tentaculata
Válasz balage78 kommentjére
2011. máj. 8. 15:13

Mostanában "túl gyakran" kapok olyan callt, ahol dominált handet van szerencsém mutatni.
Öhöm, mi is annak az esélye hogy dominálva legyek ha callt kapok?

50-50 ;)

titcar
Válasz tentaculata kommentjére
2011. máj. 8. 15:45

50-50 ;)

ászpárral pl 0 :D

tentaculata
Válasz titcar kommentjére
2011. máj. 8. 15:51

ászpárral pl 0 :D

Jó, de itt most általánosságról van szó ;) Balage kolléga mindig rendes nagy minta alapján dolgozik, ne szűkítsük már le ennyire a dolgot. :mad:

balage78
2011. máj. 8. 19:06

ugye, hogy jó kérdés ;-)
csak két 15K handes saját SNG hónapot hasonlitottam össze, ott merült fel, mivel az ehavi összes roimat pont annyival vitte minuszba, mint az a pár hand...
kiváncsi vagyok mi alapján lehetne egyáltalán elindulni a helyes eredmény felé..

Morzdomigron
Válasz balage78 kommentjére
2011. júl. 29. 22:57

Mekkora a standard 4bet méret?
Milyen range-el call-olhatnak egy 4bet-et IP? OOP?

Látszólag ez nem a matek részlegbe tartozik, de mostanában azt számolgatom hogy bizonyos line-ok mennyire +EV-ek. Mondjuk amihez ez kellene az valószínűleg nem a java részét teszi ki a bevételünknek.

Btw, tudja valaki hogy nyereségünknek mi mekkora részét teszi ki? Hand-ek, 3bet potok, blöffök, ilyesmire gondolok. A hand szerinti eloszlást PT/HM alapján ki lehetne számolni, csak ahhoz nagy minta kéne. A legjobb lenne kördiagramon ha talál valaki ilyet. :)

titcar
Válasz Morzdomigron kommentjére
2011. júl. 29. 22:59

Látszólag ez nem a matek részlegbe tartozik, de mostanában azt számolgatom hogy bizonyos line-ok mennyire +EV-ek. Mondjuk amihez ez kellene az valószínűleg nem a java részét teszi ki a bevételünknek.

Btw, tudja valaki hogy nyereségünknek mi mekkora részét teszi ki? Hand-ek, 3bet potok, blöffök, ilyesmire gondolok. A hand szerinti eloszlást PT/HM alapján ki lehetne számolni, csak ahhoz nagy minta kéne. A legjobb lenne kördiagramon ha talál valaki ilyet. :)

pár 10K handes mintákon már elég sok midnen látszik azért :)

Morzdomigron
Válasz titcar kommentjére
2011. aug. 1. 22:49

Nem nagyon vannak pár 10K-s mintáim egyben, az a baj. :) Két pár már plusszos kell legyen, ugye?

És ezekkel:

d31mos
2011. szept. 4. 19:42

matek

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, olvasgattam az oldalon és a következőre bukkantam: Texas Holdem eslyek s valsznsgek. Nagyon érdekelne a játék kizárólagos matematikai háttere (pl. egy-két ill. három gapereknek milyen esélyeik vannak sorhúzóra javulni, stb.) A terem ahol játszom tele van limpelő meg minirézelgető alakokkal akik 100-150 bb deepen ücsörögnek, így hatalmas implide oddsom van rajtuk, de nem tudom pontosan pl. a gaperek javulási esélyeit. A fentebb belinkelt oldalon azt írják, h a kapcsolódó lapoknak 26% esélyük van sorhúzóra javulni, ez nem sok egy kicsit?
Ha valaki olvasgat ilyen cikkeket akkor ossza meg velem legyen szíves.

Vatika001
2011. okt. 5. 15:13

HELP - Póker valószínűség számítás

Sziasztok! Az Iskolánkban van egy verseny, amin különböző matematikai témákat lehet feldolgozni. A választásom a Pókerre esett. Az alapokkal tisztában vagyok számítás ügyileg, viszont örülnék neki, ha mélyebben is belemehetnék a a témába. Ebben szeretném segítségeteket kérni. Ha mindenki le tudná írni a maga számítási módszereit, esetleg tudna ajánlani anyagot, amiben bővebben olvashatok a témáról, játékelmélettel kapcsolatban tanácsot tudna adni, azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel:

Vatika001

klagyi
Válasz Vatika001 kommentjére
2011. okt. 5. 15:20

David Sklansky: A póker elmélete

Élő ügyfélszolgálat