Póker Fórum Archívum > Piactér > SM Extra, KELL EGY CSAPAT

Josh1202
Válasz redoubtable kommentjére
2011. nov. 29. 4:20

Jónak tűnik ez a csapat kezdeményezés.
Lehet engem is érdekelni fog, egyenlőre csak szemezek vele de figyelni fogom a fórumot.
GOLDENMONEY1 Poker Results and Statistics - Official Poker Rankings

Kispagat
Válasz Josh1202 kommentjére
2011. nov. 29. 8:29

Jónak tűnik ez a csapat kezdeményezés.
Lehet engem is érdekelni fog, egyenlőre csak szemezek vele de figyelni fogom a fórumot.
GOLDENMONEY1 Poker Results and Statistics - Official Poker Rankings

Benne vagy, ha érdekel.

Mondjuk And kolléga elcsábította a csapat egy részét, de ez van.

Szerintem a nyerés esélye lényegesen kisebb, ha magukból eladnak 60%-ot, mintha e szisztéma szerint elcserélik 5-10 emberrel, de mindenki maga dönt belátása szerint.

A szabályokkal kapcsolatban nem értem a felvetéseket, a topiknyitó elég egyértelmű, egy kérdés maradt, hogy legyen-e plafon az osztásnál. (szerintem nem, de ha nagyon nagy eredmény lenne, amely a NAV volt APEH figyelmét is felkeltheti, akkor ezt kalkulálni kell)

Azt gondolom egyébként, hogy 17-18-án kell csak véglegesíteni az ügyeket, és úgy is csak az vesz részt rajta, aki be is regisztrál. Addig várjuk a jelentkezéseket.

Mezo_gsi
Válasz Kispagat kommentjére
2011. nov. 29. 11:20

Amennyibe összejön ez a csapatos dolog én szívesen benne lennék. (És természetesen időben szólnék And217-nek, hogy inkább ezt a megoldást választottam, de gondolom a többiek is, ahogy a másik topikban írták is)

Csak a kezdeti lelkesedés után eléggé "leült" a topik és közben pedig And bedobta a köztudatba, hogy szívesen venne %-t azokból, akik indulnának, de a 215$-t soknak érzik.

Viszont, ha jól gondolom, itt először is abban kell megegyeznünk, hogy hány %-t adjon el mindenki magából, hiszen egyenlő arányoknak kell lennie.
Pl. megegyezünk 60%-ban és összejövünk 20-an, akkor mindenkinek 3%-a van mindenkiből. Jól számolok?

Szerintem visszaosztáskor ne legyen plafon, ki amennyit nyer, azt %-nak megfelelően ossza szét a többiek között. Tehát pl. ITM kerülök és nyerek mondjuk 576$-t. Ez esetben a konkrét felállásnál maradva 19 embernek küldöm a 3-3%-okat. Ha behúzom (adja az ég) akkor az 1.000.000$ 3-3%-át küldöm szét. Szerintem ez így lenne korrekt, de javítsatok ki, ha tévednék, nincs nagy tapasztalatom ezügyben.

redoubtable
Válasz Mezo_gsi kommentjére
2011. nov. 29. 11:24

Amennyibe összejön ez a csapatos dolog én szívesen benne lennék. (És természetesen időben szólnék And217-nek, hogy inkább ezt a megoldást választottam, de gondolom a többiek is, ahogy a másik topikban írták is)

Csak a kezdeti lelkesedés után eléggé "leült" a topik és közben pedig And bedobta a köztudatba, hogy szívesen venne %-t azokból, akik indulnának, de a 215$-t soknak érzik.

Viszont, ha jól gondolom, itt először is abban kell megegyeznünk, hogy hány %-t adjon el mindenki magából, hiszen egyenlő arányoknak kell lennie.
Pl. megegyezünk 60%-ban és összejövünk 20-an, akkor mindenkinek 3%-a van mindenkiből. Jól számolok?

Szerintem visszaosztáskor ne legyen plafon, ki amennyit nyer, azt %-nak megfelelően ossza szét a többiek között. Tehát pl. ITM kerülök és nyerek mondjuk 576$-t. Ez esetben a konkrét felállásnál maradva 19 embernek küldöm a 3-3%-okat. Ha behúzom (adja az ég) akkor az 1.000.000$ 3-3%-át küldöm szét. Szerintem ez így lenne korrekt, de javítsatok ki, ha tévednék, nincs nagy tapasztalatom ezügyben.

teljes mértékben adom! Jó lenne lassan egy konkrét szabály hogy dönteni tudjunk!

Borsodpro
2011. nov. 29. 12:40

+1
szerintem is a legfontosabb eldönteni hogy mennyi % ot adjon el mindenki én max 60-70% ba lennék benne. Ha meglennének a végleges szabályok ami mindenkinek megfelel akkor lehet több jelentkező is lenne.

titcar
Válasz Borsodpro kommentjére
2011. nov. 29. 12:53

én a helyetekbe a következőt csinálnám:

mindenkinek meg kell tartani a saját versenyéből 20-30-40%ot legalább, megegyezés szerint (élősködők kiszűrése, anélkül hogy bárkiről rosszat feltételeznék, 1 ilyen szvsz kell a rendszerbe)

ha mondjuk vagytok 20an, mindenki mindenkivel cserél 3%ot, az ugye 57%, az elosztást pedig lehet sávosítani, pl. egy X összegig 3% az azon felüli résznek meg mondjuk 1%a. pl ha X=10K akkor ha valaki behúz 25K-t akkor a 10K 3%át + az azon felüli rész 1%át adja mindenkinek azaz 300+150et.

de lehet azt is, hogy (szintén 20 főnél) csak 1 v 2 %okat cseréltek, és akkor a maradékból még lehet eladni is, kinek kinek vérmérséklete szerint

Kispagat
2011. nov. 29. 12:54

Én 60%-ra gondoltam, amely egyenlően szétoszlik a tagok között, vagyis, ha 10-en vagyunk, akkor 6, ha 20-an, akkor 3 stb.

A 60% miatt írta And, hogy a maradékból venne, mert nem akarta szétbarmolni a csapatot, csak ez már régen volt.

Bár én bonyolultabb módszert használtam, de végül is csinálhatjuk úgy is, hogy simán szétosztjuk a százalékok arányában plafon nélkül, ahogy mezo_gsi javasolja. (Tulajdonképpen 60%-ot cserélünk egymás között)

Ha viszont valaki megnyeri, döntő asztalra kerül vagy 100K feletti nyereménye van, akkor azért a nettót kellene osztani, mert senkinek sem hiányzik egy NAV baszogatás.

Ennyi, nincs több szabály, már csak pókerezni kell.

Kispagat
Válasz titcar kommentjére
2011. nov. 29. 12:57

én a helyetekbe a következőt csinálnám:

mindenkinek meg kell tartani a saját versenyéből 20-30-40%ot legalább, megegyezés szerint (élősködők kiszűrése, anélkül hogy bárkiről rosszat feltételeznék, 1 ilyen szvsz kell a rendszerbe)

ha mondjuk vagytok 20an, mindenki mindenkivel cserél 3%ot, az ugye 57%, az elosztást pedig lehet sávosítani, pl. egy X összegig 3% az azon felüli résznek meg mondjuk 1%a. pl ha X=10K akkor ha valaki behúz 25K-t akkor a 10K 3%át + az azon felüli rész 1%át adja mindenkinek azaz 300+150et.

de lehet azt is, hogy (szintén 20 főnél) csak 1 v 2 %okat cseréltek, és akkor a maradékból még lehet eladni is, kinek kinek vérmérséklete szerint

Mondjuk az a vicc, hogy szerintem a topiknyitóban le van írva, de mindegy.

titcar
Válasz Kispagat kommentjére
2011. nov. 29. 13:01

Mondjuk az a vicc, hogy szerintem a topiknyitóban le van írva, de mindegy.

komoly különbség van a 2 rendszer közt :)
(nekem amúgy tökmindegy, hogy csináljátok)

Harvey
Válasz titcar kommentjére
2011. nov. 29. 14:17

Benne vagyok!

Élő ügyfélszolgálat