Kifizetés okosan
Halihó!!!!
Sehol nem találtam választ a kérdésemre, ezért megpróbálom itt.
Arra lennék kíváncsi, hogy mekkora az az összeg amit egy hónapban a bankszámlámra kiutalhatok anélkül, hogy az a banknak vagy a hatóságnak szemetszúrjon, illetve ezt ismételgetve is havonta???
Erre én is kíváncsi voltam és rákérdeztem banki ismerősömnél. Abban az estben ha egy bankszámla havi forgalma meghaladja a 3,6 millió forintot akkor erről a banknak automatikusan adatokat kell küldeni egy központi adatbázisnak. Arról, hogy melyik ez a szervezet vizsgálja ezt már megfeledkeztem.
Erre én is kíváncsi voltam és rákérdeztem banki ismerősömnél. Abban az estben ha egy bankszámla havi forgalma meghaladja a 3,6 millió forintot akkor erről a banknak automatikusan adatokat kell küldeni egy központi adatbázisnak. Arról, hogy melyik ez a szervezet vizsgálja ezt már megfeledkeztem.
Ezek szerint ha pl: egy hónapban befizetek 500 ezer forintot és kifizetek 1 millió ft-ot akkor azzal senki nem foglalkozik? Azért ez érdekes számomra.
Nem tudom, hogy mennyire up-to-date az info, de elvileg minden 200k feletti tranzakciót megjelölnek a bankok. Hogy ezeket mennyire nézegetik arról semmilyen információm sincs...
Abban az estben ha egy bankszámla havi forgalma meghaladja a 3,6 millió forintot akkor erről a banknak automatikusan adatokat kell küldeni egy központi adatbázisnak.
Nem tudom, hogy mennyire up-to-date az info, de elvileg minden 200k feletti tranzakciót megjelölnek a bankok. Hogy ezeket mennyire nézegetik arról semmilyen információm sincs...
Nem tudom, hogy oldja meg aki rendszeresen havonta mondjuk 2-300 ezer forintot fizet ki. A megélhetési pókeresek. Svájci bankszámlát csináltatnak? Sajnos még messze vagyok tőle, hogy itt tartsak de azért kíváncsi vagyok!
Azért csodálkoztam én is a nagy összegeken amiket a kolléga irkált mert én is 200 ezerről hallottam előtte, igaz csak hallomás semmi egyéb.
Én is a 3,6 milliós-t vágom, hogy az alatt nem figyelik. A 200K-s infóról még nem hallotam ! Aki jártas eben az leírhatná a véleményét :)