Bocs a láma kérdésért!
Nem vagyok vele tisztában, hogy ha tegyük fel évek múlva elkap a NAV, hogy én havi 1000-3000$-t kerestem, és azt Skrill-re utaltattam, nem adóztam utána, akkor az milyen következményekkel járhat?
Gondolom pénz büntetés, de ha nincs semmi ingóság a nevemen, és nem tudják behajtani akkor börtön is járhat érte?
Ha van ingóság a nevemen akkor azt elveszik?
Ha se ingóság, de börtönbe se küldenek, akkor meg fent vagyok a tartozás listán és élhetem világomat ugyanúgy?
Én meg még mindig nem használok Skrill és társait, évek óta OTP-s számláról utalgatok ki-be. Ebből baj lehet?
Milyen hasonló szolgáltatókat ismertek még?
Bankszámlára fizetnek közvetlenül is, nem?
Milyen lehet az a bankszámla? Montenegroi, orosz, belize-i, akármi lehet?
Bankszámlára fizetnek közvetlenül is, nem?
Milyen lehet az a bankszámla? Montenegroi, orosz, belize-i, akármi lehet?
Srácok, nem gondoljátok,hogy kicsit túlparázzátok ezt az egészet? Ha létrejön ez az egyezmény ami apropóján indult ez a blog, akkor gyanítom,h az alsó hangon 100milliós tételekkel fog foglalkozni a NAV, és ezek sem lesznek kis falat.
Más.
Tegyük fel,hogy Pikk Mátyás, már évek óta havonta 2K$-t kivesz netellerről, ahova pofátlan módon a PS-ről utalt ki előzőleg. Saját maga után fizeti a TB-t havonta, évente beadja az adóbevallását.
Na Bumm!
1. Nem valószínű,h képbe kerül.
2. Ha mégis, akkor mi van? Semmi.
Sokan több 10 milliós adótartozással, amúgy papíron nincstelenként, valóságban feltűnő egyedi rendszámú luxusterepjáróval szaladgálnak évek óta. :)
Gondolom nektek is vannak ilyenek az ismeretségi körben.
Mi a garancia arra, hogy akkorra Burkina-Faso vagy Üzbegisztán nem fog szintén aláírni egy hasonló egyezményt? :)
Bocs a láma kérdésért!
Nem vagyok vele tisztában, hogy ha tegyük fel évek múlva elkap a NAV, hogy én havi 1000-3000$-t kerestem, és azt Skrill-re utaltattam, nem adóztam utána, akkor az milyen következményekkel járhat?
Gondolom pénz büntetés, de ha nincs semmi ingóság a nevemen, és nem tudják behajtani akkor börtön is járhat érte?
Ha se ingóság, de börtönbe se küldenek, akkor meg fent vagyok a tartozás listán és élhetem világomat ugyanúgy?
Egyébként a NAV rászállt már elvileg néhány ismertebb magyar játékosra, ezt több fórumon is lehetett olvasni, és biztos emlékeztek még Tóth Ricsi felháborodottságában írt blogbejegyzésére is. Kíváncsi lennék, hogy velük mi történt, hogy zajlott le az ügy, mert az elég jó képet adna arról, hogy mi várható. Azért nem egy egzakt dolog a pókerjövedelem adózása (jó persze, el lehet intézni a 43%-kal, de érzésem szerint van azon támadási felület), hogy csak úgy egyből fizetni kelljen, vagy tévedek?
Bocs a láma kérdésért!
Egyébként a NAV rászállt már elvileg néhány ismertebb magyar játékosra, ezt több fórumon is lehetett olvasni, és biztos emlékeztek még Tóth Ricsi felháborodottságában írt blogbejegyzésére is. Kíváncsi lennék, hogy velük mi történt, hogy zajlott le az ügy, mert az elég jó képet adna arról, hogy mi várható. Azért nem egy egzakt dolog a pókerjövedelem adózása (jó persze, el lehet intézni a 43%-kal, de érzésem szerint van azon támadási felület), hogy csak úgy egyből fizetni kelljen, vagy tévedek?