Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

JuhaAasz
Válasz KungFuPanda kommentjére
2011. jún. 30. 0:04

Egyik SS vagy... SS tisztre, vagy shortstackre gondolsz? 30/60-on azért még nem short akinek kezdőstackje van.

Pre nyilván fold, ha viszont már belekeveredtél, akkor getitin. J8s-re nem sok ennél jobb floppot fogsz kapni.

b+...ez nem az én napom sorry...elég hülyeségeket hordok össze egész nap.

Galambos Tarzan
Válasz JuhaAasz kommentjére
2011. jún. 30. 1:22

Nem tudom melyik rosszabb, az, hogy az UTG miniraisel ilyen lapokkal, vagy hogy valaki J8s -el lecallozza? A pozíció oké, de semmilyen normális UTG raise ellen nincsen semmilyen odds: se pot, se implied (ahhoz egyébként sem elég a két résztvevős parti). Vagy 3bet, hogy gyengébb lapokat el bírjunk dobatni, és ne hozzuk akcióba a vakokat bármilyen két lappal, vagy egyszerűen fold. Főleg a foldra hajlanék.

Viszont ha már így alakult, flopon nem 3betelnék húzóra (nyilván a 8as pár J kísérővel nem sokat ér, mert draw heavy a board), hanem csak megadnék (potcontroll), ha nem jön a szín, vagy még egy 8 -as, akkor szinte bármilyen turnon foldolnék.

Turn két pár: újraértékelés, kár, hogy statokat nem lehet tudni az ellenfelekről. Sokat segítene. 3 bet után már viszont nem biztos, hogy tudnék dobni. Kár volt flopon megőrülni, most kissebb potban könnyebb lenne játszani, talán ez az overbet őrület is elkerülhető lett volna. A lehető legrosszabb turn jött szerintem.

Valaki el bírná itt még dobni?

reirreT
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. jún. 30. 1:37

Nem tudom melyik rosszabb, az, hogy az UTG miniraisel ilyen lapokkal, vagy hogy valaki J8s -el lecallozza? A pozíció oké, de semmilyen normális UTG raise ellen nincsen semmilyen odds: se pot, se implied (ahhoz egyébként sem elég a két résztvevős parti). Vagy 3bet, hogy gyengébb lapokat el bírjunk dobatni, és ne hozzuk akcióba a vakokat bármilyen két lappal, vagy egyszerűen fold. Főleg a foldra hajlanék.

Viszont ha már így alakult, flopon nem 3betelnék húzóra (nyilván a 8as pár J kísérővel nem sokat ér, mert draw heavy a board), hanem csak megadnék (potcontroll), ha nem jön a szín, vagy még egy 8 -as, akkor szinte bármilyen turnon foldolnék.

Turn két pár: újraértékelés, kár, hogy statokat nem lehet tudni az ellenfelekről. Sokat segítene. 3 bet után már viszont nem biztos, hogy tudnék dobni. Kár volt flopon megőrülni, most kissebb potban könnyebb lenne játszani, talán ez az overbet őrület is elkerülhető lett volna. A lehető legrosszabb turn jött szerintem.

Valaki el bírná itt még dobni?

Te milyen 3betekről beszélsz?

Galambos Tarzan
Válasz reirreT kommentjére
2011. jún. 30. 1:41

Te milyen 3betekről beszélsz?

Flop: (390, 3 players)

K1NG P1G checks, g13sakis bets 180, TiestoTomika raises to 600

flopon 180 bet után raise 600ig az nem egy 3bet véletlenül? Visszaemelés, reraise minek hívják még?

Update: tényleg nem 3bet, reraise, sry, késő van

TiestoTomika
2011. jún. 30. 11:06

Köszönöm a véleményeket, hasznos volt!
Az utg-s emelő nagyon tag volt, így elég jól be tudtam határolni az emelő range-t, ezért adtam meg a kis emelést D-ről, mert szerettem volna lerongyolni - a KTs nem volt benne :) . (Egyébként postante jobb lett volna a call a nagyobb pot miatt, ott jobban védhető a call.) Ritkán adom meg az ilyen szitukban a tétet, de néha igen, ez mosz egy ilyen néha volt.
A vak megadó egy laza fish volt, örültem is, hogy megadta.
A flop nagyon tetszett, pár + húzó. Arra gondoltam, hogy a c-betet visszaemelem, mert ha gyenge dob, ha JJ+ beteszi all-in és AdKd-vel is. Ezek ellen 48,5-51,5-re álltam vesztőre, tehát kb flip. Ezt mondjuk csak most számoltam ki. :) Szóval itt valóban a megadás lett volna a jobb játék, ahogy mondtátok.
A turn Jh-nál azonban 80-20%-ban már én vezettem a fenti kezek ellen!!! Így az all-in jó volt. Sajna a végén bejött a 9-es. Persze itt a fish-t kihagytam a számítósból, de akkor is elöl lettem volna szinte mindig. Még valami: ha a fenti kezek lettek volna nála, akkor mondjuk a visszaemelésemre betolta volna, szal itt megint van egy hibám, hogy ez csak most jutott az eszembe, így más lapokra kellett volna a flop utáni játéka alapján tennem, illetve más lapokra is, és tágabb range-vel nézni a dolgokat.
Szóval úgy gondolom összességében, hogy ha az ember néha J8s szerű lapokkal callol D-ről, nem olyan nagy tragédia (ha nem értetek egyet, mondjátok, bár van, aki írta, s talán neki van igaza), de kétségtelen, hogy postante jobb lett volna. Hiba volt visszaemelnem flop után, a call jobb lett volna. Turnön pedig eléggé elöl voltam, hogy betoljam, s megháromszorozzam a stackomat.
Van aki írta, hogy inkább jobb alkalmat keresett volna. Ez való igaz, általában én is így játszom, de mindig várni a jó alkalomra... - muszáj zsét gyűjteni, időnként spekutalív lapokkal játszani, mert nem kaphat mindig jó lapokat az ember. Most végre elég jól eltalált a flop, de a flop után rosszul játszottam sajnos, illetve nem a legjobb megoldást választottam.
Köszönöm mégegyszer a hozzászólásokat, tanultam belőle.

TiestoTomika
Válasz Krono kommentjére
2011. jún. 30. 11:13

Kb ezt:

YouTube - ‪L'art pour l'art: Besenyő család - Öbölátúszás‬‏

Krono, nagyon tettszett a link, régen láttam őket. Értem, és szeretem is az iróniát (én is gyakran élek vele a megfelelő helyen és formában), de azért írhattál volna valami konkrétabb véleményt is, mert ez így kicsit lekezelő volt, miközben úgy tom, hogy a fórum a tanulásra, a fejlődésre való, nem más hibájának az építő kritika nélküli lekezelésére, érdemi hozzászólás nélkül.
(Remélem nem gáz, hogy ezt most leírtam, de így látom. Ha bántó, amit írtam, akkor sajnálom, bocs).

Galambos Tarzan
Válasz TiestoTomika kommentjére
2011. jún. 30. 11:39

Jol levezetted, en csak magát a megadast nem értem amiatt, mert így a vakok is bejönnek ez fix. Jo oddsokat kapnak minden lappal. Miert orultel, hogy random lapoktol kapsz megadast? Osszes par,egyszinu lapok,kapcsolodo lapok, minden jatszik. Ha UTG-t akartad leszedni, akkor miért nem emeltel ra? Nagyon TAG játékosra általában jellemző, hogy KTs-re miniket emel ezen a vakon UTG-bol? Milyen UTG emelő rangel számoltal, ami feszes és ami ellen J8s el flipen vagy? És mennyire tudtad turnon belőni a lapjukat? Ott szettol kezdve folepar vagy magasabb húzó is bent lehetett esetleg sor. Meg kb. 30 BB stacked maradna a turn dobás után is. Nem 'luxus' így tönkremenni? Oké ha megnyered a partit, rengeteg zsetonod lesz. De nézzünk egy kis kockázat/nyereség arányt is: megéri ezen a vakszinten ennyi zsetont kockáztatni egy kétes kimenetelű partira, mikor alapvetően is jol játszható stacked van?

JuhaAasz
2011. jún. 30. 11:45

Meg kb. 30 BB stacked maradna a turn dobás után is. Nem 'luxus' így tönkremenni? Oké ha megnyered a partit, rengeteg zsetonod lesz. De nézzünk egy kis kockázat/nyereség arányt is: megéri ezen a vakszinten ennyi zsetont kockáztatni egy kétes kimenetelű partira, mikor alapvetően is jol játszható stacked van?

erre gondoltam énis, leszámítva hogy a 40 BB feletti kezdő stacket leSSeztem :)

TiestoTomika
Válasz JuhaAasz kommentjére
2011. jún. 30. 12:25

Való igaz, túl sokat kockáztattam. Most már jobban átlátom a partit, hogy több véleményt megismertem.
A random megadásnak azért örültem, mert több ellenféllel szemben nagyobb az esélyem, hogy ha bejön a tervem (jó flop a J8s-nak), lesz, aki kifizet, ráadásul a fish méginkább. Kis befektetéssel nagyot szakítok.
Utg tag emelésre J8s-al nem akartam semmiképp ráemelni, az túl bátor lett volna. A KTs-sel meglepett, ezzel nem számoltam abszolút. 30 min alatt szinte nem is volt játékban, egyszer sem láttam emelni. Pre a range 77+,AQ+, AJs, KQs szerintem. Ezek ellen a flopon 65-35 állok. (Pre 32-68-ra, de a jó pozíció és a feltételes esély miatt adtam meg, nem került csak egy kis zsetonomba, és csak ritkán adok meg ilyen lapokkal, csak a változatosság végett) Visszaemelésem után megadott, s itt hibáztam. Nemcsak a visszaemelés miatt, hanem azért, mert egyszerűen nem mértem fel a helyzetet. Range már nem lehetett TT+ (bár a T és J határeset egy ien passzív TAGnál), vagy AdQd+, mert azokkal visszatolja, illetve a 7 és 8-as settel is. Ezen elfelejtettem elgondolkodni. Nagy hiba volt, hogy az ellenfél lapjával a parti hevében nem foglalkoztam eléggé, s meg is fizettem az árát. 99-ket valszeg dobja ilyen drawheavy boardon 2 ellenféllel szemben a visszaemelésemre. Így valszeg húzóinak kellett lenni, 1-2 fölélappal, s az is volt nála.
Kicsit talán mohó voltam, hogy 3x-ozhatok, és nem figyeltem ellenfelem range-ra eléggé. Elég érdekes lett a vége, hogy mindenkinek színe volt, s így magasan vezettem végül a turnön, de persze ettől függetlenül követtem el 2 hibát, mint írtam fentebb is: a flop utáni visszaemelést és hogy nem mértem fel ellenfeleim range-t. Néha talán túl lelkesen és gyorsan tolom, pláne, ha több asztalon is játszom, s ilyen hibákat követek el - lassan ezt átadom a múltnak. :)
Köszi az észrevételeket.

Galambos Tarzan
Válasz TiestoTomika kommentjére
2011. jún. 30. 12:39

Való igaz, túl sokat kockáztattam. Most már jobban átlátom a partit, hogy több véleményt megismertem.
A random megadásnak azért örültem, mert több ellenféllel szemben nagyobb az esélyem, hogy ha bejön a tervem (jó flop a J8s-nak), lesz, aki kifizet, ráadásul a fish méginkább. Kis befektetéssel nagyot szakítok.
Utg tag emelésre J8s-al nem akartam semmiképp ráemelni, az túl bátor lett volna. A KTs-sel meglepett, ezzel nem számoltam abszolút. 30 min alatt szinte nem is volt játékban, egyszer sem láttam emelni. Pre a range 77+,AQ+, AJs, KQs szerintem. Ezek ellen a flopon 65-35 állok. (Pre 32-68-ra, de a jó pozíció és a feltételes esély miatt adtam meg, nem került csak egy kis zsetonomba, és csak ritkán adok meg ilyen lapokkal, csak a változatosság végett) Visszaemelésem után megadott, s itt hibáztam. Nemcsak a visszaemelés miatt, hanem azért, mert egyszerűen nem mértem fel a helyzetet. Range már nem lehetett TT+ (bár a T és J határeset egy ien passzív TAGnál), vagy AdQd+, mert azokkal visszatolja, illetve a 7 és 8-as settel is. Ezen elfelejtettem elgondolkodni. Nagy hiba volt, hogy az ellenfél lapjával a parti hevében nem foglalkoztam eléggé, s meg is fizettem az árát. 99-ket valszeg dobja ilyen drawheavy boardon 2 ellenféllel szemben a visszaemelésemre. Így valszeg húzóinak kellett lenni, 1-2 fölélappal, s az is volt nála.
Kicsit talán mohó voltam, hogy 3x-ozhatok, és nem figyeltem ellenfelem range-ra eléggé. Elég érdekes lett a vége, hogy mindenkinek színe volt, s így magasan vezettem végül a turnön, de persze ettől függetlenül követtem el 2 hibát, mint írtam fentebb is: a flop utáni visszaemelést és hogy nem mértem fel ellenfeleim range-t. Néha talán túl lelkesen és gyorsan tolom, pláne, ha több asztalon is játszom, s ilyen hibákat követek el - lassan ezt átadom a múltnak. :)
Köszi az észrevételeket.

Szerintem jobb lehet, ha a néhai megadások helyett ilyen lapokkal inkább megpróbálsz preflop 3betelni, és egyből elvinni kissebb kasszákat, mint flopon marginális helyzetbe keveredni. Illetve ha flopjátékra kerül a sor, akkor is nagyobb esélyel tudsz jó lapot reppelni. Ki kell haszálni a jó pozíciót, de nem egy gyenge megadással. Ennyi zsetonból meg preflop 4betre is simán dobsz, mert ha monstere van visszaemel, minden mást jó eséllyel dob, vagy megad, és flopon még mindig győzhetsz. Bár erről szívesen olvasnám mások véleményét is.

Nálam a TAG jelzőhöz sehogysem passzol az, hogy passzív. TAG, tehát feszes agresszív játékos, aki nem fog checkelgetni flop után, ha elkezd egy akciót.

Feltételes esélyed nem volt, mivel az a több résztvevős partiknál létezik. Amikor megadtad az emelését, akkor még csak ketten voltatok érdekeltek a potban. Ha harmadikként - negyedikként adod meg az UTG emelését, akkor lehetne felételes esélyről beszélni. Más kérdés, hogy nagy valószínűséggel a vakok is beszállnak, de nem törvényszerű, lehetett volna olyan kedve és lapja is, hogy mondjuk egy 86offot eldob ígyis úgyis, akármennyi is lenne a megadás (teljesen jogosan, teszem hozzá). Ilyen esetekben helyesebb lenne azt vizsgálni, hogy az UTG milyen ranggel emelhetett, és hogy ehhez képest mennyi az oddsod, zsetonod, mennyit kell megadni, stb. stb. Így mindjárt nem érte meg annyira.

Igen, potcontroll szerintem is jobb megoldás lett volna. Flop visszaemelés nagyon durva.

Miért lenne törvényszerű, hogy berakja flopon, ha például szett van nála? 30 - 40 - 50BB -s stackekről beszélünk, nem fog egy 600 emelésre 4000 allint mondani még szettel sem. Draw heavy a board, de ha mondjuk szett van nála (maradjunk csak a szettnél), akkor simán játszhat raise/call -t, hiszen bármilyen draw -d van, azt egyenlőre lazán veri, plusz fullosodhat is, és pokere is lehet. Flopsor meg tudjuk milyen ritkán van, tehát szettel simán verne, és jó opció lenne neki turnon bepakolni, mert ott az én meglátásom szerint a kassza sokkal indokoltabbá tenné az AI -t, mint flopon.

Még annyit hozzáfűznék, hogy szerintem Te flopon az AI -t is megadtad volna.

AQs -re miért pakolná be feltétlen flopon? Nagyon deepek a stackek, ez itt szerintem kulcsfontosságú.

Köszi, hogy posztoltad, ezekből lehet tanulni. Én is néha hajlamos vagyok megőrülni ha jónak tűnő lapom van, ezért ez nagyon tanulságos volt.

Szerintetek?

Élő ügyfélszolgálat