illese
Válasz tdaniel84hun kommentjére
2009. jan. 12. 16:34

nagy öngyilkosság szerinted a short stack stratégia? az tényleg nagyon tutulós játék...

Tetszett a lejátszás. Ha egy kicsit jobb ászod van (itt elég vacak ász volt), akkor érdemes lehet egy minraise UTG-ből, mert ezt akármivel megcsinálhatod, azaz nem árultad el a lapodat.

chubbyhun
Válasz illese kommentjére
2009. jan. 12. 17:31

Tetszett a lejátszás. Ha egy kicsit jobb ászod van (itt elég vacak ász volt), akkor érdemes lehet egy minraise UTG-ből, mert ezt akármivel megcsinálhatod, azaz nem árultad el a lapodat.

Egyetértek, csak annyit, szerintem nem kell jobb ász, mehet akármilyen ásszal mini.

illese
Válasz chubbyhun kommentjére
2009. jan. 12. 20:38

Egyetértek, csak annyit, szerintem nem kell jobb ász, mehet akármilyen ásszal mini.

Egy dolog szól ellene, szeretek olyannal emelni, amivel a reraise pot-ot mosolyogva adni tudom. Az AA49 offsuit nem ilyen. De mondjuk ezen a limiten a reraise pot majdnem biztosan a másik két ászt vagy két királyt jelent, szóval lehet, hogy chubbyra kell hallgatni, különösen mivel én PLO25-ön csúnya bukóban vagyok :(.

chubbyhun
2009. jan. 13. 7:57

pontosan: abban bízom, hogy KK-val erőlködik, nem sok jobb van annál, mint KK/AA preflop allin. Álljunk a jó végén... :):)

tdaniel84hun
2009. jan. 13. 9:10

az ilyen preflop vigéckedések omahában még nem sok profitot termeltek nekem. azt vettem észre, hogy a limpelős és "hátulról támadós" check-raise pot stratégia nut(közeli) lappal sokkal jobban megtérül. a gáz csak akkor van amikor kapsz egy 4betet és elkezdesz agyalni rajta hogy elég vagy e, de akkor már annyi van bent hogy majdnem comitted vagy... egyébként úgy vagyok vele hogy flopon még könnyebb elengedni mint riveren mondjuk top szettet úgy hogy flopon 1, turnon és riveren is 1-1 szín (backdoor lehetőség) jött. az mondjuk egy nehéz döntési helyzet, ott jön képbe hogy ki hogyan licitált a turnon például - lehet következtetni.

tdaniel84hun
2009. jan. 13. 9:15

én nem hiszek a miniraise-ben, csak feleslegesen növeled a potot preflop és gyakrabban jön olyan board ami játszhatatlan ászokkal. egyetlen jó szituáció van amikor sikerül elcsípni a top szettet egy rainbow flopon az meg elég ritka, szal a miniraise sztem -EV (lévén hogy szettet itt is olyan gyakorisággal kapsz), ráadásul lehet hogy valakinek épp az 5-ös párjára érkezett a 3. azt meg ki nem szagolod (főleg omahában).

illese
2009. jan. 13. 9:17

az ilyen preflop vigéckedések omahában még nem sok profitot termeltek nekem. azt vettem észre, hogy a limpelős és "hátulról támadós" check-raise pot stratégia nut(közeli) lappal sokkal jobban megtérül. a gáz csak akkor van amikor kapsz egy 4betet és elkezdesz agyalni rajta hogy elég vagy e, de akkor már annyi van bent hogy majdnem comitted vagy...

Nem lehet, hogy magasabb limiten játszol, ahol nem ennyire calling station mindenki? A checkraise pot stratégiával nekem az a bajom, hogy ha deep vagy akkor még négy (bár nem biztos,hogy értem mire gondolsz, mert ha hátul vagy hogy checkaisels???) megadó után sem tudod csak a stacked ötödét betenni. És ott állsz egy elárult lappal, ami négy ember ellen max 5 százalékkal jobb mint a jogos részed a potból. Szar helyzet.

chubbyhun
2009. jan. 13. 10:30

én nem hiszek a miniraise-ben, csak feleslegesen növeled a potot preflop...

Nem csak ászokkal jó a mini. A lényeg OOP-ként nem túl jó beszélni, kivéve a nutsot, azt meg sokszor nem fizetik ki. A Pot hízlalása pedig nagyon fontos, akár preflop. Tehát első beszélőként szinte mindegy, hogy mini, vagy pot, akkor meg miért ne mini. Bővebben erről Slotboom ír.

Ha meg hülyeségnek tartod, akkor gyere ma játszani az akadémiás cg-re :D

chubbyhun
2009. jan. 13. 10:32

Nem lehet, hogy magasabb limiten játszol, ahol nem ennyire calling station mindenki? A checkraise pot stratégiával nekem az a bajom, hogy ha deep vagy akkor még négy (bár nem biztos,hogy értem mire gondolsz, mert ha hátul vagy hogy checkaisels???) megadó után sem tudod csak a stacked ötödét betenni. És ott állsz egy elárult lappal, ami négy ember ellen max 5 százalékkal jobb mint a jogos részed a potból. Szar helyzet.

Egyetértek, szerintem 25/50 centig flop után kell eldönteni a partit, előtte nem lehet dobatni. Ugye főleg azért nem, mert olyan asztalra ülünk be, ahol nagy a potátlag, sokan néznek flopot, azaz calling stationök tömege ül ott :)

tdaniel84hun
2009. jan. 13. 12:53

Ha meg hülyeségnek tartod, akkor gyere ma játszani az akadémiás cg-re :D

ha pesti lennék, nagyon szívesen (rég omaháztam élőben...) :D

Élő ügyfélszolgálat