Nálam bármit meg lehet oldani. A rendszernek az egyetlen hátránya, hogy alapértelmezésben mindenféle kimenő transfer tiltva van 180 napra és a supportot nehéz elérni ennek a feloldására. :D
Hi!
Végigolvastam a topicot. Szóval akkor szerintetek simán bankkártyára kiutalni nem is lehet illetve nem szabadna, mert nyoma van? A többi meg nem elég biztonságos? Mekkora az az összeg ami még nem lehet gond? Pl. 50-100 ezreket szedek le mondjuk havonta, az szerintem még semmi, ekkora összeget nem jelentenek az apeh felé vagy tévedek? Nem igaz hogy ennyit kell trükközni a pénzért, amit megnyersz. Mi van azokkal a magyar játékosokkal akik dollár vagy euróezreket szakítanak a nagyobb versenyeken? Mit csinálnak a pénzzel? Még azt se tudja senki hogy pontosan hogyan kéne adózni azután.
Én úgy tudom, hogy ez ilyen nyeremény is szja és járulékköteles..
Tehát ugyanúgy adózik, mint bármilyen jövedelem..
Egyszerűen hozzácsapod az egyéb éves jövedelmedhez és leadózod..
Magyarul nyugodtan lehet nyeremény/2.. :)
A nagyok nem tudom, hogy csinálják, de tuti nem fogják leírni..
Mindenesetre, ha én nyernék mondjuk egy nagyobb összeget, biztos felkeresnék egy "szakértőt"...
Íme az apeh állásfoglalása
APEH Portl - Az interneten lebonyoltott krtyaversenyek nyeremnyeknt megszerzett jvedelem adktelezettsge
A gáz az, hogy ha nyersz egy versenyen, akkor csak az adott verseny nevezési díját vonhatod le le az adóalapból, vagyis a nyereményből. De ha mellette 10 másik vesenybe is beneveztél, ahol persze buktad a beugrót, az marhára nem érdekli az APEH-et. Emiatt, ha szabályosan adózol, akkor nagyvonalú becslésem szerint a nettó nyereményed 130-150%-át kell befizetned adó/járulék formájában.
Ne álmodozz arról, hogy ma Magyarországon épeszű keretek között, legálisan le tudod adózni pókernyereményedet...
Nem tudom én ebből azt veszem ki, hoyg a megszerzett jövedelem 90%-a adóköteles, vagyis annyival kell növelned az adóalapod. Ebből, hogy jön ki a 130-140 százalék?
Nem tudom én ebből azt veszem ki, hoyg a megszerzett jövedelem 90%-a adóköteles, vagyis annyival kell növelned az adóalapod. Ebből, hogy jön ki a 130-140 százalék?
nem tudom mit paráztok ezen a "bankkártyára nem kérd ki,mert nyoma marad" lol..... elég sokan használják ezt a módszert.... másik meg h ennyi erővel mindennek nyoma van akárhogy is kéred ki a pénzed....... mindent ki lehet deriteni.....
nem tudom mit paráztok ezen a "bankkártyára nem kérd ki,mert nyoma marad" lol..... elég sokan használják ezt a módszert.... másik meg h ennyi erővel mindennek nyoma van akárhogy is kéred ki a pénzed....... mindent ki lehet deriteni.....
Az oké h ha havi min 10-30 ezer dollárt akarsz utalgatni akkor érdemes valamit kitalálni... de 200-500 ezer forinton felesleges parázni....