Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > Bankroll tárolása biztonságos helyen

titcar
Válasz TheKlansman kommentjére
2009. aug. 28. 2:51

Az oké h ha havi min 10-30 ezer dollárt akarsz utalgatni akkor érdemes valamit kitalálni... de 200-500 ezer forinton felesleges parázni....

ja csak akkor van egy egész apró probléma, ha egyszer elévülésig visszaellenőriznek (5+1 év) és megállapítanak "némi" adóhiányt meg megtoldják egy "kis" büntivel :)

200K-nál ez mondjuk 30% alatt semmit nem lehet adózni, szóval legyen mondjuk havi 60K, 60 hónapra, meg az egészhez hozzácsapnak egy 20-30% késedelmi kamatot meg büntit... de ez már másik téma :)

TheKlansman
Válasz titcar kommentjére
2009. aug. 28. 4:07

ahamm...
csak ilyen alapon nem hiszem h sokkal nagyobb az esélye annak h pont "őt" fogják kiszúrni mint azt aki más módszerrel utalgat ideoda... ha csak nem tudsz egy láthatatlan módszerről....

babyonboard
Válasz TheKlansman kommentjére
2009. aug. 28. 10:07

Teljesen érthető, hogy a legtöbb pókeres, akinek komolyabb bevételei származnak, illetve származtak online pókerből (vagy csak "mer nagyot álmodni"), szeretné magát bebiztosítani. Tekintve az online póker jelenlegi szabályozását(?), valamint a pókerre vonatkozó igen képlékeny jogi és adózási viszonyokat, ez messze nem tűnik indokolatlannak. Ha ehhez még társul némi egészségesen paranoid hozzáállás, nem meglepő, hogy a játékosok többségét kényesen érinti a kérdés, és kénytelenek különféle alternatív megoldások után nézni.

myrra
Válasz pendre kommentjére
2009. aug. 28. 10:27

Íme az apeh állásfoglalása

APEH Portl - Az interneten lebonyoltott krtyaversenyek nyeremnyeknt megszerzett jvedelem adktelezettsge

A gáz az, hogy ha nyersz egy versenyen, akkor csak az adott verseny nevezési díját vonhatod le le az adóalapból, vagyis a nyereményből. De ha mellette 10 másik vesenybe is beneveztél, ahol persze buktad a beugrót, az marhára nem érdekli az APEH-et. Emiatt, ha szabályosan adózol, akkor nagyvonalú becslésem szerint a nettó nyereményed 130-150%-át kell befizetned adó/járulék formájában.
Ne álmodozz arról, hogy ma Magyarországon épeszű keretek között, legálisan le tudod adózni pókernyereményedet...

én arra lennék kíváncsi hogy aki ezt megalkotta az az agyhalál állapotában volt és esetleg rángatózott a keze mikor ezt leírta? ill hogy lehet olyan fejlett hogy a levegővételre is képes, ha ennyire alacsony az agysejtjeinek a száma???
ilyen törvény alapján nyugodtan letilthatnák az sng és mtt játékokat magyarországon, mert abszolút értelmét veszti. max playmoneyban maradhatna meg, annak meg pont a tét hiánya miatt nincs értelme. bravó komcsik, tudjátok a dolgotok

Civilfish
Válasz babyonboard kommentjére
2010. ápr. 14. 13:14

Teljesen érthető, hogy a legtöbb pókeres, akinek komolyabb bevételei származnak, illetve származtak online pókerből (vagy csak "mer nagyot álmodni"), szeretné magát bebiztosítani. Tekintve az online póker jelenlegi szabályozását(?), valamint a pókerre vonatkozó igen képlékeny jogi és adózási viszonyokat, ez messze nem tűnik indokolatlannak. Ha ehhez még társul némi egészségesen paranoid hozzáállás, nem meglepő, hogy a játékosok többségét kényesen érinti a kérdés, és kénytelenek különféle alternatív megoldások után nézni.

Bravó babyonboard! :) Tökéletesen sikerült magamra ismernem! :)

Én jelenleg több pokerszámlán és a Mb-en tartom a rollomat. De ezek közül asszem csak az FTPhez és a Partyhoz lehet rendelni ilyen kütyüt ( RSA ugye), szal ami generál a belépéshez egy plussz kódót, namármost a kérdés hogy mennyire örül egy oldal ha játékra alig-alig(néha egy-egy MTT erejéig) játszok csak náluk de állandóan fel-fel és néha-néha le-le (optimális eset :) ) utalgatok zséket? Nem fog szívózni hogy "na mostmár játszál is normálisan mert zároljuk a számlád kisk*csög"?! Esetleg feljelenthet pénzmosás gyanújával is? Szal ilyen paráim is vannak, remélem még belefértem az egészséges kategóriába! Vélemény?

Cseguevara
Válasz Civilfish kommentjére
2010. ápr. 14. 13:34

"játékosok nem egymás tétjeit nyerik el, hanem egy képzeletbeli összeggel játszanak. A játékban legjobban teljesítő versenyzők a verseny szervezője által kitűzött díjat, pénzt szerzik meg. A játékban való részvételt gyakran nevezési díj befizetéséhez kötik, de az történhet ingyenesen is."

mi a helyzet a CG-vel? Ott nem képzeletbeli összeggel játszol, hanem nagyon is a sajátoddal és nincs kitűzött díj, amit megnyerhetsz.

kocka21
Válasz Cseguevara kommentjére
2010. ápr. 14. 13:38

Van erre külön topic. Ez egy 1 éves topic egyébként. Van frissebb APEH állásfoglalás is már.

Civilfish
Válasz kocka21 kommentjére
2010. ápr. 14. 14:15

Kocka: melyik az új topik? Spec engem most nem az adózási dolkog érdeklnek hanem amig nem nem veszek le pénzt hogyan tudom a legjobban tárolni a neten! Erre is van már másik topik? Ehhez a témához ennek a topocnak a címe felelt meg a legjobban azért írtam ide...

kocka21
Válasz Civilfish kommentjére
2010. ápr. 14. 14:25

Kocka: melyik az új topik? Spec engem most nem az adózási dolkog érdeklnek hanem amig nem nem veszek le pénzt hogyan tudom a legjobban tárolni a neten! Erre is van már másik topik? Ehhez a témához ennek a topocnak a címe felelt meg a legjobban azért írtam ide...

Az adózással kapcsolatban van másik topic, nem a BR tárolással:
Online Póker adózása

BMWE46
Válasz kocka21 kommentjére
2010. máj. 22. 21:33

Külföldi bankszámláról gond nélkül működik a termekbe a ki/befizetés, ha a játékos magyar állampolgár és a bejelentett címe is magyar?

Élő ügyfélszolgálat