250 ezer felett mindet kell. De általában leszarják a bankok szerintem,mert kurva sok 250 ezer feletti utalás van. A fizetések pedig szerintem ki vannak szűrve. 250K felett fizetést csak állami és nagy cégeknél kapnak alkalmazottak általában , azt meg nem igen vizsgálják hogy az államkincstár vagy a hivatal vagy az x vállalat elutalt valakinek minden hónapban 280K fizetést.
Nemrég írtam a bankomnak. Kíváncsi vagyok! Ha válaszoltak megírom hogy mit.
Nemrég írtam a bankomnak. Kíváncsi vagyok! Ha válaszoltak megírom hogy mit.
és mit írtál nekik? Hogy mekkora utalásokat kell vizsgálniuk? Mert ha erre kérdeztél rá akkor szerintem azt is vizsgálni fogják ha wc papírt veszel a tescóba. :D
250 ezer felett mindet kell. De általában leszarják a bankok szerintem,mert kurva sok 250 ezer feletti utalás van. A fizetések pedig szerintem ki vannak szűrve. 250K felett fizetést csak állami és nagy cégeknél kapnak alkalmazottak általában , azt meg nem igen vizsgálják hogy az államkincstár vagy a hivatal vagy az x vállalat elutalt valakinek minden hónapban 280K fizetést.
Ezt honnan veszed?
Kicsit utána olvastam:
Ami az itt lévőket érdekelhet:
"A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról"
"Ügyfél-átvilágítási kötelezettség
"17. §-ban meghatározottak kivételével a hárommillió-hatszázezer forintot elérő vagy meghaladó összegű ügyleti megbízás teljesítésekor;"
Ahogy olvasom a gyakorlat az, hogy 3.6 milliónál a bank megnézi az átutalást, de nem jelenti senkinek. Ez vonatkozik a 3.6 millió feletti utalásokra is, 10-20 millió akár. Akkor köteles jelenteni, ha pénzmosásra utaló jel merült fel. Az viszont már a bank hatáskörébe tartozik illetve ők tudják azt mi számít már gyanúsnak.
Kicsit utána olvastam:
Ami az itt lévőket érdekelhet:
"A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról"
"Ügyfél-átvilágítási kötelezettség
"17. §-ban meghatározottak kivételével a hárommillió-hatszázezer forintot elérő vagy meghaladó összegű ügyleti megbízás teljesítésekor;"
Ahogy olvasom a gyakorlat az, hogy 3.6 milliónál a bank megnézi az átutalást, de nem jelenti senkinek. Ez vonatkozik a 3.6 millió feletti utalásokra is, 10-20 millió akár. Akkor köteles jelenteni, ha pénzmosásra utaló jel merült fel. Az viszont már a bank hatáskörébe tartozik illetve ők tudják azt mi számít már gyanúsnak.
Szerintem a 3,6 millánnál nagyobb egybeni utalásokat nézik meg ,de ez banktól függ ,hogy jelenti e .Azt is általában csak akkor ha bemész és elsőre utalsz mondjuk Kis Pistának 10 gurigát.Ha ott vagy évek óta és folyamatos a pénz mozgás nem igazán törődnek vele.Főleg ha jóban vagy a bankban ülő 2-3 hölggyel. Egy kis ajándék nőnapra ,karira és máris mehet minden.
Amiért érdekel az egész, hogy kb havi 200K pokeres kifizetés után, valaki rámszállhat-e hogy fizessek adót meg ilyenek? Volt már veletek hasonló vagy ismerősökkel???