Ma a Cake pokeren vittem egy 100 dodós kasszát,úgy hogy hárman toltunk all-int.Turnon flushöm volt ,ásszal.És a riveren nem húztak túl.Szinte hihetetlen.Azt hittem rosszul látok,amikor felém mozdultak a zsetonok :)
Ja ,elfelejtettem írni,ez is omaha volt.Én is kezdem megszeretni,bár szerintem többször mákolnak le,mint a holdemben.Hiába van nut sorod vagy flushöd,settet vagy 2 párt nagyon nehéz dobatni.Persze ez csak az én tapasztalatom,még nem játszottam túl sokat.Kisebb téten 2-szer is volt straight flushöm.Azt is szépen kifizették :)
Nem megy rosszul,bár egyelőre nagyok az ingadozások.Ma ültem bent olyan asztalnál,ahol az egyik arc minden körben preflop 4bb-t emelt.
Most az ilyennel mit lehet csinálni?
Ja ,elfelejtettem írni,ez is omaha volt.Én is kezdem megszeretni,bár szerintem többször mákolnak le,mint a holdemben.Hiába van nut sorod vagy flushöd,settet vagy 2 párt nagyon nehéz dobatni.Persze ez csak az én tapasztalatom,még nem játszottam túl sokat.Kisebb téten 2-szer is volt straight flushöm.Azt is szépen kifizették :)
Nem megy rosszul,bár egyelőre nagyok az ingadozások.Ma ültem bent olyan asztalnál,ahol az egyik arc minden körben preflop 4bb-t emelt.
Most az ilyennel mit lehet csinálni?
Köszi a tanácsot.Már kezdek edződni az omahához :)
Igazából azt nem látom igazán,hogy preflop van -e értelme egyáltalán emelésnek,vagy visszaemelésnek.MOndjuk egy AAKK,mindkettő suited,nagyon jó lapnak tűnik,főleg annak,aki sok holdemet játszott :D
De egy 678 jellegű flop más színből,és lehet dobni azonnal.
Szóval ezt még szoknom kell egy kicsit.Nem is beszélve a Hi/Lo omaháról.beültem 1-2 sng-ra.Na ,ami ott folyik az tényleg nem semmi.
Omaha Selindek
Az omaha gondolkodás/érzés-hez Selindek omaha iskoláját tudom javasolni. Valamint létezik egy 14 darabos anyag amiben Selindek tart előadást az omaháról a pókertábor keretein belül, akit érdekel eltudom küldeni mp3 ban. Szeretek minden könyvet elolvasni, videót megnézni/meghallgatni az adott témában és ezeket érdemesnek tartom erre.
Köszi a tanácsot.Már kezdek edződni az omahához :)
Igazából azt nem látom igazán,hogy preflop van -e értelme egyáltalán emelésnek,vagy visszaemelésnek.MOndjuk egy AAKK,mindkettő suited,nagyon jó lapnak tűnik,főleg annak,aki sok holdemet játszott :D
De egy 678 jellegű flop más színből,és lehet dobni azonnal.
Szóval ezt még szoknom kell egy kicsit.Nem is beszélve a Hi/Lo omaháról.beültem 1-2 sng-ra.Na ,ami ott folyik az tényleg nem semmi.
Seat 1: WeG05 ($2.02)
Seat 2: Th3Hum4nB4dB34t ($2.36)
Seat 3: Peteza ($2.93)
Seat 4: Hemoking ($7.22)
Seat 5: anywhen ($2)
Seat 6: Lysosom ($3.35)
WeG05 posts the small blind of $0.01
Th3Hum4nB4dB34t posts the big blind of $0.02
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to WeG05 [:Js: :Jh: :Th: :Kh:]
Peteza raises to $0.07
Hemoking calls $0.07
anywhen folds
Lysosom folds
WeG05 calls $0.06
Th3Hum4nB4dB34t folds
*** FLOP *** [:6h: :Jd: :8d:]
WeG05 bets $0.11
Peteza calls $0.11
Hemoking calls $0.11
*** TURN *** [:3c:]
WeG05 bets $0.56
Peteza has 15 seconds left to act
Peteza folds
Hemoking calls $0.56
*** RIVER *** [:4s:]
WeG05 checks
Hemoking bets $0.84
WeG05 calls $0.84
*** SHOW DOWN ***
Hemoking shows [:7s: :8h: :2h: :5s:] a straight, Eight high
WeG05 mucks
Hemoking wins the pot ($3.14) with a straight, Eight high
Erről mit gondoltok? Flopon kicsi volt a fél pot és riveren easyfold? Valahogy nem akart összeállni. Nem hittem volna, hogy egy OESD-vel tart egy pot emelést turn-ön. Riveren azt hittem csak a check-em miatt akarja elvinni a potot egy befuccsolt FD-val vagy valami 2 pár szerű dologgal.
egy ilyen, ilyen lappal floppon betpot i, riveren viszont easy call itt csak az a kérdés hogy jó volt-e a check, ez itt ellenfél függő ha nagyon fiss simán végig jöhet egy 75-el
Ha belegondolsz, riveren a 2-esek (3db) (nem káró), 3-asok (2db), J (1db), A-k (3db)és K-k (2db)(ha nem kárók) tűnnek elég biztosnak neked, 6-osok 8-asok (3-3db)is jók lehetnek esetleg. Minden más sort vagy flösst adhat az ellennek, így tulképp "csak" 17 tényleg jó lap jöhet, ami azt jelenti, hogy az esetek jó 66%-ában hasonló szituáció áll elő. 2szinű flopon inkább FD-vel szoktak végigadogatni, és a 4es amugy is csak a 75-nek jó (ami azért nem valószínűtlen, lehet pl 579T is nála, vagy A75 két kőrrel stb.), a check-el kb elárulod, hogy nincsen sorod, én inkább emelnék, visszaemelésre nyilván dobnám. Ezzel a c/c-vel csak blöfföt versz, kétpár itt nem fog emelni (viszont lehet, hogy tartana). Persze kérdés, hogy mennyire blöffölné az ellen a sikertelen FD-t egy ilyen nem túl félelemkeltő river után, sztem több value van a rosszul játszott kétpárokban, mint a blöff-fogásban (és a sor kifizetésében).
Erről mit gondoltok? Flopon kicsi volt a fél pot és riveren easyfold? Valahogy nem akart összeállni. Nem hittem volna, hogy egy OESD-vel tart egy pot emelést turn-ön. Riveren azt hittem csak a check-em miatt akarja elvinni a potot egy befuccsolt FD-val vagy valami 2 pár szerű dologgal.