danfiu
Válasz Zsipali kommentjére
2010. okt. 15. 23:23

Ma jol sikerult ez az esti session, habar a vegere kicsit leapadtam, de igy is +7bi lett a vege.

Voltak nagyon durva handek, ketszer kaptam ki poker ellen, egyszer poker vs poker. De vannak erdekes handek is.

1. hand

De mi ez? Valaki riveren ezt eldobta volna?poker vs poker

[pokerhandreplays]2509474[/pokerhandreplays]

2. hand

Nagyon tight jatekos ellen 3-mas 3bet-tel a.k.a I just 3bet with aces.Flopon nem szerettem volna c/r kapni, de ebbol latszik milyen gyenge jatekos,h c/r akar egy ilyen flopon.. nah mind1 turnon jo a push?

[pokerhandreplays]2509475[/pokerhandreplays]

3. hand

Gondolom ez std, flopon jobb a call vagy sima push?En ugy gondolkoztam, hogy ha callolok, es jon a flush, hiaba van nalam az ace blocker , nem tud semmilyen flussht eldobni, es egy psb-re nem tudnek mit csinalni, szoval inkabb pusholtam flopon.

[pokerhandreplays]2509476[/pokerhandreplays]

4. hand

Flop of the day:

[pokerhandreplays]2509479[/pokerhandreplays]

5. hand

Ha itt tudom, hogy az ellenfelnek bare top setje van , semmi redraw nelkul, akkor itt jo a push?Vagy flopon check?Egyebkent megneztem HM-ben, flopon 52%-om volt top set ellen, ami eleg ritkasag sztem:)

[pokerhandreplays]2509481[/pokerhandreplays]

Van meg egy csomo hand, csak nem akartam sokat feltolteni egyszerre.

naggeri
Válasz danfiu kommentjére
2010. okt. 16. 8:51

Ma jol sikerult ez az esti session, habar a vegere kicsit leapadtam, de igy is +7bi lett a vege.

Voltak nagyon durva handek, ketszer kaptam ki poker ellen, egyszer poker vs poker. De vannak erdekes handek is.

1. hand

[pokerhandreplays]2509474[/pokerhandreplays]

2. hand

Nagyon tight jatekos ellen 3-mas 3bet-tel a.k.a I just 3bet with aces.Flopon nem szerettem volna c/r kapni, de ebbol latszik milyen gyenge jatekos,h c/r akar egy ilyen flopon.. nah mind1 turnon jo a push?

[pokerhandreplays]2509475[/pokerhandreplays]

3. hand

Gondolom ez std, flopon jobb a call vagy sima push?En ugy gondolkoztam, hogy ha callolok, es jon a flush, hiaba van nalam az ace blocker , nem tud semmilyen flussht eldobni, es egy psb-re nem tudnek mit csinalni, szoval inkabb pusholtam flopon.

[pokerhandreplays]2509476[/pokerhandreplays]

4. hand

Flop of the day:

[pokerhandreplays]2509479[/pokerhandreplays]

5. hand

Ha itt tudom, hogy az ellenfelnek bare top setje van , semmi redraw nelkul, akkor itt jo a push?Vagy flopon check?Egyebkent megneztem HM-ben, flopon 52%-om volt top set ellen, ami eleg ritkasag sztem:)

[pokerhandreplays]2509481[/pokerhandreplays]

Van meg egy csomo hand, csak nem akartam sokat feltolteni egyszerre.

1.hand, wp, taps hogy nem mentél tönkre.
2.turn call szvsz, fish ugyse dob semmilyen riveren AA**-et
3.szerintem jó. én is bepakolnám itt. 3betelt potban szerintem raiselnék top settel ebben a szituban.
4.nemtom mennyire jó a pre 4bet call, bár nekem tetszik, mivel ha button pushol, sb szintén akkor valszeg nagyon elől vagyunk (2 AA** ellen) ezért happy shove.
5. lényegében, 52%od volt, szóval nem lehet hiba a push. Viszont én jobban szeretek pusholni, ha van FE. Mivel akár egy bottom setet is eldobhat. Itt viszont nem volt már FE, ha callozol és nem lesz pározódás, úgyis be kell pakolnod turnön, szóval lehet jobb a call, ha az ellenfélnek már nincs FE-je.
Vélemény a többiektől erről?
*edit itt a konkrét szituban végül is 21dollár left.. szóval totál mind1 hogy push vagy call, de ha lenne még 50 dollár..lehet jobb a call.

Sai
2010. okt. 16. 9:49

Flopon biztosan emelnék, mert akinél flopon nincsen semmi, az később csak akkor tart/emel, ha már megvert. Védeni kell a lapot. Turn ok, riveren sztem én allinig játszanék:) Egyszerűen annyira valószínűtlen a QQ, és annyival valószínűbb egy AQ...

Több value van a turn call-ban (akár blöff is mehet megfelelő riveren, bár ilyet most nem látok:), vagy valamennyi value-t ki tudsz szedni, ha esik az 50%-od). 50% körüli handekkel OOP allin a cél, IP pedig a potcontroll és fejlődés/jó riverek esetén value nyerése.

Flopon call a donkbetre szerintem. Mivel donkolhat: sorral (ez ellen nem jó emelni), kisebb settel/még gyengébbel (ezt dobja visszaemelésre, jobb benntartani), erős húzóval (valószínűtlenebb, mert nálad van az Ah) - ekkor kb pénzfeldobás - IP ilyenkor nálam inkább call (ráadásul ilyen stacksize mellett erős húzóval a c/r jobb - ez tovább csökkenti a valószínűségét).

Flop of the day:

Ezt lehet így is, bár nálam inkább fold a cold 4-bet után... Igaz hogy 2 AA** ellen nagyon jól állsz, de a pozícióban lévő játékos vígan nyomhat call-t kb bármivel, ami ellen már közel sem elég jó a helyzet (33% körül mozogsz és OOP kell döntened az imseretlen range ellen) (pozícióbal sima call lenne).

Na ez flopon olyan check, amekkora nincsen is:) Topset ellen nyilván (kis) favorit vagy, de itt simán rádtolhatják toppár+nutfd-vel is, ami ellen meg nagy hátrányban vagy. Bármilyen megadó/visszaemelő hand ellen maximum flip ez a helyzet, ilyenkor inkább check 3 ellenfél ellen. Mivel ez a flop nem találhatta el a 3bet range-edet (legtöbbször maximum egy párod + húzód van), egyszerűen nincsen elég FE az emeléshez.

danfiu
Válasz Sai kommentjére
2010. okt. 17. 17:25

Flopon biztosan emelnék, mert akinél flopon nincsen semmi, az később csak akkor tart/emel, ha már megvert. Védeni kell a lapot. Turn ok, riveren sztem én allinig játszanék:) Egyszerűen annyira valószínűtlen a QQ, és annyival valószínűbb egy AQ...

Persze, tudom, hogy flopon kellett volna betelni, turnon mar azert nem beteltem, mert gondoltam talan egy damat chbackel. Riveren nekem megsem fordult a fejemben, hogy alllint tegyem, igyis nagyon nehezen calloltam le a river rr-t, egyszeruen nem fogja rosszabbal mint dama poker lecallolni...Sztem AQ-val sem callolja le.. Itt az emberek ilyen szituban 1-szer bloffolnek 1000 alkalombol..

Több value van a turn call-ban (akár blöff is mehet megfelelő riveren, bár ilyet most nem látok:), vagy valamennyi value-t ki tudsz szedni, ha esik az 50%-od). 50% körüli handekkel OOP allin a cél, IP pedig a potcontroll és fejlődés/jó riverek esetén value nyerése.

Igen, utolag atgondolva, sztem is hibasan toltam ra, mivel o csak made hand-del adhatja meg az allinemet, ami egy ilyen tight jatekosnal gyakran lesz meg flop check utan is..turn call, ha river segit akkor ai, es meg marad fe is:)

Flopon call a donkbetre szerintem. Mivel donkolhat: sorral (ez ellen nem jó emelni), kisebb settel/még gyengébbel (ezt dobja visszaemelésre, jobb benntartani), erős húzóval (valószínűtlenebb, mert nálad van az Ah) - ekkor kb pénzfeldobás - IP ilyenkor nálam inkább call (ráadásul ilyen stacksize mellett erős húzóval a c/r jobb - ez tovább csökkenti a valószínűségét).

Hidd el nem dobta volna el itt a bottom settet sem. D e egy ertelmes playa viszont igen.Nagy az eselye, h flopolt sora van, de en mindig stacket akarok nyerni:)

Ezt lehet így is, bár nálam inkább fold a cold 4-bet után... Igaz hogy 2 AA** ellen nagyon jól állsz, de a pozícióban lévő játékos vígan nyomhat call-t kb bármivel, ami ellen már közel sem elég jó a helyzet (33% körül mozogsz és OOP kell döntened az imseretlen range ellen) (pozícióbal sima call lenne).

Nalam ez sima call, tudom h a 4betelonel AA van,ha ramtolta volna a button, biztos h vele megyek ai.

Na ez flopon olyan check, amekkora nincsen is:) Topset ellen nyilván (kis) favorit vagy, de itt simán rádtolhatják toppár+nutfd-vel is, ami ellen meg nagy hátrányban vagy. Bármilyen megadó/visszaemelő hand ellen maximum flip ez a helyzet, ilyenkor inkább check 3 ellenfél ellen. Mivel ez a flop nem találhatta el a 3bet range-edet (legtöbbször maximum egy párod + húzód van), egyszerűen nincsen elég FE az emeléshez.

Talan ezt a partit rontottam el a legjobban, multiway potban nem szabad, habar en azert beteltem, mert ugye sinine checkelt, mar csak ugymond 1 nagy stacket kellet kiszoritani a partibol, shortie ellen csukott szemmel allin megyek. Szoval, ha BTN itt emel, nem szeretek oop callolni ilyen esetben.

danfiu
2010. okt. 17. 17:44

Tegnap olyan faradt voltam, hogy nem volt erom megirni az esti session reszleteit. Gyakorlatilag leutanoztam a tegnap elotti sessiont(csak most 8bi + lett), de megint buktam overfullal, turn poker ellen:D Lehet flopon kicsi volt 14-be a 10-es hivas.. de eredkes, mert ugy emlekszem, h amikor jatszottam 13 euro volt a pot , nem 14..

[pokerhandreplays]2513539[/pokerhandreplays]

2. hand

Total fish ellen, 76/64-es playa, itt river jo a call? Nagyon busted draw szaga van igazabol...Mondjuk ebbol latszik, hogy milyen gyenge jatekos mivel lecallolta az utg+1 emelesemet..

[pokerhandreplays]2513540[/pokerhandreplays]

3. hand

Lehetne argumantelni a flop call mellett, 47/25 os jatekos emelt.Itt gondolkodtam, hogy mit lehet a helyes jatek riveren, barmilyen overparral az ilyen fishek szeretnek jatszani QQ, KK. Riveren nagyon nincs ertelme a betnek, inkabb o hivjon es azt calloljuk. Velemeny?

[pokerhandreplays]2513541[/pokerhandreplays]

4. hand

Vegul jojjon hand of the day vs fish of the site:)

[pokerhandreplays]2513542[/pokerhandreplays]

Elegge hotrun vagyok jelenleg, remelem hold lesz honap vegeig:) A statjaimmal nem vagyok megelegedve, wtsd az 30,4%, AG 2,71, mondjuk lehet a wtsd azert ilyen magas mert a river call effiency az 2,09:)

Sai
2010. okt. 17. 19:25

Egyikbe se lehet belekötni, ha a kérdéses handnél river callt nyomtál:)
Annyi, hogy az első handnél továbbhívom a turn-t, ugyanis J megadja, viszont más meg riveren se fogja megadni. Szoktam persze check-elni is, de gyakrabban emelek, ugyanis ha itt gyakran checkeled az AA-t, akkor nem tudsz blöffölni, amikor AA-t reppelsz:) Ráadásul AJ-típusú handek itt c/c-t játszanak 2 utcán keresztül, vétek eldobni egy utcányi value-t ellenük. A check akkor jöhet be, ha valakinél QQ/KK van, és a river speciel szintén az, de itt ez nagyon kicsi része a range-üknek.

danfiu
Válasz Sai kommentjére
2010. okt. 17. 19:30

Kerdeses handnel river callt nyomtam... sima top parral semmi draw nelkul vegigcallolt..Azert chekeltem turnon, mert any river kartyanak orultem volna, kiveve J-nak + valuet kilehet szedni alacsonyabb full house ellen. Viszont ugy erzem, ha turnon folytatom a hivast, akkor kepesek eldobni J settet... Sztem ez a keves szituaciok egyike, ahol lehet slowplayelni..

danfiu
2010. okt. 20. 19:43

Running really bad:(

Nem is tudom hol kezdjem.. Eddig ez a honap rekord hotrun volt, aztan az utolso 4 sessionomben tortent valami megmagyarazhatatlan igazabol. Uccso 5,5k handben 18bi-nel futottam ev felett, amit a bankrollom nem bir el igazan, igy sikerult elbukni a fel bankrollomat.Mondjuk mig igy is pluszos a honap, de azert csak rossz erzes..

Gondolkozok visszalepni 20-ra, sot inkabb a poker off for a while cimu fejezet megkezdodik, addig is lenyugszom, es masra gondolok..Az az igazsag, hogy nem tartom magam rossznak 50-re, de ha vissza kell lepni, akkor visszalepek...

Handeket nem rakok be, mert ugysem lenne ertelme coolereket elemezni.Most inkabb elmegyek es setalok egy nagyot, amitol lenyugszom.

Littlemage
2010. okt. 20. 20:04

nincs semmi gond a visszalepessel. PLO-ra gondolom meg inkabb ervenyes a br-management. GL!

naggeri
Válasz Littlemage kommentjére
2010. okt. 20. 20:54

:(
Én egyik nap megkaptam az egyik legnagyobb elismerést a limit legjobbjától.

- Are you coming from Finland?
-I? No.
-At least you play well.
A srác nyáron PLO200 on tolta, aztán -elmondása szerint- kivett egy csomó dellát, most meg kezdi 50en újra.

Tegnap meg tegnap előtt meg belefutottam -40 BI-be. Krva szar játékkal, meg persze coolerek is voltak szépszámmal, de ha őszinte akarok lenni csapnivalóan toltam. Ugyhogy megint kezdhetem én is lejjebb..
Life is sucks.

Élő ügyfélszolgálat