Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > WéG ismerkedik az omahával

Zehy
Válasz mrweg kommentjére
2009. máj. 1. 22:14

Még jó, hogy 5 perccel a privát edzésem után kapom ezeket. Pedig már kezdtem azt hinni, hogy gatyába lett rázva a játékom. Vaffankúúúúúlóóóó !!!

Ki edz, hogyan és mennyiért?
Jöhet priviben is, ha nem publikus.
Amúgy a játékoddal nem volt semmi gond, jól csináltál mindent, tetszik a river cb is.

Valhalla
Válasz mrweg kommentjére
2009. máj. 2. 8:07

Azt jól gondolom, hogy ellenfelemnek el kellett volna dobnia ezt?

Hát ez messze nem egyértelmű. Flop után ellenfeled pl. esélyesebb volt. Úgy gondolhatta (feltéve ha gondolkodott persze:)) vagy sorod van, ami egyféle lehetett, azt meg lejavulhatja, vagy set-ed, ez ellen a combó-ja meg még jobb. Flopon, ha nem vagytok ultradeepen, akár vissza is emelhetett volna, persze itt ezen a szinten ritka hogy valaki a relatív semmire berakja az összes pénzét, főleg ultradeepen.

Na most persze turnon mivel nem erősödött, esélytelenebbé vált, de világos volt, hogy nem fog dobni. (Ezt megelőzendő érdemesebb flopon annyit bepakolni, amennyit csak lehet) Nyilván ott lebegett a szeme előtt a Royal Flush:D Na kérdem én, ki dobja ezt egyébként? (Mivel erős izmozás volt, implied odds is bekalkuláható, úgy meg már nyereséges a megadás)

Riveren meg annyi árulkodó jel volt, hogy a turn potkontroll után ismét támadott, nyilván betpottal, mivel látta hogy eddig erősködtél, kifizeted nut sorát. Ismét bebizonyosodott, hogy Omaha fullringen szinte csak nuttal lehet nyerni.

Szerintem ez első beszélőként egyébként preflop emelőlap, ami nálad volt.

mrweg
Válasz Valhalla kommentjére
2009. máj. 2. 8:39

Riveren meg annyi árulkodó jel volt, hogy a turn potkontroll után ismét támadott, nyilván betpottal, mivel látta hogy eddig erősködtél, kifizeted nut sorát.

Micsudi????????? Nem támadott az semmit biza!

Valhalla
Válasz mrweg kommentjére
2009. máj. 2. 8:47

Micsudi????????? Nem támadott az semmit biza!

Ja igen Nade akkor miért nem emelt? (Csak sikerült végre értemeznem a parti végét is) Így viszont tényleg értelmetlen turnön megadni, elég weak játék

chubbyhun
Válasz mrweg kommentjére
2009. máj. 2. 10:17

Azt jól gondolom, hogy ellenfelemnek el kellett volna dobnia ezt?

Seat 1: wshankle ($1.07 in chips)
Seat 2: Revann ($1.58 in chips)
Seat 3: SH0cking ($4.86 in chips)
Seat 4: batedraje ($6.81 in chips)
Seat 5: saimasee ($0.45 in chips)
Seat 6: tanyaha ($2.05 in chips)
Seat 7: oracle suit ($3.20 in chips)
Seat 8: WeG55 ($5.35 in chips)
Seat 9: masterchefs ($5.16 in chips)
wshankle: posts small blind $0.01
Revann: posts big blind $0.02
*** HOLE CARDS ***
Dealt to WeG55 [:Js: :8d: :9d: :Ts:]
SH0cking: calls $0.02
batedraje: calls $0.02
saimasee: calls $0.02
tanyaha: calls $0.02
oracle suit: folds
WeG55: calls $0.02
masterchefs: folds
wshankle: calls $0.01
Revann: checks
*** FLOP *** [:7h: :Jc: :Tc:]
wshankle: checks
Revann: checks
SH0cking: checks
batedraje: bets $0.14
saimasee: folds
tanyaha: folds
WeG55: raises $0.42 to $0.56
wshankle: folds
Revann: folds
SH0cking: folds
batedraje: calls $0.42
*** TURN *** [:5s:]
batedraje: checks
WeG55: bets $1.21
batedraje: calls $1.21
*** RIVER *** [:9s:]
batedraje: checks
WeG55: checks
*** SHOW DOWN ***
batedraje: shows [:Qc: :Kc: :Kd: :6s:] (a straight, Nine to King)
WeG55: mucks hand
batedraje collected $3.53 from pot

Szerintem nem jól gondolod, az más kérdés, hogy ellenfél a riveren fish, azt nem is értem :)

Miért nem? flopon emel a comboval, te visszaemelsz, elárulod a sorodat. A sor ellen is enyhe favorit (52,7%). Turnon nem jön neki a lap, marad 35%-a, de feltételezheti, hogyha leesik bármi is, akkor fizetni fogsz érte. River leesett, neki egyszerű, ezt kell tennie: bet :) valszeg c/r-en gondolkozott a kis naív.
Szóval ez egy normál omaha parti, szerintem egy tanulsága van, a flopon még ő a favorit (persze csak kicsit).

mrweg
Válasz chubbyhun kommentjére
2009. máj. 2. 10:46

"de feltételezheti, hogyha leesik bármi is, akkor fizetni fogsz érte"
Ez azért túlzás véleményem szerint. Lehet, hogy egy river Q,K,A, vagy 9-es után még nem dobnám el, de egy treff-re simán szórnám, és szerintem majdnem mindenki ezt tenné. Ez azért már nem olyan jó helyzet, akármilyen feltételes esélyekben is gondolkodunk.

chubbyhun
Válasz mrweg kommentjére
2009. máj. 2. 10:56

Ez azért túlzás véleményem szerint. Lehet, hogy egy river Q,K,A, vagy 9-es után még nem dobnám el, de egy káróra simán szórnám, és szerintem majdnem mindenki ezt tenné. Ez azért már nem olyan jó helyzet, akármilyen feltételes esélyekben is gondolkodunk.

35%-a van turnon, azaz ha egyharmadban fogsz fizetni neki a riveren, akkor már pluszos lesz.
Mellesleg amiket felsorolsz, azoknál rezelnék inkább be, mivel adhatta ilyen szorgalmasan? Set (felső), alul-felül nyitott sor, flush.
Így veszélyes minden treff, 9, A, párosodó board. Engem egy 9-es, vagy A nagyon megijesztene.

Littlemage
Válasz mrweg kommentjére
2009. máj. 2. 11:02

sztem itt is tulgondolkozol a limiten. szvsz ilyen alap selindek féle sulival degeszre verheted az NL10-20-as mezonyt. NL2-től semmit, de semmit ne varj!!!!!

Valhalla
Válasz mrweg kommentjére
2009. máj. 2. 12:30

Ez azért túlzás véleményem szerint. Lehet, hogy egy river Q,K,A, vagy 9-es után még nem dobnám el, de egy treff-re simán szórnám, és szerintem majdnem mindenki ezt tenné. Ez azért már nem olyan jó helyzet, akármilyen feltételes esélyekben is gondolkodunk.

Tudod hányan fizetik ki nut flush-eim settel, sorral még PLO25-ön is? Igaz 6max. Egyébként a fent vázolt szituban, gyengébb sorral is legtöbbször kifizetik adott szinten. Sztem itt az lehetett, hogy ellen egyszerűen flush-re húzott (lehetőleg Royal-ra), s nem jött be neki :)

mrweg
Válasz Valhalla kommentjére
2009. máj. 5. 2:00

Nice call!!!

Seat 2: BlueTea ($3.42 in chips)
Seat 5: ZegaHUN ($1.86 in chips)
Seat 7: daverguy58 ($3.17 in chips)
Seat 8: pippser ($2.71 in chips)
Seat 9: WeG55 ($5.04 in chips)
WeG55: posts small blind $0.01
BlueTea: posts big blind $0.02
*** HOLE CARDS ***
Dealt to WeG55 [ :5c: :6s: :Kd: :7s:]
niinokrstd has returned
ZegaHUN: calls $0.02
daverguy58: folds
pippser: calls $0.02
WeG55: calls $0.01
BlueTea: checks
*** FLOP *** [:8s: :9s: :Kc:]
BlueTea: checks
ZegaHUN: checks
pippser: checks
*** TURN *** [:5s:]
WeG55: bets $0.08
BlueTea: folds
ZegaHUN: folds
pippser: raises $0.08 to $0.16
WeG55: calls $0.08
*** RIVER *** [:2d:]
pippser: bets $0.22
WeG55: raises $0.84 to $1.06
pippser: calls $0.84
*** SHOW DOWN ***
WeG55: shows [:5c: :6s: :Kd: :7s:] (a straight flush, Five to Nine)
pippser: mucks hand [:9d: :6d: :7h: :2c:]
WeG55 collected $2.42 from pot

Élő ügyfélszolgálat