Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

redoubtable
Válasz Szun Cu kommentjére
2011. júl. 1. 13:30

Még 1 handet beraknék, hogy egy kis tudást szívjak magamba néhányatoktól! :)

enemy: 42/39 25-ös 3bettel 57 hand alapján

közös játékunk során a kérdéses parti előtt 4x 3betelt, ebből 2-szer shovoltam és feladta, 1-szer calloltam és floppon feladtam, 1-szer meg dobtam. Ez az 5. ilyen típusú találkozásunk, ami kicsit gyanús volt, hogy az előző 3betje és e között 2 hand ment le, így kicsit erősebbre tettem, mint sima steal 3bet, de így se tudtam elengedni 5handed, az említett közös history miatt.

weaktight | Hand | JAs - No Limit Holdem Tournament

A kérdésem az, hogy ez standard, vagy túl light volt a 4bet shove?
A másik pedig az, hogy meg lehetett volna máshogy is játszani ezt a handet (foldon kívül)? Gondolok itt a pre call, flop, ch/shove line-ra?

Köszi

szerintem jó ez a 4bet.

Galambos Tarzan
Válasz redoubtable kommentjére
2011. júl. 1. 15:11

Lehet, hogy az 1% túlzás, de úgy gondolom a 9% is. Mindenesetre 5% -nál többet nem adnék QQ -val a kézben, hogy overpár van kint.

Van erre egy egyszerű, asztalnál alkalmazható szabály, amit Phil Gordon fogalmazott meg (kedvenc játékosaim egyike, szóval elfogult vagyok kissé :) )

Gordon pair principle (Phil Gordon):

Azt mondja, hogy ha KK-nk van, akkor 0,5%esélye van a nagyobb párnak, ha heads up játszunk. Amennyi ellenfél van, ezt annyiszor kell beszorozni. Az eredmény nem pontos, de nagyon közel van. (asztalnál, amikor kevés gondolkodási idő van, jól alkamazható, nyilván utolólagos elemzésnél mutatás után lehetne tovább számolgatni)

Ebből kiindulva egyszerű példa(k):

Ha QQ, akkor 2*0,5%=1%; JJ, 3*0,5%=1,5% stb. 22, 12*0,5%=6%

Tehát ha eszerint számolok, akkor is maximum 4 - 5%, hogy overpár van kint. (9 főre természetesen)

Lehet tovább is vinni a gondolatot, hogy ha előttünk x embert foldolt, akkor a mögöttünk lévő y embernél vajon hány % esélye van arra, hogy AA vagy KK -t tart, amikor nálunk QQ van.

Nálam ez a 9% sehogysem jön ki.

Mindenestere QQ call ebben az esetben, ez fix.
________

99 -et a már korábban Tomival is beszélt kockázat/nyereség arányát nézve foldolnám inkább, mint megadnám. (illetve az általam korábban írt szettvadászatot próbálnám játszani elsősorban)

redoubtable
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. júl. 1. 15:20

Lehet, hogy az 1% túlzás, de úgy gondolom a 9% is. Mindenesetre 5% -nál többet nem adnék QQ -val a kézben, hogy overpár van kint.

Van erre egy egyszerű, asztalnál alkalmazható szabály, amit Phil Gordon fogalmazott meg (kedvenc játékosaim egyike, szóval elfogult vagyok kissé :) )

Gordon pair principle (Phil Gordon):

Azt mondja, hogy ha KK-nk van, akkor 0,5%esélye van a nagyobb párnak, ha heads up játszunk. Amennyi ellenfél van, ezt annyiszor kell beszorozni. Az eredmény nem pontos, de nagyon közel van. (asztalnál, amikor kevés gondolkodási idő van, jól alkamazható, nyilván utolólagos elemzésnél mutatás után lehetne tovább számolgatni)

Ebből kiindulva egyszerű példa(k):

Ha QQ, akkor 2*0,5%=1%; JJ, 3*0,5%=1,5% stb. 22, 12*0,5%=6%

Tehát ha eszerint számolok, akkor is maximum 4 - 5%, hogy overpár van kint. (9 főre természetesen)

Lehet tovább is vinni a gondolatot, hogy ha előttünk x embert foldolt, akkor a mögöttünk lévő y embernél vajon hány % esélye van arra, hogy AA vagy KK -t tart, amikor nálunk QQ van.

Nálam ez a 9% sehogysem jön ki.

Mindenestere QQ call ebben az esetben, ez fix.
________

99 -et a már korábban Tomival is beszélt kockázat/nyereség arányát nézve foldolnám inkább, mint megadnám. (illetve az általam korábban írt szettvadászatot próbálnám játszani elsősorban)

9% az esélye. Nincs jelntősége annak hogy hány lapot foldoltak előtted. lehet valaki misclick foldolja a KK-t. Vagy sit outon van AA al. 9 fős asztalon 9% annak az esélye hogy kint van a KK vagy az AA amikor neked QQ van a kezedbe.

Galambos Tarzan
2011. júl. 1. 15:23

9% az esélye. Nincs jelntősége annak hogy hány lapot foldoltak előtted.

De mi alapján 9%?

redoubtable
2011. júl. 1. 15:24

De mi alapján 9%?

az alapján hogy 9 fő kapott lapot.

Galambos Tarzan
2011. júl. 1. 15:33

Nyilván Gordon és akik levezették ennek a matematikáját, és ezekről könyveket írnak, azok tévednek :) Ok, számold így, ha jól esik, vedd bele a missclicket is meg egyéb dolgokat, én azért megmaradok az eredeti álláspontnál. Mindenesetre érdekes olvasni, hogy van olyan is, aki így gondolkozik. QQ+ az az összes lapok legjobb 1,5%, erről beszélünk.

Galambos Tarzan
2011. júl. 1. 17:54

közös játékunk során a kérdéses parti előtt 4x 3betelt, ebből 2-szer shovoltam és feladta, 1-szer calloltam és floppon feladtam, 1-szer meg dobtam. Ez az 5. ilyen típusú találkozásunk, ami kicsit gyanús volt, hogy az előző 3betje és e között 2 hand ment le, így kicsit erősebbre tettem, mint sima steal 3bet, de így se tudtam elengedni 5handed, az említett közös history miatt.

A másik pedig az, hogy meg lehetett volna máshogy is játszani ezt a handet (foldon kívül)? Gondolok itt a pre call, flop, ch/shove line-ra?

Köszi

Szerintem kicsit light a pre4bet, ismerve a teljes handet a preflop call majd check/raise ai line jobban tetszene. Bár.. hm.. a végkimenetelt nézve viszont szinte "mindegy", mert postflop tele voltál outtal, valószínűleg bekerült volna akkor is ha kicsit lassítani póróbáltál volna. De tény, hogy ilyen előzmények után én is lazítanék ilyen ellenfél ellen a pre skálámon. Kis minta, de ennyi alapján is eléggé árulkodóak a statok, ő bizony egy maniac.

Én azt vettem észre, hogy kicsit könnyedén kezeled a 30 - 40BB -s allineket, de javíts ki ha tévedek, lehet, hogy csak ez a pár hand volt ilyen kérdéses.

Az előzőek végét beposztolnád?

fejes1988
2011. júl. 1. 18:07

szerintem jó ez a 4bet.

+1, EZ a game!

Én azt vettem észre, hogy kicsit könnyedén kezeled a 30 - 40BB -s allineket

a 40 bb ideális stack erre a move-ra, 5 handed ilyen ellenfél ellen az AJs szimpla nuts. csúnya cooler a hand

Borsodpro
2011. júl. 1. 18:28

Köszi

Én elgondolkoztam volna a visszaemelésre a pre dobáson is. Mivel a 2. helyen állok és van két kis zsetonos az asztalnál. Természetes ez sem volt olyan rossz döntés mivel sokszor 3 betel az ellenfél. Sajnos most pont lapja volt.

Galambos Tarzan
Válasz Borsodpro kommentjére
2011. júl. 1. 18:42

Én elgondolkoztam volna a visszaemelésre a pre dobáson is. Mivel a 2. helyen állok és van két kis zsetonos az asztalnál. Természetes ez sem volt olyan rossz döntés mivel sokszor 3 betel az ellenfél. Sajnos most pont lapja volt.

Pre dobás az azért ilyen lappal szerintem nagyon nit, flopot mindenképpen néztem volna. A 4bet pusht meg háromszor is meggondolom. 40BB -t én soknak érzem a pushoz, mert jól játszható a stack postflop is, 20BB -nél már viszont nem gondolkoznék, azzal is hasonló a nyomás, mint 30 - 40BB -vel.

Élő ügyfélszolgálat