%-al növekszik a stacked.

Nem írtam elég részletesen. Preflop dobott sb/bb-ből. Restealre nem volt előtte példa.
Igen az a 15% eléggé kellett volna, és utána helyezésekre hajtani...
Talán majd legközelebb.

Kispagat
2011. máj. 5. 14:52

Nem értek egyet az előttem szólókkal. A miniraise a legjobb dolog volt, amit tehettél, ha:

1. A readed megfelelő volt, és a nagyobb (azaz jelen esetben standard push) visszaemelés esetén dobott volna.
2. Tudtad azt is, hogy nem fog téged erős lapra tenni ezzel a line-nal.

Mert: Az AA óriási favorit statisztikailag a floppon is, és így több esélyed arra, hogy további zsetont húzzál ki belőle. Ez sikerült is. Viszont tény, hogy ezzel a játékkal kockázatot vállaltál, de ez volt a módja annak, hogy az 1. díjra esélyed legyen a readed alapján, hiszen nagy favoritként raktad be a teljes stackedet. Ennél jobbat nem tehetsz a verseny megnyeréséért. Egy versenyen nagyon fontos az, hogy a monstereidet mennyire kifizetődően tudod megjátszani. De a 80-20-nál a 20 az nem nulla, pontosan 20%-ban azért nyer:).

Egyébként figyelmesebb játékosok ellen nyilván borzasztó a miniraise. De ezt már a kollégák rendesen leírták, sb-bb, stackméretek, levelling stb

rudinese33.1/3
Válasz Kispagat kommentjére
2011. máj. 5. 15:16

Nem értek egyet az előttem szólókkal. A miniraise a legjobb dolog volt, amit tehettél, ha:

1. A readed megfelelő volt, és a nagyobb (azaz jelen esetben standard push) visszaemelés esetén dobott volna.
2. Tudtad azt is, hogy nem fog téged erős lapra tenni ezzel a line-nal.

Mert: Az AA óriási favorit statisztikailag a floppon is, és így több esélyed arra, hogy további zsetont húzzál ki belőle. Ez sikerült is. Viszont tény, hogy ezzel a játékkal kockázatot vállaltál, de ez volt a módja annak, hogy az 1. díjra esélyed legyen a readed alapján, hiszen nagy favoritként raktad be a teljes stackedet. Ennél jobbat nem tehetsz a verseny megnyeréséért. Egy versenyen nagyon fontos az, hogy a monstereidet mennyire kifizetődően tudod megjátszani. De a 80-20-nál a 20 az nem nulla, pontosan 20%-ban azért nyer:).

Egyébként figyelmesebb játékosok ellen nyilván borzasztó a miniraise. De ezt már a kollégák rendesen leírták, sb-bb, stackméretek, levelling stb

1., igen. úgy gondolom dobott volna.
2., nem tudtam, hogy nem tesz erős lapra. Szerintem erős lapra is tett, csak odds alapján megadta. Én abban bíztam, hogy lesz egy top párja, vagy húzója, vagy bármilye amivel ai-ig eljutunk.
Mondjuk itt biztos, hogy ő hibázott többet. Preflop call, postflop push amikor akár ak-t is rippelhettem preflop.

Még nem tudom, következő hasonlót hogy játszanám meg.

Krono
2011. máj. 5. 15:25

AK ilyen helyzetben nem nagyon lesz nálad. De ő hibázott, ez kétségtelen.

Élő ügyfélszolgálat