Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!
Sai
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 13. 14:19

Valamiféle nl holdemből ismert ss taktikát játszhatott a 40bb-s ellenfél. Csak AAxx kezekkel játszott amit többször is láttam mutatásnál. Rengeteg asztalon ült 40bb-vel, ha duplázott kiült. Nála nem szélesebb, épphogy szűkebb szerintem ezek miatt a range, bár nem írtam le tisztán először.

Így már értem, viszont ha AAxx ellen mész pre, akkor ökölszabály, hogy ne legy nálad is A, mert az nagyon csökkenti az equity-det.

Az ász blockert arra értettem, hogy nálam van egy, így az ss-nek 1 outja van, ha csak nincsenek jó sidecardjai, de az ritkán lesz nála.

Az "out" konyhanyelven azokat a lapokat jelenti, amivel a jelenleg gyengébb (húzó)lap az erősebb lap "fölé" erősödik. Ebben az esetben tehát neked vannak outjaid, hogy sorra erősödj, amik közül ő legalább kettőt blokkol (ebben az esetben 3-at), mivel nála vannak. Neki arra van egy outja, hogy set-re erősödjön, de ez csak akkor lenne releváns, ha neked már seted lenne (és nem kapnál sort az ásszal)

nitt
Válasz Sai kommentjére
2014. jan. 13. 14:31

Most már minden világos, köszi a magyarázatot! :o

nitt
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 13. 17:07

24. leosztás:

Stacks:
UTG Andraswar ($2.07) 104bb
CO Bugi-Osw ($0.77) 39bb
BTN BRUCELEE1967 ($5.68) 284bb
SB nitt ($2) 100bb
BB TsenturioN ($3.09) 155bb

Pre-Flop: ($0.03, 5 players) nitt is SB :jd: :th: :kh: :js:
2 folds, BRUCELEE1967 raises to $0.07, nitt calls $0.06, TsenturioN raises to $0.28, BRUCELEE1967 calls $0.21, nitt calls $0.21

Flop: :9s: :qd: :3d: ($0.84, 3 players)
nitt checks, TsenturioN bets $0.42, BRUCELEE1967 folds, nitt ?

Mennyire rossz itt betenni ha biztosra veszem, hogy ászai vannak?
Ellenfél 11/6 92 hand alatt.
Milyen kalkulátort tudnék ezeknek a számítására használni? Már csak azért is, hogy ne posztoljak annyit. . .

playerxxx
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 13. 17:46

17. Oke a pre call, Flopon nagyobb Vbet!! Turnön fold.
18. Én pre raiselném, vagy dobnám. Turn oke a call sztem.
19. Ez nálam pre 100 bol 120 szor squeeze! :) Utána flopon bet-push.
21. Itt sztem 2 dolog lett volna jó: Vagy bevállalod az AA ellen hátrányba az allint, (de hidd el simán lehet itt nála más is) és hátha még mögöttem is callol CO, aki ellen azért ezekkel a lapokkal simán tudunk jót flopolni és plusz EV vel betenni, vagy dobsz.
22. 4betelj pre, hátha HU maradsz a széles és gyenge range ellen.

24. Mennyire rossz itt betenni ha biztosra veszem, hogy ászai vannak?
csak callolj pl. Nem kell okvetlen itt eldönteni a partit.

Milyen kalkulátort tudnék ezeknek a számítására használni? Már csak azért is, hogy ne posztoljak annyit. . .
ird be googleba omaha odds calcucator többet is kidob, én a CardPlayereset használom.

Ami észrevétel hogy kicsit nekem bátortalannak tűnsz. Sokkal inkább játéknak fogd ezt fel nem valami küldetésnek. Én ma egész nap HM nélkül PLOztam és puuuure fun :D

nitt
Válasz playerxxx kommentjére
2014. jan. 13. 17:57

Köszi!

Jó neked :cool:
Nekem nem fun, nagyon nem, mint a pokolban kb. Minden fossal jönnek de kajak, most is elbuktam 5 bi-t pár leosztás alatt. Lehet befizetek inkább és felhúzok pl10-re, ha bukok sokat bukjak legalább és menjen el a spórolt pénzem. Mert, hogy innen felküzdjem magam szerintem lehetetlen küldetés, csak az ideget nyelem, szó sincs a roll alatti játékról.
Ha végzek vegyészként és normálisan fogok keresni, biztos próbaként felbérelek egy nagyobb limiten játszót, hogy menjen le és próbáljon meg nyerni. Lehet visszaadná a pénzt, hogy kösz nekik az nem éri meg :))

Sai
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 13. 20:13

Én ezt szoktam:
ProPokerTools Online Simulator / Equity Calculator

Ha végzek vegyészként és normálisan fogok keresni

Ez meg LOL :D

nitt
Válasz Sai kommentjére
2014. jan. 13. 20:30

Ez meg LOL :D

Nehogy téged fizesselek meg érte, bár kívánom, hogy addigra pl1000 hu pro legyél és ne akarjak annyit költeni :p

Viszont most eldöntöttem, hogy keresek egy mentál meg egy póker edzőt márciusra, még ha csak egy pár alkalomra is. Mert a oké, hogy tanuljam meg legalulról, de a lelkem rámegy ezen a limiten, a grafikonom meg olyan mint Déva vára, amit felépítek estére, reggelre ledől :cool::cool:

Sai
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 13. 21:07

Nehogy téged fizesselek meg érte, bár kívánom, hogy addigra pl1000 hu pro legyél és ne akarjak annyit költeni :p

Viszont most eldöntöttem, hogy keresek egy mentál meg egy póker edzőt márciusra, még ha csak egy pár alkalomra is. Mert a oké, hogy tanuljam meg legalulról, de a lelkem rámegy ezen a limiten, a grafikonom meg olyan mint Déva vára, amit felépítek estére, reggelre ledől :cool::cool:

Viccet félretéve ha jó vegyész vagy és olyan szakirányt választottál, amit a nagy ipari cégek keresnek, akkor inkább arra feküdj rá, sokkal többet hoz hosszú távon, mint a pókertudás. Ha viszont valami alapkutatásban gondolkozol, akkor hajrá :D

nitt
Válasz Sai kommentjére
2014. jan. 13. 21:25

Nekem az egyetem az első, remélem tavasszal hozzám is vágják a diplomát :rolleyes:Nanotechnológia szakirányon vagyok, szerintem ebben van a jövő, azon belül meg a quatom dotokkal foglalkozom (rettentő érdekes téma, ha akarsz nézz utána :p). A póker mellékkeresetnek kellene amíg tanulok és Magyarországon maradok suli után 1 évig, havi 1-2 deákigazolvány jól jönne azért. A norvég fizu mellé már nem fog "kelleni" ha minden összejön, de azért nem lenne rossz eljutni pl50-100-ra és összepötyögni a horgászbotra valót :cool:

playerxxx
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 14. 10:17

Ha végzek vegyészként és normálisan fogok keresni, biztos próbaként felbérelek egy nagyobb limiten játszót, hogy menjen le és próbáljon meg nyerni.

Biztos lehetsz benne hogy ronggyá verné :)

Ne fizess be PLO10 re maradj a limiteden ha PLO10 en menne itt is menni fog az biztos. Ne égess el feleslegesen 5-600 dollárt, tudod mennyi üveg jóféle pia az? Sose tudnám megbocsájtani magamnak :D

De most komoyan, GL! :)

Élő ügyfélszolgálat