Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > Bankroll tárolása biztonságos helyen

attiati
Válasz Bumbanas kommentjére
2009. aug. 26. 19:43

Nálam bármit meg lehet oldani. A rendszernek az egyetlen hátránya, hogy alapértelmezésben mindenféle kimenő transfer tiltva van 180 napra és a supportot nehéz elérni ennek a feloldására. :D

nemmmmbaj, fő a biztonság :D

Meyer Lansky
Válasz attiati kommentjére
2009. aug. 27. 9:50

Hi!

Végigolvastam a topicot. Szóval akkor szerintetek simán bankkártyára kiutalni nem is lehet illetve nem szabadna, mert nyoma van? A többi meg nem elég biztonságos? Mekkora az az összeg ami még nem lehet gond? Pl. 50-100 ezreket szedek le mondjuk havonta, az szerintem még semmi, ekkora összeget nem jelentenek az apeh felé vagy tévedek? Nem igaz hogy ennyit kell trükközni a pénzért, amit megnyersz. Mi van azokkal a magyar játékosokkal akik dollár vagy euróezreket szakítanak a nagyobb versenyeken? Mit csinálnak a pénzzel? Még azt se tudja senki hogy pontosan hogyan kéne adózni azután.

horcsogpofi
Válasz Meyer Lansky kommentjére
2009. aug. 27. 9:54

Én úgy tudom, hogy ez ilyen nyeremény is szja és járulékköteles..

Tehát ugyanúgy adózik, mint bármilyen jövedelem..

Egyszerűen hozzácsapod az egyéb éves jövedelmedhez és leadózod..
Magyarul nyugodtan lehet nyeremény/2.. :)

A nagyok nem tudom, hogy csinálják, de tuti nem fogják leírni..

Mindenesetre, ha én nyernék mondjuk egy nagyobb összeget, biztos felkeresnék egy "szakértőt"...

pendre
Válasz horcsogpofi kommentjére
2009. aug. 27. 12:27

Íme az apeh állásfoglalása

APEH Portl - Az interneten lebonyoltott krtyaversenyek nyeremnyeknt megszerzett jvedelem adktelezettsge

A gáz az, hogy ha nyersz egy versenyen, akkor csak az adott verseny nevezési díját vonhatod le le az adóalapból, vagyis a nyereményből. De ha mellette 10 másik vesenybe is beneveztél, ahol persze buktad a beugrót, az marhára nem érdekli az APEH-et. Emiatt, ha szabályosan adózol, akkor nagyvonalú becslésem szerint a nettó nyereményed 130-150%-át kell befizetned adó/járulék formájában.
Ne álmodozz arról, hogy ma Magyarországon épeszű keretek között, legálisan le tudod adózni pókernyereményedet...

horcsogpofi
Válasz pendre kommentjére
2009. aug. 27. 12:57

Nem tudom én ebből azt veszem ki, hoyg a megszerzett jövedelem 90%-a adóköteles, vagyis annyival kell növelned az adóalapod. Ebből, hogy jön ki a 130-140 százalék?

babyonboard
2009. aug. 27. 13:22

Nem tudom én ebből azt veszem ki, hoyg a megszerzett jövedelem 90%-a adóköteles, vagyis annyival kell növelned az adóalapod. Ebből, hogy jön ki a 130-140 százalék?

Úgy, hogy nem veszi figyelembe azoknak a versenyeknek a költségeit, amelyeken nem értél ITM. A tényleges nettó bevételedben viszont ezeket is kalkulálod (levonod). Így megeshet, hogy az adózás után nyerőből bukóba fordul az egyenleged, de legalábbis a szolidabb ROIval rendelkező játékosokat biztosan megviselné.

pendre
2009. aug. 27. 19:57

Úgy van, ahogy babyonboard mondja, én nem fejtettem ki rendesen. Az APEH az adó és járulékalap meghatározásánál csak a megnyert versenyek nevezési díját engedi levonni a megszerzett bevételből, vagyis a nyereményből. Pedig a te valós pókerezési költségeid között ott vannak az elbukott versenyek nevezési díjai is, melyek azonban az APEH szerint nem adó és járulékalap csökkentő tételek.
Emiatt az effektív (tényleges jövedelmedre vetített) adó és járulékkulcs jóval magasabb lesz a névleges kulcsnál, szvsz simán meghaladhatja a 100%-ot, tehát az adó összege is a tényleges nyereséged összegét.
Amúgy most nézem, hogy kicsit off-ba mentünk át...

TheKlansman
Válasz attiati kommentjére
2009. aug. 27. 23:10

nem tudom mit paráztok ezen a "bankkártyára nem kérd ki,mert nyoma marad" lol..... elég sokan használják ezt a módszert.... másik meg h ennyi erővel mindennek nyoma van akárhogy is kéred ki a pénzed....... mindent ki lehet deriteni.....

szigma
Válasz TheKlansman kommentjére
2009. aug. 28. 0:02

nem tudom mit paráztok ezen a "bankkártyára nem kérd ki,mert nyoma marad" lol..... elég sokan használják ezt a módszert.... másik meg h ennyi erővel mindennek nyoma van akárhogy is kéred ki a pénzed....... mindent ki lehet deriteni.....

Persze mindent ki lehet deríteni, csak nem mindegy milyen erőfeszítéssel jár.
Kikéred magyar számlához tartozó kártyára:
1. gondolom magyar bakoktól könnyen le tudja kérdezni kinek hol van számlája.
2. netalán kértél már vissza adót, adójóváírást, kedvezményt SZJA bevalláskor, lehet pont azt a számlaszámot adtad meg ahonnét a poker nyereményt veszed le?
3. Bizonyos összeg utalása felett a banknak automatikusan jelenteni kell APEH felé (mondjuk ez nem hobbi pókerezésből jön össze)

Na most ezt vesd össze egy nem magyarországi számlához tartozó kártyával.

TheKlansman
Válasz szigma kommentjére
2009. aug. 28. 0:32

Az oké h ha havi min 10-30 ezer dollárt akarsz utalgatni akkor érdemes valamit kitalálni... de 200-500 ezer forinton felesleges parázni....

Élő ügyfélszolgálat