Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

Johnny Diablo
Válasz FeketeS kommentjére
2011. júl. 31. 15:34

Mi vagyunk a preflop agresszorok, szóval az, A, K, és Q magas boardot is nyugodtan meghívhatjuk egy kis c-bettel. Egyedül drawheavy flopon check/foldolnék

és az A magason is ha visszaperdít rád a minbetelő. valamint a törnön is ch-foldolsz egy óriási potot ha a floppon mögéd callol valaki. vagy blöffbe fordítod 50bb vel a JJ-t? ez szerintem csak pénzégetés JJ-vel OOP.

FeketeS
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. júl. 31. 15:36

és az A magason is ha visszaperdít rád a minbetelő. valamint a törnön is ch-foldolsz egy óriási potot ha a floppon mögéd callol valaki. vagy blöffbe fordítod 50bb vel a JJ-t? ez szerintem csak pénzégetés JJ-vel OOP.

Leírtam, hogy bet/fold a terv. Ha callol, akkor turnön meg sima c/f. És úgy számoltam simán lehet olyan betméretekkel dolgozni, hogy maradjon stack

Galambos Tarzan
2011. júl. 31. 15:39

Mi vagyunk a preflop agresszorok, szóval az, A, K, és Q magas boardot is nyugodtan meghívhatjuk egy kis c-bettel. Egyedül drawheavy flopon check/foldolnék

Értem, amit írsz, csak tegyük fel két call -t is kaptál flop előtt (de ha csak eggyet, akkor is simán benne van), hogy pont az ellenfélnél van a magasabb lap, lejön a turn, onnantól félblöffön vagy, mit csinálsz? Mégnagyobb lett a kassza, a lapod meg csak romlott. Ráadásul mindenki tudja, hogy flop előtti agrresszivitás után a flop cbet szinte kötelező, akármid is van, erre egy gondolkodóbb játékos is fel van készülve, úgyhogy simán 3betelhet "akármivel", (elég egy jó blöffkártya is flopon, vagy ha telibetalálta a nagy pár/szett) vagy megadhat, mert elég sokszor leszel ch/foldon a későbbi utcákon, hogy ez neki megérje. Illetve ha így játszol, akkor elégszer leszel committed az övénél alacsonyabb párokkal, így mégtöbb értéket ki tud hozni.. Szerintem nem lesz ez eléggé +EV hosszútávon.

FeketeS
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. júl. 31. 15:42

Értem, amit írsz, csak tegyük fel két call -t is kaptál flop előtt (de ha csak eggyet, akkor is simán benne van), hogy pont az ellenfélnél van a magasabb lap, lejön a turn, onnantól félblöffön vagy, mit csinálsz? Mégnagyobb lett a kassza, a lapod meg csak romlott. Ráadásul mindenki tudja, hogy flop előtti agrresszivitás után a flop cbet szinte kötelező, akármid is van, erre egy gondolkodóbb játékos is fel van készülve, úgyhogy simán 3betelhet "akármivel", (elég egy jó blöffkártya is flopon, vagy ha telibetalálta a nagy pár/szett) vagy megadhat, mert elég sokszor leszel ch/foldon a későbbi utcákon, hogy ez neki megérje. Szerintem nem lesz ez eléggé +EV hosszútávon.

Épp azért squeezelek egy nagyot, hogy max. ketten maradjunk. Természetesen flopon 3way soha nem blöffölnék

Johnny Diablo
2011. júl. 31. 15:45

Leírtam, hogy bet/fold a terv. Ha callol, akkor turnön meg sima c/f. És úgy számoltam simán lehet olyan betméretekkel dolgozni, hogy maradjon stack

jó, ha te itt bukod a potot ami az estek közel felében megeshet mivel jön A,Q,K a floppra akkor kb 4-5 ször annyit veszítesz mint én aki betesz 1 vakot. kínos floppon ch-fold. ha betalálok jó eséllyel sokat nyerek.
a befektetés megtérülés arányom szerintem jobb mint ha rengeteg pénzt bepumpálok a potba aztán floppon mögém callol egy 99 v TT és hasonlók az A vagy K magas floppon mert tudja, hogy azt kötelező cbetelned aztán a törn ch-edre meg kivesz a partiból.
amikor pedig betalálsz nem sok lap lesz ami kifizet egy oop pre agresszort aki több utcán át támad. amenyiben meg lassítjuk a játékot szerintem nem kerül elégszer annyi pénz a potba, hogy megérje, ill. nem tudunk mindig stck-ért játszani.

FeketeS
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. júl. 31. 15:50

jó, ha te itt bukod a potot ami az estek közel felében megeshet mivel jön A,Q,K a floppra akkor kb 4-5 ször annyit veszítesz mint én aki betesz 1 vakot. kínos floppon ch-fold. ha betalálok jó eséllyel sokat nyerek.
a befektetés megtérülés arányom szerintem jobb mint ha rengeteg pénzt bepumpálok a potba aztán floppon mögém callol egy 99 v TT és hasonlók az A vagy K magas floppon mert tudja, hogy azt kötelező cbetelned aztán a törn ch-edre meg kivesz a partiból.
amikor pedig betalálsz nem sok lap lesz ami kifizet egy oop pre agresszort aki több utcán át támad. amenyiben meg lassítjuk a játékot szerintem nem kerül elégszer annyi pénz a potba, hogy megérje, ill. nem tudunk mindig stck-ért játszani.

Te viszont rengeteg value vesztesz, mert a jó lapjaidat annyira passzívan játszod meg, hogy vagy beüt a nuts, vagy minden flopon c/f-olhatsz. Ez nekem nagyon nitty stratégia. Ennyi erővel AK-val is csak nézzük meg mindig a flopot, és max. c/f-olunk...
A pre callnál a postflop döntéseket könnyíted meg, viszont ha valaki jó postflop játékban, akkor simán átlátja a postflop nehezebb szitkuat is.

Galambos Tarzan
2011. júl. 31. 15:59

Te viszont rengeteg value vesztesz, mert a jó lapjaidat annyira passzívan játszod meg, hogy vagy beüt a nuts, vagy minden flopon c/f-olhatsz. Ez nekem nagyon nitty stratégia. Ennyi erővel AK-val is csak nézzük meg mindig a flopot, és max. c/f-olunk...
A pre callnál a postflop döntéseket könnyíted meg, viszont ha valaki jó postflop játékban, akkor simán átlátja a postflop nehezebb szitkuat is.

Az AK -t én nem keverném ide, az egy teljesen más kategória. Szorítkozzunk továbbra is erre az adott, posztolt handre. Lehet, hogy nitty, de ésszerűbbnek tűnik, főleg a pozíció miatt. Inkább veszítsek itt némi value -t, minthogy bukjam az egész versenyt, egy hosszútávon sokkal rizikósabb, eztáltal könnyen lehet, hogy sokkal inkább -EV -s döntés miatt is, amit egyáltalán nem kell itt bevállalni, semmiféle kényszerhelyzet nincs, viszont könnyen belehajszolhatjuk magunkat. Szvsz kicsit túlbeszéltük, remélem ebből már bőven tud építkezni az eredeti posztoló :) Pozícióból jobb agresszorkodni.

FeketeS
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. júl. 31. 16:00

Az AK -t én nem keverném ide, az egy teljesen más kategória. Szorítkozzunk továbbra is erre az adott, posztolt handre. Lehet, hogy nitty, de ésszerűbbnek tűnik, főleg a pozíció miatt. Inkább veszítsek itt némi value -t, minthogy bukjam az egész versenyt, egy hosszútávon sokkal rizikósabb, eztáltal könnyen lehet, hogy sokkal inkább -EV -s döntés miatt is. Szvsz kicsit túlbeszéltük, remélem ebből már bőven tud építkezni az eredeti posztoló :) Pozícióból jobb agresszorkodni.

Lezárásként: Bármelyik megoldást választjuk, a lényeg a postflop játékon van szerintem. Ebből is látszik, hogy az MTT-hez nem elég preflop jónak lenni.

fejes1988
2011. júl. 31. 16:21

Én biztos megsqueezelném, ezzel a callal teljesen elveszíti az értékét a JJ, és feladjuk a magas pár jelleget, átállunk setminingra. Ha a squeeze-t adják(természetesen óriásit squeezelnék), akkor flopon újratervezés. Ha jön egy max. T magas board, akkor rohadt aggrón végighívom, ha jön J, és nem drawheavy, akkor lehet slowplayelni, ha jön egy A, vagy egy K, akkor meg egy kisebb c-bet belefér, és raise-re sima dobás. A callal pont az a bajom, hogy ha nem jön meg a set, és jön vmi ilyen flop, akkor teljesen el leszünk veszve, és ahogy itt is történt, elveszítjük a stackünket...

Mekkora az az óriási satu, ami után egy kis cbettel nem leszel comitted ha pusht kapsz?

FeketeS
Válasz fejes1988 kommentjére
2011. júl. 31. 16:28

Mekkora az az óriási satu, ami után egy kis cbettel nem leszel comitted ha pusht kapsz?

5.5-6.5k körül. Flopon meg kb 40%-ot cbetelnék sztem

Élő ügyfélszolgálat