Krono
Válasz jabyga kommentjére
2011. szept. 7. 20:17

4betnek preflop semmi értelme 106bb deepen,főleg hogy utg+1 vs mp+1

ch/r azért nem jó a flopon, mert a rosszabb lapok dobnak, a jobb lapok meg úgy is stackelődni akarnak majd, amik ellen borzasztóan hátul leszünk, mivel itt kb sosem lesz nála FD,TT,JJ, vagy blöff.

turnön dettó.

riveren én dobnám, rosszabb lapokkal nem fog preante 3barrelezni szerintem, AK-lyal stbvel is szerintem check behind lesz a játéka, na meg ha blöfföl, akkor nem invesztálna bele potnyit, habár fene tudja.

az a gond, hogy semmi info nincs róla.

Vasi
2011. szept. 7. 20:22

A minbet sokak szerint nem a legjobb preante, sokak szerint, viszont ugyanúgy működőképes, ezen nincs mit gondolkodni.

Ismeretlen ellenfél 99%, h nem fogja preflop bepakolni a 100BBjét, csak AA-KKval, ezért igen nagy meggondolatlanság lenne blöffbe fordítanunk a bivalyerős zsugánkat, és minden lightabb (AQ, AJ, QK, 78s+) 3bet lapját eldobatni.

Ki is van emelve, h ez egy 1KS verseny, hha szatelites a játékos, azért nem fogja berakni, hha direct buyinelte, akkor valószínűleg van olyan képzett, h ne kövessen el ilyen ostobaságot.

4bettel AKt valszeg nem dobatunk el, és kellemetlen flopnézés lesz, JJ-TT pedig max setminera fogja megadni, tehát nincs benne több value...

Ha vki továbbra is úgy gondolja, h 4betelni kellene, akkor inkább felejtse el az egész leosztás elemzését, mert valószínűleg nem fog tudni reaális rangeket stb felállítani, ezáltal értelmetlenné válna az egész...

Krono
Válasz Vasi kommentjére
2011. szept. 7. 20:24

KQ,78s+ benne van a 3bet rangében preante? Akkor eléggé nit ranget állítottam fel így első blikkre :D

Vasi
Válasz Krono kommentjére
2011. szept. 7. 20:27

Nincs, maximum a lightabb 3bet rangeben.
Egy átlag playa 3bet range ebben a helyzetben, AK, TT+, de leginkább AK, QQ+, csak mivel nálunk van QQ, így elképzelhető, h JJvel ugyanugy megteszi ezt, és akkor már sanszos, h TTvel is.

FeketeS
Válasz Vasi kommentjére
2011. szept. 7. 20:30

Turnön én c/r-elnék, 4bet allinra pedig dobnék. Jó pár lapot el tudunk dobatni, ami jelenleg ver minket,vagy később megverhet(JJ,TT,J9, combodrawk), emellett átvesszük az agresszor szerepét a partiban+az ellenfélnek fogalma sem lesz, hogy mi lehet nálunk, nem tudja leszűkíteni a rangeünket, mert blöffből ugyanúgy megléphetjük, mint monsterekkel, vagy draw-kal. A clickbackkel óriási erőt mutatunk+elhitetjük, hogy mi már itt nem dobunk. A stackünk továbbra is elég jó marad, és tudunk érdemi játékot folytatni. Ha callol, azzal máris megadja a kért infót, hogy nem egy kompetens játékos, és riveren ha nem esik egy scarecard, akkor előlről betolnám. Ha kiegészülnek valószínű drawk a riverrel, akkor c/f-olom. Elég necces ez a line, mert turnön elég pengeélen táncol az a r/f, de most hirtelen nem jut eszembe jobb megoldás, akkor már inkább fold, mert a 3. barrell borítékolható, és Q riveren kívül fogalmunk sem lesz, hogy elől vagyunk-e, szóval kb. áttolunk még 925 zsetont, hogy riveren dobjunk jó sok kártyára.
Tegyük hozzá, hogy én egy elég light 3bet range-dzsel számolok. Hogyha egy tipikus, feszes 3bet range-dzsel sázmolunk, akkor foldolnék, de egy ekkora versenyen véleményem szerint már előfordulhatnak ilyen kreatív line-ok. Sosem játszottam ekkora nevezési díjú tour-t, szóval igazából nem elemezhetem reálisan, de micro MTT-sként én így gondolom a partit.

fkf131
2011. szept. 7. 20:41

Én így gondolom:
Eléggé deep az asztal, szal 100bb eff+ pre én inkább 3bb-znék, de ez mondjuk stilus függő. A 3-bet call is jó, preante 4-betet callolni,nem sok rosszabbal fognak, az 5bet range ellen meg sztem hátul lennénk QQ-val, szóval énis callolnék.(Arról nem is beszélve, ha 4-betelsz, és callol elég nagy potért kell játszani oop QQ-val preante 106 BB eff.) Floppon c-betelt 2/3ad potot. Itt jön ugye a dilemma, hogy raise, vagy call (dobás elég vicces lenne). Mivel pre utg+1 betcalloztuk 3-betjét, és floppon is elé chekoltunk, ezért részéről std a C-bet, a teljes pre 3-betelő rangevel. Ha én lennék itt, énis a call mellett tenném le a voksom. Egy chekraisel, az ilyen AQs, AKs-eket leszámítva mindne rosszabb lapot dobatunk, és minden jobb lap ellen nehéz szituba kerülünk oop.(callol/raisel). A turnon tovább chekolnám. 1részt, mert az ő szemében a mi range-ünk nem lehet túl erős, egy bet-call, chek-call, chek line után(hozzáteszem mondjuk egy settel, lehet beledonkolnék). Az a baj, hogy egy J turn szerintem nem elég jó lap ip ellőni a 2. barrelt, de talán még itt is ugyanúgy benne van AKs, AQs stb.a rangeben. A chek-callal az az egyetlen baj, hogy nagyon sok kellemetlen river kártya érkezhet, a chekraisel, az hogy minden rosszabbat dobatunk, minden jobb ellen vmilyen szinten comittedek leszünk, és valamilyen szinten blöffbe fordítjuk a QQ-nkat (arról nem beszélve, hogy 10/9 regular chek-call,chek-raise játsza setteket postflop). Szóval veszélyes játék, de én itt is a chek-callt játszanám. A turn eléhívás is lehet egy opció, de abban az esetben ha raisel, akkor dobni kéne, míg a chek-callal benntartjuk a blöff range-t is, és kevesebb vesztünk azok a lapok ellen, amik vernek, és mégy egy rivert is nézhetünk. Riveren meg eléchekelnék. Az a baj, hogy preante ekkora stackeknél pre, és 2 utca postflop call után, nem nagyon fog blöffből 3-barrelezni. Ezért bizonyos –betsizing függően-rivereken check-calloznék( blank 2, 3 stb) Bizonyos rivereken meg dobnék ( szín vagy A).(Q-n meg betcall:)

Itt még egy dolog van ami szemet szúrt, és a korábbi tapasztalataim alapján, elég nagy erő szokott sugározni. Ha egy ember, pre IP 3-bet 3,5x-el, floppon egy 65%-ot C-betel, akkor a turnon mért viszi le 50%-ra a C-betet?. Pre adunk neki egy (AQ+,88+ ranget, meg néhány SC-t), akkor ennek a rangnek az a része, amivel ellövi a 2. barrelt, ami a pre, és flop betsiznigjéhez képest elég kicsi, az általában elég erős szokott lenni(ritkán draw). Szóval én itt info nélkül inkább erős lapra tenném, mint drawra. Ugyanakkor a mi játékunk is simán lehet FD, és az is lehet, hogy nem akarja teljesen commitálni magát, egy esetleges kellemetlen riveren.

Amúgy tudom, hogy nem a rivert kérdezted,de nem tehetek róla, láttam:)Amit versz a 3-barrel range-ből az AKs, és az AQs. Az összes többi, JJQQKKAA99 ellen hátul vagy. Én ott alighanem a foldot választanám. Betsizing miatt is.

Krono
Válasz Vasi kommentjére
2011. szept. 7. 20:45

Nincs, maximum a lightabb 3bet rangeben.
Egy átlag playa 3bet range ebben a helyzetben, AK, TT+, de leginkább AK, QQ+, csak mivel nálunk van QQ, így elképzelhető, h JJvel ugyanugy megteszi ezt, és akkor már sanszos, h TTvel is.

A lightabb szó felett picit elsiklottam az előző hozzászólásodban, és úgy reagáltam :)

FeketeS:

riveren miért borítékolható a 3barrell? Csak akkor fog barrelezni, ha nagyon jó zsugája van. Blöffből ezen a boardon szinte sosem fogja meglépni, mivel 2 utcás call után nem lesz olyan lap a rangeünkben, ami riveren megveri őt, és el is tudná dobatni, draw-k ellen meg sok értelme nincs hívnia, mivel ha van nálunk valóban draw van, akkor a közepes PP,Ax,Kx lapjával úgy is megnyeri a potot. Tehát egy AK,AQ,AJs,stb lapokkal nem fog riveren hívni, és elvihetjük a kasszát egy sima checkel előlről.

Kicsit belebonyolódtam, de remélem értitek mit akarok kifejezni, és remélem nem nagy faszság :D

FeketeS
Válasz Krono kommentjére
2011. szept. 7. 20:53

A lightabb szó felett picit elsiklottam az előző hozzászólásodban, és úgy reagáltam :)

FeketeS:

riveren miért borítékolható a 3barrell? Csak akkor fog barrelezni, ha nagyon jó zsugája van. Blöffből ezen a boardon szinte sosem fogja meglépni, mivel 2 utcás call után nem lesz olyan lap a rangeünkben, ami riveren megveri őt, és el is tudná dobatni, draw-k ellen meg sok értelme nincs hívnia, mivel ha van nálunk valóban draw van, akkor a közepes PP,Ax,Kx lapjával úgy is megnyeri a potot. Tehát egy AK,AQ,AJs,stb lapokkal nem fog riveren hívni, és elvihetjük a kasszát egy sima checkel előlről.

Kicsit belebonyolódtam, de remélem értitek mit akarok kifejezni, és remélem nem nagy faszság :D

Ő viszont gondolkodhat úgy is, ha jó játékos, hogy mi azt hisszük nem fog belehívni riveren blöffel, mert ezt csak az általad leírt range-dzsel tenné meg-->mással is meg fogja lépni. Mondjuk ez már elég leveling :D:D

Krono
Válasz FeketeS kommentjére
2011. szept. 7. 20:56

Ha jó játékos, akkor ezt nem fogja meglépni, mivel ismeretlen játékos, és nem tudja, hogy hogyan reagálnánk rá :)

FeketeS
Válasz Krono kommentjére
2011. szept. 7. 21:00

Ha jó játékos, akkor ezt nem fogja meglépni, mivel ismeretlen játékos, és nem tudja, hogy hogyan reagálnánk rá :)

Ez is igaz :). De akkor viszont ha callolja az én általam felvázolt c/r-t, akkor riveren elég olcsón fogunk tudni showdownt nézni, kivéve ha beesik vmi drawja. Szóval kb. a c/r, river c brutál nagy erőt mutat sztem, és nem fogja merni meglépni a river betet TT-vel, csak JJ-vel, vagy kiegészült monster draw-val.

Élő ügyfélszolgálat