titcar
Válasz Valetudox kommentjére
2010. ápr. 28. 16:58
fail
hm, pt3 adatbazisahoz eleg konnyen lehet irni kulonfele programokat amik elvegeznek a megfelelo munkat. PT3 ban meg elore meglehet irni eljarasokat igy a tobbi ertek melle ezis kikerulhet.
az egész line az érdekes igazából arra írjál lekérdezést
Valetudox
Válasz titcar kommentjére
2010. ápr. 28. 19:19
az egész line az érdekes igazából arra írjál lekérdezést
Gyanitom, hogy nagyon neheznek tartod. Nem az.
titcar
2010. ápr. 28. 19:36
Gyanitom, hogy nagyon neheznek tartod. Nem az.
akkor hajrá, csak nehogy elrobbanjon az állapottér :D :)
Valetudox
2010. ápr. 28. 19:40
akkor hajrá, csak nehogy elrobbanjon az állapottér :D :)
Nezd at a HM filterezest. Mar csak azzal eleg jol ralehet keresni egy-egy line ra.
Sai
2010. ápr. 28. 19:59
Nezd at a HM filterezest. Mar csak azzal eleg jol ralehet keresni egy-egy line ra.
Sztem pont az volna a cél, hogy a program gombnyomásra végigmenjen a kiválasztott emberke line-jain (board-függően) és a furcsábbnak ítélteket a felhasználó elé tárja. Depersze lehethogy tévedek:)
Valetudox
Válasz Sai kommentjére
2010. ápr. 28. 20:06
Sztem pont az volna a cél, hogy a program gombnyomásra végigmenjen a kiválasztott emberke line-jain (board-függően) és a furcsábbnak ítélteket a felhasználó elé tárja. Depersze lehethogy tévedek:)
Igen. Elore letrekell hozni, hogy mik a furcsa line-ok es ezekre kell rakeresni.
A szuk keresztmetszet az, hogy a furcsa line-okat definialni kell. Mivel 100k koruli handrol van szo (amibol lejonnek a dobott es a preflop lejatszott handek) nem akkora adathalmazrol beszelunk amibe beleszakadna a gep. Raadasul ha megnezed HM filterezeset eleg jol latni, hogy a hm adatbazis szerkezete eleg jol felvan epitve. Kulon taroljak a flop texturat stb
Lehet en latom rosszul, de ez messze nem lehetetlen. Szerintetek itt mi a necces ami az allapotter elrobbanasat okozna?
titcar
2010. ápr. 28. 20:16
Igen. Elore letrekell hozni, hogy mik a furcsa line-ok es ezekre kell rakeresni.
A szuk keresztmetszet az, hogy a furcsa line-okat definialni kell. Mivel 100k koruli handrol van szo (amibol lejonnek a dobott es a preflop lejatszott handek) nem akkora adathalmazrol beszelunk amibe beleszakadna a gep. Raadasul ha megnezed HM filterezeset eleg jol latni, hogy a hm adatbazis szerkezete eleg jol felvan epitve. Kulon taroljak a flop texturat stb
Lehet en latom rosszul, de ez messze nem lehetetlen. Szerintetek itt mi a necces ami az allapotter elrobbanasat okozna?
mondjuk nem ártana eldönteni, hoyg HM-ben akarsz keresgélni kézzel vagy lekérdezést akarsz írni kezdésnek, mert úgylátszik erre sincs koncepciód :)
Valetudox
2010. ápr. 28. 20:18
mondjuk nem ártana eldönteni, hoyg HM-ben akarsz keresgélni kézzel vagy lekérdezést akarsz írni kezdésnek, mert úgylátszik erre sincs koncepciód :)
FAIL
A hm ben filterezes egy pelda arra, hogy nem lehetetlen a line okat megtalalni. De amugy:
HM adatbazisban tarolja a handeket
HM ben vannak keresest megkonnyito mezok / tablak (filterezesnel ezek alapjan talalja meg a handeket)
HM adatbazisat eltudod erni
ez alapjan lehet irni sajat eljarast amit akar sajat programbol is hivogathatsz.
Raadasul nem en irom a dolgot, en csak azt irtam, hogy egyaltalan nem lehetetlen a dolog. Ettol nem robban fel az allapotter.
HEX77
2010. ápr. 28. 23:06
Srácok, inkább murph-ot kezdjük el elemezni, vagy a struktúráról beszélni, szerintem azzal előrébb jutunk.
Ha már ennyire ki lett hegyezve így az egész a cbetre,írtam egy progi kezdeményt: http://scarecard.info/Exploiter.zip
Egyelőre néhány flop-típusra kiírja a cbet-et.
Várom továbbra is az építő jellegű hozzászólásokat!
HEX77
Válasz illese kommentjére
2010. ápr. 28. 23:15
Az Microsoft SQL Server-hez vannak beépített data minining algoritmusok, egy régi tervem, hogy egy nagyobb adag adatra ráeresztek néhányet és megnézem mit hoz ki belőle. A prediktívek nem hinném, hogy használhatóak mert nem hiszem, hogy elég gyors lenne, de a mintakereső részei azok valszeg igen. De még sosem jutottam el addig, hogy kipróbáljam:
SQL Server 2008: Data Mining illetve könyvnek:
Amazon.com: Data Mining with Microsoft SQL Server 2008 (9780470277744): Jamie MacLennan, ZhaoHui Tang, Bogdan Crivat: Books
ez egy egész használható sorozat, a könyvet nem olvastam.
Hát, nem is tudom... én 8 éve OLAP-oztam pár hónapig, de szemfényvesztésnek tűnt az egész... Legalábbis egy jól struktúrált és optimalizát relációs adatbázishoz semmi szükségét nem láttam ráültetni még ilyen szörnyűségeket :)
Nem tudom mennyit fejlődött azóta, de akárhogy is, itt nem igazán látom szűk keresztmetszetnek a sebességet.