2 napja történt velem. Élő verseny, pre-satelit a BPO-ra.
10en vagyunk 7 megy tovább. Nálam 36BB, egy embernél van csak több, egy másiknál pedig 35BB. Van 2 short meg több semi-short.
35BB-s openallin, egy short call, én buttonban AA-t látok. Kb az openallin range JJ+ AKo, AKs.
A short-é 99+, AQo+, AQs+
Opció-e a dobás?
Hát ez igen érdekes, 35BB-nél nyilván vmi jó lap van, elvileg ezt tudja a másik is, szóval nála is kéne lenni vmi bár ez nem biztos, lehet h kint van egy másik AA, de sztem preflop nem lehet AA-t dobni.
Kbre ezek a rangek. Igazából az a kérdés, hogy megéri-e betenni, vagy essen ki a short, és már csak 9-en vagyunk. ICM-nek milyen hatása van ebben az esetben. Nyilván, ha nyerünk, már csak egy fő, és vége a versenynek, miközben gigaCL-ek vagyunk. KK-t például dobnék.
A Blöff magazinban kb. fél éve volt egy cikk egy hazai pro tollából, ahol pont ezt az esetet hozta föl példaként egy AA dobásra. Ha nem pénzdíjas a verseny, hanem "csak" a helyekért megy, akkor én is dobnám két ember ellen.
én tuti callolnék, aztán minden körben all in. szerintem élő saton a 90%-nak fingja sincs mi az az ICM.
én tuti callolnék, aztán minden körben all in. szerintem élő saton a 90%-nak fingja sincs mi az az ICM.
Call! Óriási chipleader leszel, és gyakorlatilag haza is mehetesz, mert úgyis bent vagy! Ez az openshove általában AK, max. AQ, amit egy csöppet dominálsz! :)
Én is pont így gondoltam, és szartam le mindent. Akkor jó döntés volt. Köszi a válaszokat.
Várjáá! Mi lett a vége?
Nagyobb: QQ
Kisebb: AK
Board: xxQxx
Maradt 5 antem. :D:D