Póker Fórum Archívum > Multi table > Zoleee kérdéses MTT handjei

Zoleee
Válasz MindenkiTancol kommentjére
2011. júl. 18. 8:42

Pedig bizony ez úgy volt ahogy leírtam. Kétszer is csak megadtál ÁKsuited és ÁQsuited lapokkal pozíción kívül 30bb-kből a Warm Upon,. Utána meg egy 9bb-ből emelőre toltad rá 93suited lapokkal amit megmutattál és az emelő dobott végül. Nem támadásból, csak kérdésből: neked ez a standard játékod?

Nem azért kérdeztem, hogy tessék, mert nem tudom miről van szó, hanem egy kicsit összeszedetlen volt a kérdés, de mivel saját magam mondtam, hogy szeretném ha a topic minőségi hsz-eket szülne és tanulnánk egymás hibáiból, íme a parti és a magyarázat:

UTG90306020k
UTG+1CoelB33k
MP1wedme129k
MP2amikamik14k
MP3mue1785k
COCaNNaBiC23k
BTNpeelme140k
SBHero92k
BBp23paco119k
Blinds 1.3k/2.5k Ante 250

[*]Image Pre-Flop (6k, 9 players) Hero is SB
    [*] Image Image

2 folds, wedme raises to 7.5k, 4 folds, Hero calls 6.3k, 1 fold

[*]Image Flop (20k, 2 players)
    [*] Image Image Image

Hero checks, wedme bets 10k, Hero calls 10k

[*]Image Turn (40k, 2 players)
    [*] Image

Hero checks, wedme checks

[*]Image River (40k, 2 players)
    [*] Image

Hero bets 15k, wedme calls 15k

[*]Image Final Pot: 69k

[*] wedme shows a pair of Sixes
    [*] Image Image

[*] Hero shows high card Ace
    [*] Image Image

[*]wedme wins 69k (net +37k)
    [*]Hero lost 32k

3betelni preflop oop, csak és kizárólag akkor fogok, ha egy olyan agró játékos 4 bet allinjét tudom indukálni, akinek a 4bet range ellen jó vagyok az AQs-el. Minden más esetben egy megadásban hosszútávon több value van, hisz rengetegszer lesznek nála Ax, QK lapok, amivel szép potot nyerhetünk, ha engedjük végig emelgetni a potot.

36bb-ből nem fogok 3betelni oop, hogy megpróbáljam elvinni a potot preflop, mert a a srác 51 bb-ből pozícióból lazán tarthat. ( 60 hand alapján eléggé calling station 27/10/33/0.0 statokkal rendelkezik.) Flop cbet ugye egy 3bet után kötelező lesz, és ha nem sül, máris feleztem a stackem.

A flop cbetje semmit nem jelent. ( a jelenlegi trend, hogy ha te vagy a preflop emelő, és a flop után HU maradtok ráadásul pozícióban vagy 100%ban cbetelsz) Amúgy a statjai alapján pontosan ennyi is volt a cbetje 8ból 8x cbetelt a flopon eddig.

Azaz itt AQs-el még teljesen jó vagyok egy megadásra (bár oop nem túl jó játszani, de a sráccal már volt 3-4 handes historynk és erős readem volt, hogy AT, AJ, AQ, AK lapjai vannak, amik közül ugye csak az AK ellen vagyok hátul.

Turnön az érkező lap fényében döntök a hogyan továbbról. Nut színhúzom alakult ki, ismét a check mellett döntöttem ( ez talán hibás, mert itt a rangeből kb semmivel nem fog visszaemelni, még királlyal sem. Itt nyugodtan emelhettem volna és elvihettem volna a partyt. Ha tart, még minidg javulhatok.)

Nekem az járt itt a fejemben, hogy SB-ből adtam meg, a preflop és flop megadás után neki ezen a boradon kb mindennel potcontrolt kell játszani és az esetek többségében ő is checkelni fog, így ingyen lapot kapok.

A river emelés több mint kérdéses, de emögött is volt egy gondolat (hirtelen ötlet sose jó:-)), méghozzá az, hogy inkább én döntöm el mennyit teszünk be még a riveren. Vissza emelni ugye kb sosem fog.

Ezt sajnos tovább nem gondoltam át, mert ha rászántam volna még 5-6 másodpercet rájöttem volna, hogy nem olyan jó ötlet. :-) Azért hibádzik az egész, mert elveszem tőle a lehetőséget, hogy blöfföljön a totál airrel, de bármilye van tartani fog. Szóval ez valóban faszság volt.

Zoleee
Válasz Zoleee kommentjére
2011. júl. 18. 8:53

Ja és trumann, lenne egy kérésem:

Gondold át alaposan a partit mielőtt írsz. Ne csak átfuss rajta, hanem mindent vegyél figyelembe és írj egy, azaz egy véleményt a partival kapcsolatban! Kérlek szívleld meg ezt a jövőben, komolyan fogom venni, ha nem így lesz sok hsz-edet törölni fogom :)

CantusPutnok
2011. júl. 18. 8:55

Nem tetszik a river döntés. Jó, nyilvánvaló, hogy heavy-bb lett a board a river 7-essel, de nekem azért nem tetszik ez a check/call-check(/call gondolom a fd miatt)-donk line, mert kvázi elárulod az air+draw-t, ő pedig bármilyen, akár minimális showdown értékű lappal is meg fog adni.

Nálam egyébként flop fold, river check/fold, amúgy sincs nagy stackünk, miért égetünk még el belőle több mint 15%-ot?

Zoleee
Válasz CantusPutnok kommentjére
2011. júl. 18. 9:01

Nem tetszik a river döntés. Jó, nyilvánvaló, hogy heavy-bb lett a board a river 7-essel, de nekem azért nem tetszik ez a check/call-check(/call gondolom a fd miatt)-donk line, mert kvázi elárulod az air+draw-t, ő pedig bármilyen, akár minimális showdown értékű lappal is meg fog adni.

Nálam egyébként flop fold, river check/fold, amúgy sincs nagy stackünk, miért égetünk még el belőle több mint 15%-ot?

River valóban nagyon rossz játék, de ezt írtam is. Én vállalom ha szart is csinálok, sőt még nyilvánosan le is égetem magam. :D

Nekem se tetszik a hand, mivel 2x is hibáztam benne. :)

Shaikon
2011. júl. 18. 9:23

A flop cbetje semmit nem jelent. ( a jelenlegi trend, hogy ha te vagy a preflop emelő, és a flop után HU maradtok ráadásul pozícióban vagy 100%ban cbetelsz) Amúgy a statjai alapján pontosan ennyi is volt a cbetje 8ból 8x cbetelt a flopon eddig.
Ha ebböl indulsz ki visszaemelés nem lett volna jó floppon?+ha call emelés törnön.(vagy push)
A 0.0 az agressioja? Érdekes,hogy mindenkinél 0.0

Zoleee
Válasz Shaikon kommentjére
2011. júl. 18. 10:15

Ha ebböl indulsz ki visszaemelés nem lett volna jó floppon?+ha call emelés törnön.(vagy push)
A 0.0 az agressioja? Érdekes,hogy mindenkinél 0.0

A 0.0 az a 3bet statja. A flop check/raisen azóta én is gondolkodtam...

Shaikon
2011. júl. 18. 10:27

Akkor gondolom a 4betje is hasonlóan magas volt.Flop réz vissza 25k-ig (ugyanott vagy pénz égetésben mint a river 15k hivás ha nem jön be),sokszor fog dobni,ha esetleg call a K teljesen jó arra ,hogy inst pusholjunk,gondolkozzon ö ,hogy most mi van.Szeintem simán benne lehet a rangedben a K+fd is lehet.A6ot biztos dobnék.Ha floppon visszatolja fold.

Zoleee
Válasz Shaikon kommentjére
2011. júl. 18. 10:36

Akkor gondolom a 4betje is hasonlóan magas volt.Flop réz vissza 25k-ig (ugyanott vagy pénz égetésben mint a river 15k hivás ha nem jön be),sokszor fog dobni,ha esetleg call a K teljesen jó arra ,hogy inst pusholjunk,gondolkozzon ö ,hogy most mi van.Szeintem simán benne lehet a rangedben a K+fd is lehet.A6ot biztos dobnék.Ha floppon visszatolja fold.

Az nem kérdéses, hogy jobb opció, mint az a faszság amit csináltam :-)

TiestoTomika
Válasz crazy3317 kommentjére
2011. júl. 18. 12:20

nekem nem tetszik a river bet, nem nagyon látok rosszabbat, amivel calloz. néha kinyöghet egy herocallt olyan lapokkal, amiket írtál, de sokszor jársz majd így, hogy jobb lappal potcontrollozik, ráadásul néha kitalál egy river c/r-t és könnyen lehet, hogy a jobb lapod fogod automuckolni.

+1
Itt nem látok több értéket, kis párokkal és A-magassal itt nemigen adna meg egy ilyen veszélyes boardon.

trumann
Válasz TiestoTomika kommentjére
2011. júl. 18. 12:31

pre tleg nincs ertelme 3betnek.

turn bet , river bet (nalam a flop fold ,,,nagyon kis%ban a 2overcad+BDFD miatt c/r, a call is érthető ha 100%ban cbetelt ,de még 2 utcát poziciobajátszik azért ha nem javulunk és elég aggro akkor nem olyanfini)

Élő ügyfélszolgálat