Madarassy
Válasz caoladder kommentjére
2010. jan. 16. 0:55

SB-ből 4bb vel, de feszesebben és/vagy tight csókák ellek.

Minraisezel nekem csak az a gondom, hogy az olyanok, akik csak 3-4%ban 3betelnek, mennyire lazulnak fel ilyen kis lopásra..Nehezebb őket lapra tenni igy. De egyébként azt vettem észre, hogy egyáltalán nem alkalmazkodnak. Akik dobnának, azok dobnak, akik meg megadnának azok megadnak.

Morzdomigron
Válasz Madarassy kommentjére
2010. febr. 3. 22:36

Gondom van a postflop játékommal és tanácstalan vagyok. Az esete többségében, amikor kapok egy játszható lapot, valahogy így néz ki a forgatókönyv:

Hero bet/raise -> flop nem talál el -> ellenfél donkbet/bet -> Hero fold

Inkább nem számolok utána, de egészen biztos hogy nagy profitkiesés, és ez már kezd frusztrálni. Micro téten az általános vélekedés szerint a TAG ABC őszinte játék a leginkább profitábilis. Ebből kifolyólag, ha nem talált el a board, akkor elég hamar megszabadulok a lapjaimtól. Persze ha jó readem van, akkor vállalni szoktam a kockázatot, de mondjuk ilyen VPIP:30-40-es nem különösebben maniac makik ellen inkább hagyom a francba. Tanács, javaslat, ellenszer?

Ger1bacsi
Válasz Morzdomigron kommentjére
2010. febr. 3. 22:41

Donkbetek többsége eddigi tapasztalataim szerint semmi, ezért legalább az esetek felében visszaemelek, függetlenül attól hogy nem talált el a flop.
Persze van olyan fish akinél a donket=nuts, de általába az blöff akar lenni tőlük:)

Milyen téten és mit játszol?

Madarassy
2010. febr. 3. 22:46

Ellentől függ, de gyakran a fish donkolók olcsón akarnak lapot kapni a drawjukra vagy csak egy hülye blöff, vagy monster és blöfföltetni akar. Emelj rá (floptól függően), majd noteoljad mit lép, hátha összefutsz vele megint.
A TAG ABC meg TAG legyen ne weaktight...
Cbet megfelelő flopon, barrel ha nőtt a turnon az equityd, mondjuk egy drawval vagy of korsz, ha valueért megy. Meg nézzed kik ellen játszol, calling stationök ellen valóban nem kell erősködnöd, de van jó pár "TAG ABC" játékos, aki hasonlóan gondolkozik, mint te és tudnak dobni...

Gondom van a postflop játékommal és tanácstalan vagyok. Az esete többségében, amikor kapok egy játszható lapot, valahogy így néz ki a forgatókönyv:

Hero bet/raise -> flop nem talál el -> ellenfél donkbet/bet -> Hero fold

Inkább nem számolok utána, de egészen biztos hogy nagy profitkiesés, és ez már kezd frusztrálni. Micro téten az általános vélekedés szerint a TAG ABC őszinte játék a leginkább profitábilis. Ebből kifolyólag, ha nem talált el a board, akkor elég hamar megszabadulok a lapjaimtól. Persze ha jó readem van, akkor vállalni szoktam a kockázatot, de mondjuk ilyen VPIP:30-40-es nem különösebben maniac makik ellen inkább hagyom a francba. Tanács, javaslat, ellenszer?

Morzdomigron
Válasz Ger1bacsi kommentjére
2010. febr. 3. 23:26

Milyen téten és mit játszol?

NL2 SH, a legtutibb tuti!

A TAG ABC meg TAG legyen ne weaktight

Nem szeretem a varianciát. :( A másik dolog meg az, hogy nem tisztelik az emeléseket.

No de nézzük az opciókat ha visszaemelek flopon:

1, Flop fish donk -> Hero raise -> fish fold, örülünk.
2, Flop fish donk -> Hero raise -> fish reraise, nem örülünk, de air-el fold.
3, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish bet -> Hero?
4, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish check -> Hero?

mrj
2010. febr. 4. 0:08

NL2 SH, a legtutibb tuti!

Nem szeretem a varianciát. :( A másik dolog meg az, hogy nem tisztelik az emeléseket.

No de nézzük az opciókat ha visszaemelek flopon:

1, Flop fish donk -> Hero raise -> fish fold, örülünk.
2, Flop fish donk -> Hero raise -> fish reraise, nem örülünk, de air-el fold.
3, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish bet -> Hero?
4, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish check -> Hero?

ezt szétszedném picit:

ha a TAF magas neki

3, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish bet -> Hero folds
4, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish check -> Hero bets

ha a TAF alacsony neki

3, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish bet -> Hero folds
4, Flop fish donk -> Hero raise -> fish call -> Turn (tfh még itt sincs semmink) fish check -> Hero checks (de ha pl A/K/Q a turn akkor időnként meg lehet próbálni. Az a baj hogy sokszor amit reppelünk az őket fogja segíteni. Sok fish egy T82r boardon még mennézi a turnt OOP egy KJ-val)

mondjuk nl10 alatt ezekkel nem igazán variálnék, egyszer-egyszer belefér egy ilyen blöff (főleg ha van némi EQ, 2over, gutter stb), de maximálisan a valuera kell rámenni mert nem lehet őket kiblöffölni, és mivel sok lappal játszanak any turnön lehet random 2 párjuk vagy OESD, bármi amit nem dobnak el.

Madarassy
Válasz mrj kommentjére
2010. febr. 4. 0:32

Off enyhén szólva, de én nem ilyen stratégiát ajánlok NL2-re:)
Poker hand played on PokerStars with a pot size of $9.96 - Pokerhand.org

13bet allin.

Nővérem játsza a halat pokerstarsos accountom alatt:).

Morzdomigron
2010. febr. 4. 2:29

Most pont úgy írtam, hogy én voltam IP, de nyilván vannak alkalmak, amikor OOP vagyok, ekkor lelkesen CBet-eljek flopon, turn-ön? A PreFlop Hero bets -> fish calls -> Flop Hero checks -> fish bets -> Hero folds line sem túl meggyőző. Bár gyakran szoktam CBet-elni, úgyhogy ez inkább úgy néz ki, hogy:
... -> Hero cbets -> fish calls -> Turn Hero checks -> fish bets -> Hero folds

Mindezekhez mekkora betméret dukál? Gondolom nem akarjuk túlhizlalni a bankot, 1/2-2/3 pot, esetleg még kisebb?

A másik dolog, ha nincs infónk az ellenfélről, akkor inkább igyekezzünk kerülni az ilyen szituációkat?
Tulajdonképpen a gond abból (is) származik, hogy hiába van HUD-om, sok szituációban nem tudom hogy mit is kellene néznem a helyes döntés meghozatalához. A PT/HM-es cikkeket elolvastam ami fent van, szóval tisztában vagyok mi mit jelent, csak igazából az értékeket nem tudom belőni. Ez főleg az AF-re vonatkozik. Gyors példa, ha mondjuk valakinél azt látom, hogy Flop Bet 30% akkor én arra következtetek, hogy legalább 1 párral fog nyitni. Szóval ezekkel kéne barátkoznom. Van itt Akadémián vagy esetleg máshol ilyesmivel foglalkozó cikk, ami a mutatók alapján kategorizálja a játékost?

ravasz
2010. febr. 4. 3:30

Off enyhén szólva, de én nem ilyen stratégiát ajánlok NL2-re:)
Poker hand played on PokerStars with a pot size of $9.96 - Pokerhand.org

13bet allin.

Nővérem játsza a halat pokerstarsos accountom alatt:).

ha ezt nem latom biztos h nem hiszem el//

szkali
Válasz Tiger kommentjére
2010. febr. 6. 22:10

Sziaszok

A starson játszok NL10 6max asztalokon , nagyjából az akadémiás induló táblázat szerint. Nagyon sűrűn előfordul , hogy a shortstackek ($2-$4) a preflop emelésemre rámtolják az all-int . Szerintetek ezeket az all-ineket mivel érdemes megadni ?

pl: Buttonról emelek AJs-el 0,35 öt és kapok egy két dolláros all-int a BB-től
Co-ból AQoff-al hasonló
UTG-ből TT-vel szintén hasonló

Élő ügyfélszolgálat