naná hogy
Válasz mortel kommentjére
2008. ápr. 24. 18:46
Milyen pénznemet érdemes beállítani MB-en? $? , HUF?
Amennyiben USD alapú termekben játszol, akkor mindenképpen USD-s MB-t csinálj, ha EUR alapúak a termek, akkor meg EUR alapút.
MINDEN eggyes be és kifizetésnél konverziós költséget(árfomlyam) vonnak le ha más pénznemben utalsz be/ki mint az adott terem használ!
TIIBII
Válasz naná hogy kommentjére
2008. ápr. 24. 18:51
Amennyiben USD alapú termekben játszol, akkor mindenképpen USD-s MB-t csinálj, ha EUR alapúak a termek, akkor meg EUR alapút.
MINDEN eggyes be és kifizetésnél konverziós költséget(árfomlyam) vonnak le ha más pénznemben utalsz be/ki mint az adott terem használ!
Egy szélsőséges példa:és ha a dollár egy hónap múlva 20 forintot ér? Ami egy kicsit túlzás, de, ha így haladnak továb akkor nem elképzelhetetlen.
Én azért nyitnék €-s számlát, mert az még befektetésnek is jó, mert az € hamarosan 300 Ft körül lesz, az EU-s csatlakozásra való felkészülés miatt!!!!
naná hogy
Válasz TIIBII kommentjére
2008. ápr. 24. 18:51
Egy kis javítás: nem 1, hanem 0,1%-ot vonnak le, de maximum 0,5€-t!
Mindenképpen az €-t ajánlanám, mert most az az egyik legstabilabb pénznem, vagy még a svájci frank, de, ha nem akarsz sokat számolgatni akkor HUF.
Dollárt és fontot semmiképpen ne válassz, ugyanis kis túlzással az amerikai gazdaság a csőd szélén áll és ezt mutatja a $ mélyrepülése is, a font meg egyre csak zuhan, nem tudom miért.
Vagy, esetleg japán jen!! :)
Ez csak a player transfernél van a maximalizált levonási költség, nem a be/ki fizetéseknél.
Egyébként mindegy hogy épp hol tart a dollár ha nem akarod kivenni(HUF), mert USD-s MB-ről USD-s terembe 100%-a érkezik meg az összegnek!
Valóban stabilabbnak tűnik az EUR(bár szerintem nem tart soká :D) de egy EUR-os MB-ről naponta/hetente/havonta beutalni egy USD terembe ill. kiutalni komoly buktával jár!
Röviden
Terem : USD ---> MB : USD
Terem : EUR ---> MB : EUR
Terem : HUF ---> öööö???
na azé itt még nem tartunk :D
ÜDv
Ui.: a svájci frank is változik havonta rendesen, akinek van ilyen hitele annak elég összehasonlítani az elmúlt egy éves számlákat :D
naná hogy
2008. ápr. 24. 18:55
Egy szélsőséges példa:és ha a dollár egy hónap múlva 20 forintot ér? Ami egy kicsit túlzás, de, ha így haladnak továb akkor nem elképzelhetetlen.
Én azért nyitnék €-s számlát, mert az még befektetésnek is jó, mert az € hamarosan 300 Ft körül lesz, az EU-s csatlakozásra való felkészülés miatt!!!!
Lehet hogy MO-on annyiért fogják váltani de az MB-nél mindig més az árfolyam!
Ha 20forintot ér majd egy dollár akkor annyit fog(akkor bevásárlok majd jó sokat belőle :D) ez lényegtelen egészen addig amíg nem veszed ki a pénzt!
Amíg csak a termek közti utalgatásra használod addig mindegy(bár szar lenne ha a nyolcadát keresném :D)
TIIBII
Válasz naná hogy kommentjére
2008. ápr. 25. 16:28
Lehet hogy MO-on annyiért fogják váltani de az MB-nél mindig més az árfolyam!
Ha 20forintot ér majd egy dollár akkor annyit fog(akkor bevásárlok majd jó sokat belőle :D) ez lényegtelen egészen addig amíg nem veszed ki a pénzt!
Amíg csak a termek közti utalgatásra használod addig mindegy(bár szar lenne ha a nyolcadát keresném :D)
Én nem azért rakok be pénzt a moneybookersre, hogy életem végéig ott tartsam!!
Egyszer csak fogok ki venni pénzt és nem mindegy, hogy, ha kiveszek 1000 dollárt akkor 160.000 Ft-ot vagy 100.000 Ft-ot kapok.!!!!!!!!!!
titcar
2008. ápr. 25. 18:28
azért a pénzügyekhez való hozzáértésedet ne nagyon hangoztasd :)
naná hogy
2008. ápr. 25. 19:18
Én nem azért rakok be pénzt a moneybookersre, hogy életem végéig ott tartsam!!
Egyszer csak fogok ki venni pénzt és nem mindegy, hogy, ha kiveszek 1000 dollárt akkor 160.000 Ft-ot vagy 100.000 Ft-ot kapok.!!!!!!!!!!
Ebben teljes mértékben igazad van!
DE!
Annyit akartam kihozni az egészből, hogy USD-s terembe hosszú távon USD-s MB dukál, EUR -nál meg EUR-os. PONT!
Ennyi nem több és nem kevesebb!
Ha ennyire borulátó vagy a dollár tekintetében, akkor nyiss egy EUR-os MB-t és minden eggyes be és kiutalásnál elkönyvelhetsz vagy 2%-os bukást az árfolyam váltás miatt!
Na most ha bónuszra játszol, akkor heti szinten több ezer dollár tologatása már kurva nagy - !!!
Vagy játszál EUR-os termekben EUR-os MB-ről!
Üdv
CrisRoniii7
Válasz titcar kommentjére
2008. ápr. 25. 19:21
Most nézem,h még anno HUF alapú számlát nyitottam MB-n...
Kérdésem az lenne,h ezzel mennyit bukok utalásonként?
Illetve az MB számlám megcsináltam már lassan 1 éve,de még abszolút nem használtam ez ugye nem probléma?:)
titcar
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2008. ápr. 25. 19:28
Most nézem,h még anno HUF alapú számlát nyitottam MB-n...
Kérdésem az lenne,h ezzel mennyit bukok utalásonként?
Illetve az MB számlám megcsináltam már lassan 1 éve,de még abszolút nem használtam ez ugye nem probléma?:)
kisezdsz mondjuk valahonnan 200$-t áttolod máshova ezen sztem olyan 4-5$ bukód van.
ha még sosem használtad, van esélyed átváltani a pénznemet, ehhez írni kell a supportnak.
CrisRoniii7
Válasz titcar kommentjére
2008. ápr. 25. 19:41
kisezdsz mondjuk valahonnan 200$-t áttolod máshova ezen sztem olyan 4-5$ bukód van.
ha még sosem használtad, van esélyed átváltani a pénznemet, ehhez írni kell a supportnak.
Kiszedek 200$ azt auto átrakja nekem FT-be,és úgy utalom a HUF alapú számlámra,szóval így bukóm nincs,nem?mivel ennyit buknák rajta ha én váltanám át.
Gáz akkor van,ha MB-ről akarnék depozni más terembe $-t,de ez nem valószinű,szóval ebből a szempontból felesleges pénznemet váltanom nem?