Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > WéG ismerkedik az omahával

1blackknight
Válasz mrweg kommentjére
2009. ápr. 11. 23:31

Ma a Cake pokeren vittem egy 100 dodós kasszát,úgy hogy hárman toltunk all-int.Turnon flushöm volt ,ásszal.És a riveren nem húztak túl.Szinte hihetetlen.Azt hittem rosszul látok,amikor felém mozdultak a zsetonok :)

1blackknight
Válasz 1blackknight kommentjére
2009. ápr. 11. 23:36

Ja ,elfelejtettem írni,ez is omaha volt.Én is kezdem megszeretni,bár szerintem többször mákolnak le,mint a holdemben.Hiába van nut sorod vagy flushöd,settet vagy 2 párt nagyon nehéz dobatni.Persze ez csak az én tapasztalatom,még nem játszottam túl sokat.Kisebb téten 2-szer is volt straight flushöm.Azt is szépen kifizették :)
Nem megy rosszul,bár egyelőre nagyok az ingadozások.Ma ültem bent olyan asztalnál,ahol az egyik arc minden körben preflop 4bb-t emelt.
Most az ilyennel mit lehet csinálni?

arcsen
2009. ápr. 11. 23:58

Ja ,elfelejtettem írni,ez is omaha volt.Én is kezdem megszeretni,bár szerintem többször mákolnak le,mint a holdemben.Hiába van nut sorod vagy flushöd,settet vagy 2 párt nagyon nehéz dobatni.Persze ez csak az én tapasztalatom,még nem játszottam túl sokat.Kisebb téten 2-szer is volt straight flushöm.Azt is szépen kifizették :)
Nem megy rosszul,bár egyelőre nagyok az ingadozások.Ma ültem bent olyan asztalnál,ahol az egyik arc minden körben preflop 4bb-t emelt.
Most az ilyennel mit lehet csinálni?

Erre keszulj is fel, gigaszi ingak lehetsegesek omahaban, persze stilus kerdese is... Az, h a flop nut elverzik pl set ellen, nyilvan nem kellemes, de van kb 30% eselye. Lesznek ettol majd joval cifrabb dolgok is... (nem akarom elvenni a kedved, inkabb csak felkeszitelek lelkiekben :))

1blackknight
Válasz arcsen kommentjére
2009. ápr. 12. 10:48

Köszi a tanácsot.Már kezdek edződni az omahához :)
Igazából azt nem látom igazán,hogy preflop van -e értelme egyáltalán emelésnek,vagy visszaemelésnek.MOndjuk egy AAKK,mindkettő suited,nagyon jó lapnak tűnik,főleg annak,aki sok holdemet játszott :D
De egy 678 jellegű flop más színből,és lehet dobni azonnal.
Szóval ezt még szoknom kell egy kicsit.Nem is beszélve a Hi/Lo omaháról.beültem 1-2 sng-ra.Na ,ami ott folyik az tényleg nem semmi.

Redford
Válasz mrweg kommentjére
2009. ápr. 12. 11:17

Omaha Selindek

Az omaha gondolkodás/érzés-hez Selindek omaha iskoláját tudom javasolni. Valamint létezik egy 14 darabos anyag amiben Selindek tart előadást az omaháról a pókertábor keretein belül, akit érdekel eltudom küldeni mp3 ban. Szeretek minden könyvet elolvasni, videót megnézni/meghallgatni az adott témában és ezeket érdemesnek tartom erre.

arcsen
2009. ápr. 12. 11:44

Köszi a tanácsot.Már kezdek edződni az omahához :)
Igazából azt nem látom igazán,hogy preflop van -e értelme egyáltalán emelésnek,vagy visszaemelésnek.MOndjuk egy AAKK,mindkettő suited,nagyon jó lapnak tűnik,főleg annak,aki sok holdemet játszott :D
De egy 678 jellegű flop más színből,és lehet dobni azonnal.
Szóval ezt még szoknom kell egy kicsit.Nem is beszélve a Hi/Lo omaháról.beültem 1-2 sng-ra.Na ,ami ott folyik az tényleg nem semmi.

Az emeles sok mindentol fugg. Leginkabb POZICIO kerdese! De erre szerintem nem nagyon lehet altalanos szabalyt felallitani, jatszani kell, probalgatni, aztan raerez az ember :) De a fentebb emlegetett olvasmanyok biztos nem fognak artani... :)

mrweg
Válasz arcsen kommentjére
2009. ápr. 12. 14:07

Seat 1: WeG05 ($2.02)
Seat 2: Th3Hum4nB4dB34t ($2.36)
Seat 3: Peteza ($2.93)
Seat 4: Hemoking ($7.22)
Seat 5: anywhen ($2)
Seat 6: Lysosom ($3.35)
WeG05 posts the small blind of $0.01
Th3Hum4nB4dB34t posts the big blind of $0.02
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to WeG05 [:Js: :Jh: :Th: :Kh:]
Peteza raises to $0.07
Hemoking calls $0.07
anywhen folds
Lysosom folds
WeG05 calls $0.06
Th3Hum4nB4dB34t folds
*** FLOP *** [:6h: :Jd: :8d:]
WeG05 bets $0.11
Peteza calls $0.11
Hemoking calls $0.11
*** TURN *** [:3c:]
WeG05 bets $0.56
Peteza has 15 seconds left to act
Peteza folds
Hemoking calls $0.56
*** RIVER *** [:4s:]
WeG05 checks
Hemoking bets $0.84
WeG05 calls $0.84
*** SHOW DOWN ***
Hemoking shows [:7s: :8h: :2h: :5s:] a straight, Eight high
WeG05 mucks
Hemoking wins the pot ($3.14) with a straight, Eight high

Erről mit gondoltok? Flopon kicsi volt a fél pot és riveren easyfold? Valahogy nem akart összeállni. Nem hittem volna, hogy egy OESD-vel tart egy pot emelést turn-ön. Riveren azt hittem csak a check-em miatt akarja elvinni a potot egy befuccsolt FD-val vagy valami 2 pár szerű dologgal.

Blatand
Válasz mrweg kommentjére
2009. ápr. 12. 14:43

egy ilyen, ilyen lappal floppon betpot i, riveren viszont easy call itt csak az a kérdés hogy jó volt-e a check, ez itt ellenfél függő ha nagyon fiss simán végig jöhet egy 75-el

Sai
Válasz mrweg kommentjére
2009. ápr. 14. 15:29

Ha belegondolsz, riveren a 2-esek (3db) (nem káró), 3-asok (2db), J (1db), A-k (3db)és K-k (2db)(ha nem kárók) tűnnek elég biztosnak neked, 6-osok 8-asok (3-3db)is jók lehetnek esetleg. Minden más sort vagy flösst adhat az ellennek, így tulképp "csak" 17 tényleg jó lap jöhet, ami azt jelenti, hogy az esetek jó 66%-ában hasonló szituáció áll elő. 2szinű flopon inkább FD-vel szoktak végigadogatni, és a 4es amugy is csak a 75-nek jó (ami azért nem valószínűtlen, lehet pl 579T is nála, vagy A75 két kőrrel stb.), a check-el kb elárulod, hogy nincsen sorod, én inkább emelnék, visszaemelésre nyilván dobnám. Ezzel a c/c-vel csak blöfföt versz, kétpár itt nem fog emelni (viszont lehet, hogy tartana). Persze kérdés, hogy mennyire blöffölné az ellen a sikertelen FD-t egy ilyen nem túl félelemkeltő river után, sztem több value van a rosszul játszott kétpárokban, mint a blöff-fogásban (és a sor kifizetésében).

illese
Válasz mrweg kommentjére
2009. ápr. 14. 21:26

Erről mit gondoltok? Flopon kicsi volt a fél pot és riveren easyfold? Valahogy nem akart összeállni. Nem hittem volna, hogy egy OESD-vel tart egy pot emelést turn-ön. Riveren azt hittem csak a check-em miatt akarja elvinni a potot egy befuccsolt FD-val vagy valami 2 pár szerű dologgal.

PLO-ban (nem HU) cache game ha lapod van betpot. Ha blöffölni akarsz betpot. Praktikusan az egyetlen kivétel, ha párosodott a flopp vagy három flush van, ekkor (esetleg) betfélpot. De mivel omahában annyi draw lehet, és olyan jók (pl lehet olyan sorhúzó, ami a floppon favorit a top settel szemben), hogy ha lehetne allin mennél. Ez egy ilyen játék.
Tourneyban lehet más a szitu, mert ott bel kell keveredni magas vakoknál határeset lapokkal is.

Élő ügyfélszolgálat