Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > WéG ismerkedik az omahával

plastikman0
Válasz Polacheck kommentjére
2009. máj. 5. 16:02

Tényleg mindössze néhány napja kértek meg rá, hogy ha lehet kicsit kevesebbszer tedd a közönség prédájává a remek meglátásaidat. Én most ugyanezt kérném. Megértem, hogy úgy érzed, hogy az omahához és az nl1k-s handekhez is ugyanolyan mesteri fokozaton értesz, de sajnos ez nem igaz. Javaslom, hogy eleinte inkább kérdezz, oszd meg a saját kérdéses handjeidet és azokon keresztül sokat fogsz tanulni Az, hogy szinte minden handhez hasonló kaliberű megjegyzéseket postolsz sem az akadémiát, sem a hand tulajdonosát, sem a saját fejlődésedet nem viszi előrébb egy centivel sem.

Köszönöm

és én akkor is irtam hogy nem gondolom hogy mindent tudó vagyok, de megirom amit gondolok és ha nem tetszik a postot ki lehet törölni a tulajdonosnak, továbbá nem hiszem hogy bárkit is befolyásolok és bárkinek nehezére esne átlépni 1 bejegyzést amit pont én irtam

Zehy
Válasz plastikman0 kommentjére
2009. máj. 5. 16:05

Miről beszélek? én erről---->
Seat 8: pippser ($2.71 in chips)
WeG55 collected $2.42 from pot Olyan trükkösen lett megjátszva hogy a pot mérete a riveren oylan kicsit volt hogy nemt udta a másikat all in rakni....erről beszélek... benne hagyott a buliban több mint $1-t, arról meg nem is beszélve hogy le is javulhatták volna esetleg J10-et vagy egy magasabb flush húzót tartva és ezt a lehetőség szinte ingyen volt felkínálva.... ez már floppon pot bet azt a kemény 0.08as potot már ott el kell kezdeni növelni... szépen végig chekelte midenki és itt lent elrontva az egész... tovább a turn miniraise csak call is érhetetlen egyszerűen itt is növelni kellett volna a potot... ehez hozzá jön hogy random lappal itt több esélye van berakatni több $-t mivel lehet a másiknak még csak most jött meg a húzója a szinre esetleg sorra és ha riverre nem esik neki le ott már nem fizet de turnön hajlandó sokat is... Én erről beszéltem.... Kövezzenek meg ha ez a standard jó megjátszás és én pedig hülyeséget beszélek....

ROTFLOLOMFG lőjjetek fejbe. Most! Heccsát!!!

mrweg
2009. máj. 5. 16:08

Te miről beszélsz??????? Milyen JT, milyen turn-re eső flush-húzó? Jáááááááj!!!!! Te melyik csatornát nézed? Cseh 2-t?

Polacheck
2009. máj. 5. 16:56

és én akkor is irtam hogy nem gondolom hogy mindent tudó vagyok, de megirom amit gondolok és ha nem tetszik a postot ki lehet törölni a tulajdonosnak, továbbá nem hiszem hogy bárkit is befolyásolok és bárkinek nehezére esne átlépni 1 bejegyzést amit pont én irtam

Nem, nem lehet kitörölni a postodat. Valamint egy postot tényleg át lehet ugrani, de gyakorlatilag minden hh elemzésnél ott figyelnek a postjaid. Ha mindenki átugorja akkor még valaki azt hiszi, hogy okosat írtál, mert nem érkezik rá reakció. Ha érkezik akkor pedig oldalakon keresztül röhögnek rajta és megint elsikkad a szakmai beszélgetés.

Tényleg nem én vagyok az egyetlen akit ez zavar és tényleg nem én vagyok az első aki szól érte. Ha hasznos tagja akarsz lenni a fórumnak, fogadd meg amit írtam. Ha nem sikerül, akkor bekerülsz az uborka-kalapba és hamarosan csak lol-okat fogsz kapni a hozzászólásaidra.

----

Off: adminok, ha lezártuk ezt a vitát, nyugodtan törölhetitek a hsz-eket, mert tudom, hogy erősen off itt, de egyszer végig kell beszélni.

WaterMaker
Válasz Polacheck kommentjére
2009. máj. 5. 17:46

plastikman:
Nem nagyon lehetett lejavulni, hiszen nem flushe hanem straight flushe volt. Max egy river pikk dáma jelenthette volna azt, hogy nem wegnel van a nuts, dehát attól meg azért már ne féljünk. :)

Viszont lehet én is hülye vagyok, de a floppon nem lett volna tényleg jobb hivni egy párral és egy straight flush drawval?
Plusz tényleg tovább emelni a turnt?

chubbyhun
Válasz WaterMaker kommentjére
2009. máj. 5. 18:04

A legutolsó két kéz megjátszása nem egyszerű szerintem. mindkettőnél az a baj, hogy kombó sorhúzónk van, de ott a flushveszély, jó az elsőnél nekünk is van flush-húzónk, de mit teszünk, ha lejön a flush, és nem straight nekünk?

Ennek ellenére én mindkét partiban hívnék a húzóval, mivel ha leesik, akkor nagyobbat tudok emelni turnon.

Egyébként a 2345 lapot nem ajánlják induló lapnak, főleg nem OOP, mert nehéz lesz megjátszani, valamint ha lejön a nut sorunk, akkor annak ki is kell tartania - a legjobb flop is csak A23, és ez csak romlani tud, mint láthattuk.

Szóval én flopon hívnék, ezen a téten alig láttam c/r-t, mondjuk félkasszát betelnék mindkét esetben. Ezzel olyan előnyöd is lehet, hogy egy Q magas flush is bizonytalanabbá válik, ha neked sorod van.

Tusi27
Válasz chubbyhun kommentjére
2009. máj. 5. 20:05

Chubbyhun, ha az első partiba leesik sorunk vagy a színünk, nagyon rossz helyzetbe leszünk, mert messze nem lesz nut szín és messze nem lesz nut sorunk.... Max ez az egy lap jó ami jött, de legalább jött :)

Tusi27
2009. máj. 5. 20:22

plastikman:
Nem nagyon lehetett lejavulni, hiszen nem flushe hanem straight flushe volt. Max egy river pikk dáma jelenthette volna azt, hogy nem wegnel van a nuts, dehát attól meg azért már ne féljünk. :)

Viszont lehet én is hülye vagyok, de a floppon nem lett volna tényleg jobb hivni egy párral és egy straight flush drawval?

Szia, én "segítettem" ebben a partiban MrWegnek és úgy gondolkodtam, hogy ha flopon hívunk, lejön a szín vagy a sor, nem fogjuk tudni, hogy hol vagyunk, mert egyik sem lesz nut....
Oké, lejött a színsorunk, persze belehívjuk a potot és jön egy pici visszahívás! Azt gondolom, hogy ha potot visszaemelünk, akkor csak az ászos szín fogja megadni, illetve berakni az összes pénzét, minden mást /normál esetben/ eltudunk dobatni, setet, kisebb szint!
Ha ászos színe van, akkor riveren úgyis bekerül az összes pénz, úgyhogy ez teljesen mindegy ebből a szempontból!
Ha setje vagy 2párja lenne, fullosodhat és kifizet riveren, de ha visszaemelünk , dobja!
Ezzel, hogy csak megadtunk, az ellenfelünk jogosan gondolhatja azt, hogy nincs ász magas színük, mert azt védenénk, igy a riveren is passzolunk, hiszen ha lejött a lapja, vagy ász magas színe van, hívni fog! Ha ugy gondolja, hogy eljött az idő egy jo blöffre, simán potbetelhet, hisz nem mutattunk túl nagy erőt! A potméretü visszahívást már gondolom nem kell magyarázni :) Egy nem nut színnel is kifizethet, mert a játékunk alapján hihetetlen az ászos szín....
Ugy gondolom, hogy turnon minden olyan lapot eltudunk dobatni, ami javulhat és beülöt ad át nekünk, egyedül az ász szint nem tudjuk dobatni, de ö ráér riveren is kifizetni! :)
Elnézést a hosszúságért, csak próbáltam leírni, hogy mi járt a fejemben amikor "ordítottam" MrWegnek, hogy ne hívjon riveren! :)

Zehy
Válasz Tusi27 kommentjére
2009. máj. 5. 21:13

Elnézést a hosszúságért, csak próbáltam leírni, hogy mi járt a fejemben amikor "ordítottam" MrWegnek, hogy ne hívjon riveren! :)

Az nagy wp volt, "csodálkoztam" is, h ilyen line-t választott kezdő omahás létére. De hát segítséggel könnyű :)

plastikman0
2009. máj. 5. 21:29

plastikman:

Csak átfutottama szememmel a leosztáson amikor irtam úgy rémlett sora volt floppon, szóval lejavulással kapcsolatba nem él amit irtam... De a többit komolyan irtam... Tusi27 barátom szerinted über lol vagyok...egyesek szerint meg fejbe kéne lőni.... akkor megvédem magam

- "úgy gondolkodtam, hogy ha flopon hívunk, lejön a szín vagy a sor, nem fogjuk tudni, hogy hol vagyunk, mert egyik sem lesz nut...." akkor ez azt jelenti hogy ha nem a legjobb lapra húzunk akkor nem is akarunk emelni?

- "Oké, lejött a színsorunk, persze belehívjuk a potot és jön egy pici visszahívás! Azt gondolom, hogy ha potot visszaemelünk, akkor csak az ászos szín fogja megadni, illetve berakni az összes pénzét, minden mást /normál esetben/ eltudunk dobatni, setet, kisebb szint!" a tét 0.01/0.02 szerinted itt oylan játékosok vannak akik K magas szint és szettet eldobnak egy pot visszahívásra ami jelen esetben minimális...PL2 ohamán akkor halak vannak hogy nem egy $16-$19os potot vittem... és feljebb se hiszem hogy bárki is eldobna egy szettet úgy hogy fullal lestacleheti a másikat riveren

-"Ha ászos színe van, akkor riveren úgyis bekerül az összes pénz, úgyhogy ez teljesen mindegy ebből a szempontból!" Az egyik fő okom amiért irtam hogy enm tetszik pont az volt hogy nem került be az összes pénz mert a riveren nem lehetett már akkorát emelni hogy az ellenfél összes pénze bekerüljön mert több mint $1 marad nála... de hát luxus ugye végig olvasni amit a másik irt és lehurrogni

tovább nem irom... részemről lezártam

Élő ügyfélszolgálat