Egyik SS vagy... SS tisztre, vagy shortstackre gondolsz? 30/60-on azért még nem short akinek kezdőstackje van.
Pre nyilván fold, ha viszont már belekeveredtél, akkor getitin. J8s-re nem sok ennél jobb floppot fogsz kapni.
Nem tudom melyik rosszabb, az, hogy az UTG miniraisel ilyen lapokkal, vagy hogy valaki J8s -el lecallozza? A pozíció oké, de semmilyen normális UTG raise ellen nincsen semmilyen odds: se pot, se implied (ahhoz egyébként sem elég a két résztvevős parti). Vagy 3bet, hogy gyengébb lapokat el bírjunk dobatni, és ne hozzuk akcióba a vakokat bármilyen két lappal, vagy egyszerűen fold. Főleg a foldra hajlanék.
Viszont ha már így alakult, flopon nem 3betelnék húzóra (nyilván a 8as pár J kísérővel nem sokat ér, mert draw heavy a board), hanem csak megadnék (potcontroll), ha nem jön a szín, vagy még egy 8 -as, akkor szinte bármilyen turnon foldolnék.
Turn két pár: újraértékelés, kár, hogy statokat nem lehet tudni az ellenfelekről. Sokat segítene. 3 bet után már viszont nem biztos, hogy tudnék dobni. Kár volt flopon megőrülni, most kissebb potban könnyebb lenne játszani, talán ez az overbet őrület is elkerülhető lett volna. A lehető legrosszabb turn jött szerintem.
Valaki el bírná itt még dobni?
Nem tudom melyik rosszabb, az, hogy az UTG miniraisel ilyen lapokkal, vagy hogy valaki J8s -el lecallozza? A pozíció oké, de semmilyen normális UTG raise ellen nincsen semmilyen odds: se pot, se implied (ahhoz egyébként sem elég a két résztvevős parti). Vagy 3bet, hogy gyengébb lapokat el bírjunk dobatni, és ne hozzuk akcióba a vakokat bármilyen két lappal, vagy egyszerűen fold. Főleg a foldra hajlanék.
Viszont ha már így alakult, flopon nem 3betelnék húzóra (nyilván a 8as pár J kísérővel nem sokat ér, mert draw heavy a board), hanem csak megadnék (potcontroll), ha nem jön a szín, vagy még egy 8 -as, akkor szinte bármilyen turnon foldolnék.
Turn két pár: újraértékelés, kár, hogy statokat nem lehet tudni az ellenfelekről. Sokat segítene. 3 bet után már viszont nem biztos, hogy tudnék dobni. Kár volt flopon megőrülni, most kissebb potban könnyebb lenne játszani, talán ez az overbet őrület is elkerülhető lett volna. A lehető legrosszabb turn jött szerintem.
Valaki el bírná itt még dobni?
Te milyen 3betekről beszélsz?
Köszönöm a véleményeket, hasznos volt!
Az utg-s emelő nagyon tag volt, így elég jól be tudtam határolni az emelő range-t, ezért adtam meg a kis emelést D-ről, mert szerettem volna lerongyolni - a KTs nem volt benne :) . (Egyébként postante jobb lett volna a call a nagyobb pot miatt, ott jobban védhető a call.) Ritkán adom meg az ilyen szitukban a tétet, de néha igen, ez mosz egy ilyen néha volt.
A vak megadó egy laza fish volt, örültem is, hogy megadta.
A flop nagyon tetszett, pár + húzó. Arra gondoltam, hogy a c-betet visszaemelem, mert ha gyenge dob, ha JJ+ beteszi all-in és AdKd-vel is. Ezek ellen 48,5-51,5-re álltam vesztőre, tehát kb flip. Ezt mondjuk csak most számoltam ki. :) Szóval itt valóban a megadás lett volna a jobb játék, ahogy mondtátok.
A turn Jh-nál azonban 80-20%-ban már én vezettem a fenti kezek ellen!!! Így az all-in jó volt. Sajna a végén bejött a 9-es. Persze itt a fish-t kihagytam a számítósból, de akkor is elöl lettem volna szinte mindig. Még valami: ha a fenti kezek lettek volna nála, akkor mondjuk a visszaemelésemre betolta volna, szal itt megint van egy hibám, hogy ez csak most jutott az eszembe, így más lapokra kellett volna a flop utáni játéka alapján tennem, illetve más lapokra is, és tágabb range-vel nézni a dolgokat.
Szóval úgy gondolom összességében, hogy ha az ember néha J8s szerű lapokkal callol D-ről, nem olyan nagy tragédia (ha nem értetek egyet, mondjátok, bár van, aki írta, s talán neki van igaza), de kétségtelen, hogy postante jobb lett volna. Hiba volt visszaemelnem flop után, a call jobb lett volna. Turnön pedig eléggé elöl voltam, hogy betoljam, s megháromszorozzam a stackomat.
Van aki írta, hogy inkább jobb alkalmat keresett volna. Ez való igaz, általában én is így játszom, de mindig várni a jó alkalomra... - muszáj zsét gyűjteni, időnként spekutalív lapokkal játszani, mert nem kaphat mindig jó lapokat az ember. Most végre elég jól eltalált a flop, de a flop után rosszul játszottam sajnos, illetve nem a legjobb megoldást választottam.
Köszönöm mégegyszer a hozzászólásokat, tanultam belőle.
Kb ezt:
YouTube - L'art pour l'art: Besenyő család - Öbölátúszás
Jol levezetted, en csak magát a megadast nem értem amiatt, mert így a vakok is bejönnek ez fix. Jo oddsokat kapnak minden lappal. Miert orultel, hogy random lapoktol kapsz megadast? Osszes par,egyszinu lapok,kapcsolodo lapok, minden jatszik. Ha UTG-t akartad leszedni, akkor miért nem emeltel ra? Nagyon TAG játékosra általában jellemző, hogy KTs-re miniket emel ezen a vakon UTG-bol? Milyen UTG emelő rangel számoltal, ami feszes és ami ellen J8s el flipen vagy? És mennyire tudtad turnon belőni a lapjukat? Ott szettol kezdve folepar vagy magasabb húzó is bent lehetett esetleg sor. Meg kb. 30 BB stacked maradna a turn dobás után is. Nem 'luxus' így tönkremenni? Oké ha megnyered a partit, rengeteg zsetonod lesz. De nézzünk egy kis kockázat/nyereség arányt is: megéri ezen a vakszinten ennyi zsetont kockáztatni egy kétes kimenetelű partira, mikor alapvetően is jol játszható stacked van?
Meg kb. 30 BB stacked maradna a turn dobás után is. Nem 'luxus' így tönkremenni? Oké ha megnyered a partit, rengeteg zsetonod lesz. De nézzünk egy kis kockázat/nyereség arányt is: megéri ezen a vakszinten ennyi zsetont kockáztatni egy kétes kimenetelű partira, mikor alapvetően is jol játszható stacked van?
Való igaz, túl sokat kockáztattam. Most már jobban átlátom a partit, hogy több véleményt megismertem.
A random megadásnak azért örültem, mert több ellenféllel szemben nagyobb az esélyem, hogy ha bejön a tervem (jó flop a J8s-nak), lesz, aki kifizet, ráadásul a fish méginkább. Kis befektetéssel nagyot szakítok.
Utg tag emelésre J8s-al nem akartam semmiképp ráemelni, az túl bátor lett volna. A KTs-sel meglepett, ezzel nem számoltam abszolút. 30 min alatt szinte nem is volt játékban, egyszer sem láttam emelni. Pre a range 77+,AQ+, AJs, KQs szerintem. Ezek ellen a flopon 65-35 állok. (Pre 32-68-ra, de a jó pozíció és a feltételes esély miatt adtam meg, nem került csak egy kis zsetonomba, és csak ritkán adok meg ilyen lapokkal, csak a változatosság végett) Visszaemelésem után megadott, s itt hibáztam. Nemcsak a visszaemelés miatt, hanem azért, mert egyszerűen nem mértem fel a helyzetet. Range már nem lehetett TT+ (bár a T és J határeset egy ien passzív TAGnál), vagy AdQd+, mert azokkal visszatolja, illetve a 7 és 8-as settel is. Ezen elfelejtettem elgondolkodni. Nagy hiba volt, hogy az ellenfél lapjával a parti hevében nem foglalkoztam eléggé, s meg is fizettem az árát. 99-ket valszeg dobja ilyen drawheavy boardon 2 ellenféllel szemben a visszaemelésemre. Így valszeg húzóinak kellett lenni, 1-2 fölélappal, s az is volt nála.
Kicsit talán mohó voltam, hogy 3x-ozhatok, és nem figyeltem ellenfelem range-ra eléggé. Elég érdekes lett a vége, hogy mindenkinek színe volt, s így magasan vezettem végül a turnön, de persze ettől függetlenül követtem el 2 hibát, mint írtam fentebb is: a flop utáni visszaemelést és hogy nem mértem fel ellenfeleim range-t. Néha talán túl lelkesen és gyorsan tolom, pláne, ha több asztalon is játszom, s ilyen hibákat követek el - lassan ezt átadom a múltnak. :)
Köszi az észrevételeket.
Való igaz, túl sokat kockáztattam. Most már jobban átlátom a partit, hogy több véleményt megismertem.
A random megadásnak azért örültem, mert több ellenféllel szemben nagyobb az esélyem, hogy ha bejön a tervem (jó flop a J8s-nak), lesz, aki kifizet, ráadásul a fish méginkább. Kis befektetéssel nagyot szakítok.
Utg tag emelésre J8s-al nem akartam semmiképp ráemelni, az túl bátor lett volna. A KTs-sel meglepett, ezzel nem számoltam abszolút. 30 min alatt szinte nem is volt játékban, egyszer sem láttam emelni. Pre a range 77+,AQ+, AJs, KQs szerintem. Ezek ellen a flopon 65-35 állok. (Pre 32-68-ra, de a jó pozíció és a feltételes esély miatt adtam meg, nem került csak egy kis zsetonomba, és csak ritkán adok meg ilyen lapokkal, csak a változatosság végett) Visszaemelésem után megadott, s itt hibáztam. Nemcsak a visszaemelés miatt, hanem azért, mert egyszerűen nem mértem fel a helyzetet. Range már nem lehetett TT+ (bár a T és J határeset egy ien passzív TAGnál), vagy AdQd+, mert azokkal visszatolja, illetve a 7 és 8-as settel is. Ezen elfelejtettem elgondolkodni. Nagy hiba volt, hogy az ellenfél lapjával a parti hevében nem foglalkoztam eléggé, s meg is fizettem az árát. 99-ket valszeg dobja ilyen drawheavy boardon 2 ellenféllel szemben a visszaemelésemre. Így valszeg húzóinak kellett lenni, 1-2 fölélappal, s az is volt nála.
Kicsit talán mohó voltam, hogy 3x-ozhatok, és nem figyeltem ellenfelem range-ra eléggé. Elég érdekes lett a vége, hogy mindenkinek színe volt, s így magasan vezettem végül a turnön, de persze ettől függetlenül követtem el 2 hibát, mint írtam fentebb is: a flop utáni visszaemelést és hogy nem mértem fel ellenfeleim range-t. Néha talán túl lelkesen és gyorsan tolom, pláne, ha több asztalon is játszom, s ilyen hibákat követek el - lassan ezt átadom a múltnak. :)
Köszi az észrevételeket.