Köszönöm a hozzászólást.... :)
Újabb kérdést akartam feltenni, de aztán eszembe jutott, hogy már feltettem, csak nem jött rá válasz. Íme:
Most pont úgy írtam, hogy én voltam IP, de nyilván vannak alkalmak, amikor OOP vagyok, ekkor lelkesen CBet-eljek flopon, turn-ön? A PreFlop Hero bets -> fish calls -> Flop Hero checks -> fish bets -> Hero folds line sem túl meggyőző. Bár gyakran szoktam CBet-elni, úgyhogy ez inkább úgy néz ki, hogy:
... -> Hero cbets -> fish calls -> Turn Hero checks -> fish bets -> Hero folds
Mindezekhez mekkora betméret dukál? Gondolom nem akarjuk túlhizlalni a bankot, 1/2-2/3 pot, esetleg még kisebb?
Ha magas a FTTCbet-je, akkor nagyon...
Alapvetően igaz dolgokat írnak abban a cikkben. :-)
A CS-ök ellen pedig kiemelt jelentősége van a pozíciónak, hiszen akkor nem fogsz az említett helyzetbe kerülni, és kaphatsz egy tök jó ingyen kártyát...
Tehát valamilyen minimális Cbet követelményt állíts fel ellenük: pl. alacsony pár - jó kicker, két overcard, draw...
Én inkább 3/4-ed körül emelnék, kevesebbet soha. A méretén ne változtass, szerintem.
Üdv.
Szerintem lehet változtatni a méreteket, attól függően hogy valueért megyünk-e vagy sem.
Én NL10-et gyűröm és 10 centeket szoktam spórolni a cbeteken amikor nem talál el a flop és fish ellen megyek. Regular ellen lövöm a std betsize-t, hátha figyelik (amúgy sztem nem figyelik :) )
NL10-en én is hasonlóan gondolkodok. Kevesen figyelik a betsize-t. Flop azért érdemes megemelni a 3/4 potot sztem, a későbbi utcákon ellenféltől, stackméretektől függően szoktam egy kicsit spórolni. Nyilván látod majd később, h ki mennyire figyel ezekre.
gl
Mai műsorszám a 3bet call és a 3bet oop (call).
Sikerült feltornáznom a 3bet-et 8% körülire, igyekszem mindezt IP csinálni, És kerülni az OOP kellemetlen helyzeteket. De elő szokott fordulni hogy OOP 3bet-el találom magam szemben. Milyen lapokkal lehet harcba szállni egy ilyen helyzetben? Nit ellen AK talán még call, amúgy QQ+. Viszont lazább, maniac ellen milyen lapokkal lehet megadni egy ilyen emelést?
Illetve OOP milyen lapokkal lehet 3bet-elni (vakokról, tfh nem lopási kísérlet ellen)? Nem szeretem a pozíción kívüli játékot. Túl drága és veszélyes.
Visszakanyarodva a 3bet call-hoz, IP milyen lapokkal lehet megadni (tfh HU leszünk flopon)? Eddig 22+ AQ+, lazább playák ellen még broadway lapokkal is.
Többször előfordult, hogy egy UTG emelésre Button-ról 3beteltem és kaptam egy insta AI-t. A szóban forgó ellenféllel sokat játszok, egyszer eljátszotta ezt AA lapjaim ellen, akkor AKo-et mutatott ugyanúgy UTG. Viszont legutóbb eldobtam AJ és AQ lapjaimat. Preflop még AK-val sem szeretek AI menni, de mégis milyen lapokkal adhatnék meg egy ilyen licitet? A villain 29/14 körül operál. Illetve úgy általánosságban, nem pont ez ellen a játékos ellen, mivel adjak egy (nem-nit) AI-t?
Erre valaki valami okosat?
Már megint én... ;)
https://poker-akademia.com/poker_blogok/andree/a_megfelelo_preflop_3bet_range_kialakitasa_nlhe_sh_cg_ben/
A 8% jó lehet NL5-ön...
"Viszont lazább, maniac ellen milyen lapokkal lehet megadni egy ilyen emelést?"
Ha "lazább maniac" ellen találod magad OOP a 3betjével szemben, akkor leginkább 4betelned kell a TT+/AK+ típusú lapokkal, és ilyenkor PF be is kell tenned egy 5bet-re. 4bet után elég komoly indok kell, hogy flopon ne tedd be a pénzed, akár egy donk all-innel.
DE! A legeslegfontosabb, hogy IP játsz ellenük!!! Ezért van az, hogyha pozíciód van rajtuk akkor egy kicsit ki kell bővítened a PF openraise range-ed, ha OOP, akkor pedig szűkíteni.
IP 3bet megadása: 88+, AQ+ (mániákus 3betelők ellen esetleg 89s+), valahogy a low pocketeket én nem erőltetném...
Ne nagyon 3beteld az UTG-t! Tudom, hogy mondtam, hogy inkább pozíciónól csináld, de inkább a fishek ellen, akik sokat emelnek, és ezzel szemben lazán adják a 3betedet. Ez eléggé NL5 specifikus dolog.
Üdv. GL
Úgy döntöttem kipróbálom magam FR-en. Egyelőre csak gyűjtöm az infókat az indulási táblázatomhoz, ami nagyjából meg is van, olyan 13/7 körülire jött ki a dolog. EP limpelősre veszem a figurát kis párokkal meg SC-el, ezért is olyan alacsony a PRF.
Elég nit-nek tűnik, de bővíteni akarom az asztalszámot amin játszok, és mert 9-max a létszám. Nem akarom túlcifrázni a dolgokat.
No de! Miféle 3bet range szokott FR-en lenni? Mivel elég Tight a felállás és mert nem is akarom túlbonyolítani arra jutottam, hogy ~2-3%-os 3bettel fogok operálni. Ez KK+ (QQ), AK és schluss!
Arra gondoltam, talán beveszek még egy szabadon választott lapkombinációt amolyan bluff 3bet típusú megmozdulások céljából. Namármost, ez olyan lap legyen amiben van némi potenciál (97, 64), vagy egy teljesen air hand (T5, 72)?
Mi a véleményetek az elgondolásól? Érdekelne néhány gondolat a bluff 3bet vonalról is.
Egy 2+2 cikkben olvastam egy érdekes dolgot, amiben van ráció, de nem szimpatizálok vele. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
OK, so you may think minraising is gross, and I agree it's not for everyone. But if you're making it 4x from all positions, I strongly recommend that you try opening to 3x from late position. It makes a big difference in the long run.
Blind steal-ről van szó. A cikkben olvasható, hogy kisebb bet esetén kevesebb alkalommal kell sikerülnie a lopásnak hogy profitibilis legyen.
Többek tanácsára növeltem a betméretem. Minden pozícióból egységesen 4bb-vel nyitok (+limpelők). Szóval, ha alkalmunk van lopni és azt kisebb mérettel tesszük, akkor egyrészt az erősebb lapokból kevesebb valuet tudunk kiszedni, vagy ha azokat erősebben hívjuk meg, akkor az egy árulkodó jel.
Másrészt, ha kisebbet betelünk, akkor jó banki esélyt adunk a vakoknak hogy tartsák a tétet, esetleg visszalopjanak. Egy jó észrevétel a cikk topicjából.
Pro és Kontra. Mit gondoltok a dologról?
(Kinek írjak, hogy ezt a topicot áthelyezzék a stratégia fórumrészbe?)