Az oké h ha havi min 10-30 ezer dollárt akarsz utalgatni akkor érdemes valamit kitalálni... de 200-500 ezer forinton felesleges parázni....
ahamm...
csak ilyen alapon nem hiszem h sokkal nagyobb az esélye annak h pont "őt" fogják kiszúrni mint azt aki más módszerrel utalgat ideoda... ha csak nem tudsz egy láthatatlan módszerről....
Teljesen érthető, hogy a legtöbb pókeres, akinek komolyabb bevételei származnak, illetve származtak online pókerből (vagy csak "mer nagyot álmodni"), szeretné magát bebiztosítani. Tekintve az online póker jelenlegi szabályozását(?), valamint a pókerre vonatkozó igen képlékeny jogi és adózási viszonyokat, ez messze nem tűnik indokolatlannak. Ha ehhez még társul némi egészségesen paranoid hozzáállás, nem meglepő, hogy a játékosok többségét kényesen érinti a kérdés, és kénytelenek különféle alternatív megoldások után nézni.
Íme az apeh állásfoglalása
APEH Portl - Az interneten lebonyoltott krtyaversenyek nyeremnyeknt megszerzett jvedelem adktelezettsge
A gáz az, hogy ha nyersz egy versenyen, akkor csak az adott verseny nevezési díját vonhatod le le az adóalapból, vagyis a nyereményből. De ha mellette 10 másik vesenybe is beneveztél, ahol persze buktad a beugrót, az marhára nem érdekli az APEH-et. Emiatt, ha szabályosan adózol, akkor nagyvonalú becslésem szerint a nettó nyereményed 130-150%-át kell befizetned adó/járulék formájában.
Ne álmodozz arról, hogy ma Magyarországon épeszű keretek között, legálisan le tudod adózni pókernyereményedet...
Teljesen érthető, hogy a legtöbb pókeres, akinek komolyabb bevételei származnak, illetve származtak online pókerből (vagy csak "mer nagyot álmodni"), szeretné magát bebiztosítani. Tekintve az online póker jelenlegi szabályozását(?), valamint a pókerre vonatkozó igen képlékeny jogi és adózási viszonyokat, ez messze nem tűnik indokolatlannak. Ha ehhez még társul némi egészségesen paranoid hozzáállás, nem meglepő, hogy a játékosok többségét kényesen érinti a kérdés, és kénytelenek különféle alternatív megoldások után nézni.
"játékosok nem egymás tétjeit nyerik el, hanem egy képzeletbeli összeggel játszanak. A játékban legjobban teljesítő versenyzők a verseny szervezője által kitűzött díjat, pénzt szerzik meg. A játékban való részvételt gyakran nevezési díj befizetéséhez kötik, de az történhet ingyenesen is."
mi a helyzet a CG-vel? Ott nem képzeletbeli összeggel játszol, hanem nagyon is a sajátoddal és nincs kitűzött díj, amit megnyerhetsz.
Van erre külön topic. Ez egy 1 éves topic egyébként. Van frissebb APEH állásfoglalás is már.
Kocka: melyik az új topik? Spec engem most nem az adózási dolkog érdeklnek hanem amig nem nem veszek le pénzt hogyan tudom a legjobban tárolni a neten! Erre is van már másik topik? Ehhez a témához ennek a topocnak a címe felelt meg a legjobban azért írtam ide...
Kocka: melyik az új topik? Spec engem most nem az adózási dolkog érdeklnek hanem amig nem nem veszek le pénzt hogyan tudom a legjobban tárolni a neten! Erre is van már másik topik? Ehhez a témához ennek a topocnak a címe felelt meg a legjobban azért írtam ide...
Külföldi bankszámláról gond nélkül működik a termekbe a ki/befizetés, ha a játékos magyar állampolgár és a bejelentett címe is magyar?