2. FE-re nincs matematikai képlet. Egész egyszerűen azért nincs, mert ott van az ellenfél döntése, amivel egy adott szituációban nem tudunk előre számolni.
FE = f * p; ahol
f: fold %
p: a pot amit nyerünk, ha villain dob
Kukutyin #158-as hozzászólására:
Igazad van, nem -2 hanem -1, mert egy lapkominbináció van a jatékosok kezében, plusz amit a blocker hatásról írsz az is jogos.
Mentségemre szóljon, hogy odaírtam, hogy Maxxxika közelítése elég jó.:)(talán pontosabb is mint amit én írtam:D)
Na most a fórum 95%-a jön majd lehülyézni :) Amikor anno azt mondtam a pókermatek videómban a fold equity fogalmára, hogy a potból való részesedés, nem pedig az, hogy hány százalékban dob az ellenfél, mindenki ugatott, hogy idióta vagyok.
Pedig tök logikus, hogy nem így van, hanem úgy, ahogy Te is írod. Csak tudni kell alapszinten angolul, és már egyértelmű, hogy ha az equity (pot equity) az, hogy a pot mekkora részéből részesülünk a lapok alapján, akkor a fold equity az, hogy mekkora részéből részesülünk dobatással.
De olyannyira ráragadt a többség számára a fold equity kifejezés arra, hogy mennyit dob az ellenfél, hogy már nem érdemes vitatkozni róla, és a videóban is inkább hagytam az eredeti gondolatmenetet.
Teljesen igazatok van, megnéztem a videót, bennem is tisztában tette a dolgot! :)
1. Ránézel középen a kasszára. Az van ott a srác allinje után, hogy (35+11+34=) 80000. Neked ennek a kasszának a megnyeréséhez kell becallolnod 22000-t. Viszont! Mivel ha becallolod a 22000-t, akkor a kassza 102000 lesz, ergo neked 22000-t kell kockáztatnod egy 102000-s kassza megkaparintásához, ez pedig nem 38%-os potodds, hanem kb 20%-os.
Miért kell hozzá adni a pothoz azt az összeget amit még nem adtam meg ?
Nem 102000res potot nyerhetek hanem csak 80K-sat.
1. Ránézel középen a kasszára. Az van ott a srác allinje után, hogy (35+11+34=) 80000. Neked ennek a kasszának a megnyeréséhez kell becallolnod 22000-t. Viszont! Mivel ha becallolod a 22000-t, akkor a kassza 102000 lesz, ergo neked 22000-t kell kockáztatnod egy 102000-s kassza megkaparintásához, ez pedig nem 38%-os potodds, hanem kb 20%-os.
Világos köszi
Segítség
Valaki ki tudna segíteni egy levezetéssel vagy képlettel h az alábbi számolásra h jött ki az eredmény és nem a lapok egymás elleni esélyére gondoltam hanem az átlagosan veszített BB-re?
a.) QQ-val 3betelünk egy emelésre 100BB deepen, amire ellenfelünk 4betel.
Licit:
raise 3BB
3bet 9BB
4bet 23BB
pot: 33,5BB (tételezzük fel, hogy a vakok dobtak)
Tételezzük fel, hogy ellenfelünk soha nem 4bet blöfföl, és QQ+ AK range-el 4betelt, amivel az all- int is adni fogja. Ekkor esélyeink így néznek ki:
QQ: 40.2%
QQ+ AKo, AKs: 59,793%
Ha itt allin megyünk, akkor 81BB-vel fogunk végezni a leosztás után, vagyis átlagosan 19BB-t veszítünk. Ha ezen a ponton dobunk, akkor 9BB veszítünk csak, látható hogy jobb a dobás mint az allin.
kocka es mrj ebookjából származik